FOLLOW US: facebook twitter

«Ισότιμο μέλος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος το Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου»

Ημερομηνία: 11-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Οικονομία

limeniko-tameio-imerida-elime

Στην ημερίδα της Ε.ΛΙΜ.Ε. το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου

Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα το νέο Κανονισμό της Ε.Ε. (352/2017) που αφορά στη “Θέσπιση πλαισίου που αφορά την παροχή λιμενικών υπηρεσιών και κοινών κανόνων για τη χρηματοοικονομική διαφάνεια των λιμένων” πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε.) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Λ.Π. Α.Ε. και στην οποία συμμετείχε και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου. Μάλιστα, στο περιθώριο της ημερίδας, τόσο ο Πρόεδρος και ο Γενικός Δ/ντής της Ε.ΛΙΜ.Ε. δήλωσαν ότι το Δ.Λ.Τ.Π. έχει επιλεγεί μεταξύ των κυριοτέρων Λιμενικών Ταμείων για να καταστεί ισότιμο μέλος της Ένωσης.

Στην Ημερίδα παραβρέθηκαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Γ. Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστος Λαμπρίδης, Πρόεδροι και στελέχη των Οργανισμών Λιμένων Α.Ε. και Λιμενικών Ταμείων καθώς και στελέχη των Φορέων της Λιμενικής Βιομηχανίας.

limeniko-tameio-imerida-elime1

Ομιλητές στην Ημερίδα ήταν οι κ.κ. Δημήτρης Θεολογίτης και Κων/νος Ρήγας εκπρόσωποι της EU-DGMOVE και ο κ. Δημήτρης Μακρής, Δ/νων Σύμβουλος της Ο.Λ.Θ. Α.Ε. και Α΄ Αντιπρόεδρος της Ε.ΛΙΜ.Ε. Στην Ημερίδα αναπτύχθηκαν πολλές διευκρινιστικές ερωτήσεις και δόθηκαν απαντήσεις, σχετικά με την εφαρμογή του Κανονισμού στα κράτη – μέλη της Ε.Ε. και τις προκλήσεις που παρουσιάζονται στην ανάπτυξη της Λιμενικής Βιομηχανίας της Ε.Ε.

Αξίζει να επισημανθεί ότι βάσει του κανονισμού που θα ισχύσει από τον Μάρτιο τού 2019, το Κατάκολο συγκαταλέγεται μεταξύ των 20 Ελληνικών εκτεταμένων λιμανιών τής Ευρωπαϊκής Ένωσης!

limeniko-tameio-imerida-elime2

Από πλευράς Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν την ημερίδα, ο Πρόεδρος Λεων. Βαρουξής και ο Αντιπρόεδρος Διον. Αντωνόπουλος, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Παν. Κουρουμπλή, τον Γ. Γραμματέα κ. Χρ. Λαμπρίδη, τον Πρόεδρο τής Ε.ΛΙΜ.Ε κ. Γιάννη Κούβαρη και με τον Γεν. Διευθυντή κ. Γεωρ. Καστελάνο.

Τόσον ο κ. Υπουργός, όσον και ο κ. Γεν. Γραμματέας επαναβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους για το Λιμάνι Κατακόλου και για την καθ’ οιονδήποτε τρόπο στήριξή του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος