FOLLOW US: facebook twitter

Ισόβια για την δολοφονία του 20χρονου στο Σκουροχώρι

Ημερομηνία: 23-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ο 20χρονος Αντώνης Καρούτας

 

Ολοκληρώθηκε η  δίκη στο ΜΟΔ Πατρών για το έγκλημα που στοίχησε τη ζωή του νεαρού Αντώνη Καρούτα

Οι σκηνές του φονικού που συντάραξε την τοπική κοινωνία του Πύργου, αναβίωσαν στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών την περασμένη Τρίτη. Η υπόθεση της δολοφονίας του 20χρονου Αντώνη Καρούτα στο Σκουροχώρι τα ξημερώματα της 21 Ιουλίου 2016, «ζωντάνεψε» με τους γονείς του αδικοχαμένου παλικαριού να μην πιστεύουν πόσο πρόωρα και άδικα «έφυγε» το παιδί τους απο τη ζωή. Ο δράστης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του νεαρού.

Μαζί με τον 24χρονο φίλο του Γιώργο Κωτσάκη πήγαν στο σπίτι του 57χρονου δράστη Θανάση Νικολόπουλου για να λύσει ο 24χρονος κάποιες προσωπικές διαφορές σχετικά με μια κοπέλα που είχε με το γιο του δράστη. Οι νεαροί λογομάχησαν και αυτή την ένταση αντιλήφθηκε ο πατέρας του νεαρού.

Την ώρα που ο Καρούτας και ένας φίλος του γιου του δράστη προσπάθησαν να χωρίσουν τους δύο φίλους τους που διαπληκτίζονταν ο 57χρονος βγήκε με την καραμπίνα του και πυροβόλισε απο πολύ κοντινή απόσταση ένα με δύο μέτρα – σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση – το 20χρονο που έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος. Ο Καρούτας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου όμως εξέπνευσε στη διαδρομή.

Ο 57χρονος στην απολογία του υποστήριξε πως δεν ήθελε να σκοτώσει το θύμα και πως ότι έγινε ήταν ατύχημα. Μεταξύ άλλων είπε πως το θύμα έπιασε την καραμπίνα που ήταν οπλισμένη και εκπυρσοκρότησε.

Ο Εισαγγελέας της Έδρας κ. Παναγιώτης Μεϊδάνης, ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου για την διάπραξη δολοφονίας  σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, επισημαίνοντας την κοντινή απόσταση απο την οποία πυροβόλησε ο δράστης το θύμα του.

Η μητέρα του θύματος σε δηλώσεις της το προηγούμενο διάστημα είχε τονίσει πως «ο Αντώνης και εγώ ήμασταν ομφάλιος λώρος. Ήταν το παιδί που μου έδινε ζωή. Τώρα χωρίσαμε για πάντα. Ο Αντώνης εργαζόταν για να εξασφαλίσει τα προσωπικά του έξοδα και να συντηρήσει εμένα και το σπίτι. Τον είδα στις 20 Ιουλίου το απόγευμα που έφυγε για μπάνιο.

Έμαθα τι είχε γίνει στις τρεις τα ξημερώματα απο την κοπέλα του. Δεν μου είπε ευθέως τι ειχε γίνει, το ένστικτό μου, έλεγε πως ήταν νεκρός»… «Ο Αντώνης μου βρέθηκε σε λάθος τόπο σε λάθος χρόνο. Βρέθηκε στη μέση στη διαμάχη δύο παιδιών για μια γυναίκα.

Ο πατέρας του Αντώνη δεν μπορεί να πιστέψει τι έγινε. «Τον είχε πυροβολήσει απο πολύ κοντά, το τραύμα μου είπαν ήταν διαμπερές. Εγώ το παιδί μου το είδα γυμνό στο νεκροθάλαμο. Στα δύο με τρια μέτρα πρέπει να την έφαγε μου είπε ο γιατρός του νοσοκομείου. Τα σκάγια ήταν μέσα»… «Δεν μου έχει ζητήσει κανένας συγνώμη. Πήγε να χωρίσει δύο παλικάρια και τον σκότωσαν. Δεν απαλύνει τον πόνο η ποινή των ισοβίων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος