FOLLOW US: facebook twitter

Ιδέες και συμβουλές για το πασχαλινό τραπέζι

Ημερομηνία: 14-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Mega Post 1, Νέα

Χρήσιμες συμβουλές και προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να ετοιμάσετε ένα αξέχαστο πασχαλινό γεύμα για όλη την οικογένεια.

Η γιορτή του Πάσχα αποτελεί ιδανική ευκαιρία για οικογενειακές συγκεντρώσεις και ένα απολαυστικό γεύμα που αρμόζει στην περίσταση. Κατσικάκι ή αρνάκι, σαλάτες, τσουρέκι και άφθονα σοκολατένια αυγά.

Για τις περισσότερες νοικοκυρές, η προετοιμασία του πασχαλινού γεύματος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πότε και πώς να ξεκινήσετε τις ετοιμασίες; Τι να φτιάξετε; Διαβάστε λοιπόν μερικές συμβουλές και προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να προετοιμάσετε το γιορτινό πασχαλινό τραπέζι χωρίς άγχος.

 

  • Προσκαλέστε τα μέλη της οικογένειάς σας εγκαίρως και, αν προσφερθούν, αναθέστε τους μερικές μικροδουλειές, δηλαδή να ετοιμάσουν κάποιο επιδόρπιο ή να φέρουν ένα μπουκάλι κρασί.
  • Λίγες μέρες νωρίτερα, ετοιμάστε το μενού και τη λίστα με τα ψώνια. Αποφασίστε τι θέλετε να μαγειρέψετε – αρνάκι ή κατσικάκι με πατάτες στον φούρνο, ρύζι, σαλάτα με πράσινα λαχανικά. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει τόσο για τα κυρίως πιάτα όσο και για τα επιδόρπια, και φυσικά μην ξεχάσετε το ψωμί, το τσουρέκι και τα ορεκτικά.
  • Αν σας αρέσει πραγματικά να μαγειρεύετε, προσπαθήστε να φτιάξετε τα δικά σας επιδόρπια και σερβίρετέ τα μετά το γεύμα, ή ξαφνιάστε ευχάριστα τους καλεσμένους σας με ένα μικρό γλυκό κέρασμα που θα μπορούν να πάρουν μαζί τους φεύγοντας.
  • Στρώστε το τραπέζι εγκαίρως – ακόμη και από το προηγούμενο βράδυ. Ένα απλό λευκό τραπεζομάντηλο είναι πάντα μια υπέροχη λύση για το γιορτινό τραπέζι. Στολίστε το τραπέζι σας με λουλούδια και κόκκινα αυγά που απαιτεί η περίσταση.
  • Τοποθετήστε στο τραπέζι μικρά μπολ με χρωματιστά σοκολατένια αυγά. Δίνουν χρώμα και ζωντάνια στο γιορτινό τραπέζι και είναι τέλεια συνοδευτικά για τον καφέ σας.
  • Το προηγούμενο βράδυ, ετοιμάστε τα επιδόρπια που μπορούν να μπουν στο ψυγείο και μαρινάρετε με τα κατάλληλα υλικά και καρυκεύματα το αρνί ή το κατσίκι. Νωρίς το πρωί της Κυριακής, ανάψτε τον φούρνο για να σιγοψήσετε το κρέας σε μέτρια θερμοκρασία. Ακόμη, ετοιμάστε τις πατάτες, το ρύζι ή τη σαλάτα. Συνοδέψτε το κυρίως πιάτο με μερικά εύκολα ορεκτικά, όπως βραστά αυγά με αλάτι, πιπέρι και μουστάρδα ή μαγιονέζα.
  • Μην ξεχάσετε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και να προετοιμαστείτε για να υποδεχθείτε τους καλεσμένους σας. Κανείς δεν θέλει να βλέπει μια απελπισμένη οικοδέσποινα που τρέχει δεξιά και αριστερά για να τα προλάβει όλα την τελευταία στιγμή. Όταν τα μέλη της οικογένειάς σας αρχίσουν να καταφτάνουν, εσείς θα πρέπει να είστε ήδη ντυμένες και έτοιμες, να φοράτε το καλύτερο χαμόγελό σας και να διασκεδάσετε τους καλεσμένους σας! Απολαύστε το γεύμα σας. Τελικά, το μόνο που χρειάζεται είναι ηρεμία και οργάνωση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος