FOLLOW US: facebook twitter

Θ. Κόρδας: “Μεγάλες οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής για την απαξίωση του Βάραγκα”

Ημερομηνία: 27-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

kordas

Ο δημοτικός σύμβουλος Πύργου με την παράταξη «ΌΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από την εποχή της Τουρκοκρατίας διεξάγεται στη θέση Βάραγκα του πρώην δήμου Ωλένης και νυν δημοτικής ενότητας Ωλένης του καλλικρατικού δήμου Πύργου, η  γνωστή ζωοπανήγυρις – εμποροπανήγυρις. Η εκδήλωση αυτή είναι συνδεδεμένη με την κοινωνική και οικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής, και όχι μόνο. Φέτος η Δημοτική Αρχή δεν έδειξε κανένα απολύτως ενδιαφέρον για τη διοργάνωσή της.  Δεν υπήρξε καμιά μέριμνα για την προβολή της, εγκαίνια δεν έγιναν όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια και γενικότερα απαξίωσε πλήρως τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Το αποτέλεσμα αυτής της παντελούς αδιαφορίας ήταν η συμμετοχή εκθετών και επισκεπτών να είναι ελάχιστη σε σχέση με το παρελθόν.

Και το ερώτημα που θέτει ο κάθε καλόπιστος πολίτης είναι για ποιο λόγο η Δημοτική Αρχή  επέδειξε αυτή την αδιαφορία που οδήγησε στην υποβάθμιση της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Το ενδιαφέρον του δήμου πρέπει να είναι πολύπλευρο και να αφορά σε έργα υποδομών, στην προστασία των συνδημοτών μας, στην παροχή σωστής εκπαίδευσης στη μαθητιώσα νεολαία μας. Αλλά και στη διατήρηση και τόνωση των εθίμων, των παραδόσεων και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Η εποχή που  ζούμε είναι δύσκολη γι αυτό και οι δοκιμαζόμενοι συνδημότες μας, όπως και όλοι οι Έλληνες, έχουν, περισσότερο από κάθε άλλη φορά,  ανάγκη   από αυτές τις αξίες που μας χαρακτηρίζουν ως έθνος και ως λαό.»

Θόδωρος Κόρδας

Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου – «Όραμα Δημιουργίας»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος