FOLLOW US: facebook twitter

Θερίζουν τα σιτηρά: Περιορισμένη παραγωγή, καλή όμως ποιότητα στον Ηλειακό κάμπο

Ημερομηνία: 10-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Καλή φαίνεται πως θα είναι η φετινή σοδειά των σιτηρών στην Ηλεία. Η παραγωγή αναμένεται περιορισμένη, αλλά καλής ποιότητας. Δεν είναι λίγοι οι παραγωγοί που καλλιέργησαν ζέα, κάποιο πρώτη φορά για να δουν την καλλιέργεια, ενώ μεγάλες εκτάσεις έχουν καλλιεργηθεί στην περιοχή του Κάστρου Κυλλήνης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος των Θεριζοαλωνιστών Ηλείας Χρήστος Παλαιολόγος, η τιμή στη ζέα είναι καλή, όμως υπάρχει πρόβλημα στην πώληση και τη διακίνηση του προϊόντος.

Γενικότερα η παραγωγή των σιτηρών στην Ηλεία φέτος είναι περιορισμένη, αλλά καλής ποιότητας. «Στη βρώμη, στο κριθάρι και το σιτάρι, έχουμε καλά «γεννήματα» φέτος. Περιορισμένη η παραγωγή, αλλά καλής ποιότητας. Οι τιμές πιθανότατα να κυμανθούν στα περσινά επίπεδα, ωστόσο οι αποδόσεις δεν είναι μεγάλες. Μεγάλα είναι τα έξοδα και λίγα τα έσοδα», σχολίασε ο κ. Παλαιολόγος.

Με νέες γεωτρήσεις προσωρινή λύση στην λειψυδρία

Η έλλειψη του νερού για την οικιακή και επαγγελματική κατανάλωση στα χωριά του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, αποτελεί έναν «πονοκέφαλο» και αυτό το καλοκαίρι για τη δημοτική αρχή. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Χρήστος Παλαιολόγος, ήδη ξεκινούν άμεσα δύο νέες γεωτρήσεις στο Κάστρο και την Κυλλήνη, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες.

Έχει αναδειχθεί η εταιρία που θα εκτελέσει το έργο και το επόμενο διάστημα θα γίνουν νέες δημοπρασίες για τέσσερις ακόμα γεωτρήσεις, ώστε να καλυφθούν και άλλες περιοχές όπως το Καπελέτο, η Αρετή και η Ν. Μανωλάδα. «Όπου χρειάζεται θα παρέμβουμε για να καλυφθούν οι ανάγκες» σχολίασε ο κ. Παλαιολόγος. «Ανέφερα και στον Περιφερειάρχη πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το νερό στην περιοχή μας. Είναι πραγματικά πηγή ζωής για εμάς.

Σκεφτόμαστε να προχωρήσει ένα έργο με την κατασκευή μιας μεγάλης δεξαμενής στο Μπόρσι, που θα τροφοδοτείται από το διυλιστήριο και θα υδρεύει όλη την περιοχή, για να καλυφθεί έτσι το σύνολο των αναγκών» εξήγησε ο κ. Παλαιολόγος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος