FOLLOW US: facebook twitter

Θεολογικό συνέδριο της Ι. Μητρόπολης Ηλείας το προσεχές Σαββατοκύριακο

Ημερομηνία: 10-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

theologiko-synedrio

«Ο Απόστολος Παύλος – 1950 χρόνια από το μαρτύριο του»

Η Ιερά Μητρόπολις Ηλείας συνεχίζοντας την πολυετή παράδοση διοργανώσεως και φιλοξενίας Επιστημονικών Συνεδρίων οργανώνει και φέτος το Θεολογικό της Συνέδριο. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου σε Πύργο και Αμαλιάδα με γενικό τίτλο «Ο Απόστολος Παύλος- 1950 χρόνια από το μαρτύριο του».

Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 1950 ετών από το μαρτυρικό τέλος του κορυφαίου των Αποστόλων επιστήμονες των τομέων Φιλοσοφίας και Θεολογίας θα αναπτύξουν σχετικά θέματα με την μορφή και το έργο του Αποστόλου Παύλου, ενώ συνδιοργανωτής του Συνεδρίου είναι μαζί με την Ι. Μητρόπολη Ηλείας το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

theologiko-synedrio1

Αύριο η πρώτη συνεδρία στην «ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ»

Η έναρξη των εργασιών του Θεολογικού Συνεδρίου θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου στον χώρο του Οικοτροφείου «Αγία Φιλοθέη» στον Πύργο. Μετά από τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Φιλοθέης στις 17.45 θα ξεκινήσουν οι συνεδρίες της πρώτης ημέρας.

Στο πρόγραμμα της πρώτης Συνεδρίας περιλαμβάνεται, μετά τους χαιρετισμούς και την συγκρότηση Προεδρείου, η εισήγηση του Καθηγητού Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνου Νιάρχου με θέμα «Ο άνθρωπος κατά τον Απ. Παύλο και την θύραθεν φιλοσοφία, Πλάτωνος και Αριστοτέλους». Θα ακολουθήσει η εισήγηση του Δρ. Θεολογίας κ. Θανάση Παπαθανασίου με θέμα «Πάσα ψύχη εξουσίαις υπερεχούσαις υποτασσέσθω: Παύλος και Πολιτική εξουσία».

Οι εργασίες θα κλείσουν με την εισήγηση του Δρ. Θεολογίας κ. Αθανασίου Δεσπότη με θέμα «Πάντες εις εν σώμα εβαπτίσθημεν και πάντες εν πνεύμα εποτίσθημεν. Ενσωμάτωση και πνευματική αναγέννηση στην Εκκλησία κατά τον Απ. Παύλο». Η πρώτη συνεδρία θα λήξει με συζήτηση μεταξύ των σύνεδρων και παράθεση δείπνου.

theologiko-germanos-zouraris

Η δεύτερη συνεδρία την Κυριακή στη «ΘΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗ» Αμαλιάδας

Οι εργασίες του Θεολογικού Συνεδρίου θα συνεχιστούν στην Αμαλιάδα. Μετά τον εκκλησιασμό των συνέδρων στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου θα γίνει η πρώτη εισήγηση στις 11.00 στην αίθουσα της «Θείας Οικοδομής»(οδός Δαλιάνη 23) από τον κ. Θωμά Ιωαννίδη, Καθηγητή Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Ο Γάμος κατά τον Απόστολο Παύλο».

Ακολούθως ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σωτήριος Δεσπότης θα αναπτύξει το θέμα «Παύλος και Ηθική στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο του 1ου αιώνος μ.Χ. και τον μετανεωτερικό 21ο αιώνα μ.Χ». Οι εργασίες της ημέρας θα κλείσουν με την συζήτηση επί των εισηγήσεων και την εξαγωγή πορισμάτων, ενώ για όλους τους Συνέδρους θα παρατεθεί από την Ιερά Μητρόπολη τράπεζα αγάπης στο ίδρυμα της Παναγίας Καθολικής Γαστούνης.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Θεολογικού Συνεδρίου θα είναι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος με μέλη το ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως π. Φιλάρετο Σπανόπουλο, τον ιεροκήρυκα π. Χριστοφόρο Κωλέτη, τον θεολόγο κ. Γεώργιο Κομιώτη και την θεολόγο κ. Γεωργία Δημακοπούλου. Παράλληλα, την Γραμματεία αποτελούν ο θεολόγος π. Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, ο φιλόλογος κ. Γεώργιος Κουρκούτας και ο μαθηματικός κ. Αθανάσιος Παλυβός. Για όσους ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 26210-22527 ή στο τηλεομοιότυπο 26210-30592 (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο contact@imilias.gr).

(Τα στιγμιότυπα είναι από το περσινό Θεολογικό Συνέδριο του 2015, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο σημερινός υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος