FOLLOW US: facebook twitter

8oς Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός: Θήλασαν δημόσια τα μωρά τους!

Ημερομηνία: 06-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Για πέμπτη χρονιά το μήνυμα του δημόσιου θηλασμού στην Ηλεία- Εκδήλωση στο Πολυιατρείο Λεχαινών

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ηλείας διοργάνωσε εκδήλωση δημόσιου θηλασμού στο νομό. Ήταν μια δράση στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, από το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας που φέτος διοργάνωσε τον 8o Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 55 πόλεις της Ελλάδας! Στην Ηλεία η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Πολυιατρείο των Λεχαινών με την αρωγή του Δικτύου Πρωτοβάθμιων υπηρεσιών Υγείας Μαιών Ηλείας Κ.Υ. Γαστούνης. Έξι μητέρες συμμετείχαν στην δράση και καταμετρήθηκαν στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής στην πανελλαδική δράση…

Η εκ των συντονιστριών της Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ηλείας Γρηγορία Βόγκα (η Γεωργία Αναγνωστοπούλου απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων), δήλωσε πως «…είναι η 8η συνεχόμενη χρονιά που το Δίκτυο Πανελλαδικού Θηλασμού και Μητρότητας γιορτάζει το δικαίωμα των μωρών να θηλάζουν ελεύθερα δημόσια. Στην Ηλεία είμαστε για 5η συνεχόμενη χρονιά και αυτη τη φορά συγκεντρωθήκαμε στο Πολυιατρείο Λεχαινών για να θηλάσουν όλες οι μανούλες δημόσια και να περάσουμε το μήνυμα στις νέες μητέρες ότι μπορούν και αυτές να θηλάζουν ελεύθερα τα μωράκια τους».

Νέο μέλος στην Ομάδα, η Μαρία Νικολοπούλου, νοσηλεύτρια από τα Σαβάλια, τόνισε πως «… είναι πρώτη φορά που έρχομαι, υποστηρίζω το μητρικό θηλασμό. Είναι πάρα πολύ καλό για τα παιδιά μας και θα το διατηρήσω όσο μπορώ. Στόχος είναι να σπάσει αυτό το ταμπού που υπάρχει στην κοινωνία και δυστυχώς οι γυναίκες δεν μπορούν να θηλάσουν έξω, γιατί δεν τις βοηθά ο κόσμος. Όμως είναι πρόβλημα για τις μητέρες, να κάνουν αυτό που είναι ιερό για τα παιδιά τους…».

Επίσης νέο μέλος στην ομάδα η Νέλλα Στεφανοπούλου από τον Πύργο ανέφερε πως «…ο θηλασμός πέρα από υποχρέωση από τη μητέρα απέναντι στο παιδί και μέγιστη ανάγκη για το παιδί. Πέρα από το ψυχολογικό, είναι η θρέψη του και είναι κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο για κάθε μητέρα. Δυστυχώς δεν υπάρχει βοήθεια, πέρα από το δημόσιο θηλασμό και για τον θηλασμό ευρύτερα, γιατί οι ίδιοι οι γιατροί δίνουν συμβουλές οι οποίες αποτρέπουν τις γυναίκες να θηλάσουν. Είναι πολύ καλό να ενημερώνονται οι γυναίκες αλλά και οι άντρες που πρέπει να τις υποστηρίζουν, ώστε να γίνει ο θηλασμός κάτι δεδομένο και να μην χρειάζονται εκδηλώσεις για να προωθηθεί»

Τα θετικά οφέλη του θηλασμού

Από το Δίκτυο Πρωτοβάθμιων υπηρεσιών Υγείας Μαιών Ηλείας Κ.Υ. Γαστούνης, η Αρετή Τσερεμέ επισήμανε πως κάθε χρόνο το δίκτυο συμβάλει στις δράσεις και βρίσκεται δίπλα στις μητέρες που θηλάζουν για να τους παρέχουν συμβουλές και κάθε βοήθεια. Η Σοφία Γκάμαρη επίσης από το Δίκτυο τόνισε πως «… συνδράμουμε και στηρίζουμε τις θηλάζουσες μητέρες. Όλοι ξέρουμε τα θετικά οφέλη του θηλασμού τόσο για το νεογνό όσο και για τη μητέρα. Είμαστε δίπλα στις γυναίκες και στις δομές μας παραδίδουμε μαθήματα γονεϊκής προετοιμασίας για τον τοκετό και μέσα σε αυτά τα μαθήματα υπάρχει και το κεφάλαιο του μητρικού θηλασμού. Είμαστε δίπλα στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το θηλασμό, κάνουμε κατ’ οίκον επισκέψεις στις λεχώνες».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος