FOLLOW US: facebook twitter

Θέλουν δημοψήφισμα…

Ημερομηνία: 21-11-2016 | Συντάκτης:

kastro-xlemoutsi

Σκέψεις απόσχισης από το Κάστρο Κυλλήνης που κοιτάζει προς το δήμο Πηνειού

Απομένουν κάτι παραπάνω από δύο χρόνια για τις επόμενες δημοτικές εκλογές και σε πολλές περιοχές της Ηλείας, οι «σειρήνες» της αυτοδιοίκησης χαράζουν νέους δρόμους για νέους δήμους. Ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης έχει πολλούς απογοητευμένους από τον «Καλλικράτη» όπως διαμορφώθηκε τελευταία. Ενώ από καιρό στη Βουπρασία διεκδικούν έναν ξεχωριστό δήμο, στο  Κάστρο Κυλλήνης, υπάρχουν σκέψεις για απόσχιση από τον δήμο που ανήκουν με στόχο όχι τη δημιουργία νέου ή ανασύσταση του παλαιότερου δήμου Κάστρου – Κυλλήνης, αλλά ένταξη στο δήμο Πηνειού με τον οποίο συνορεύουν.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συνάντηση κατοίκων εν είδει λαϊκής συνέλευσης στο Κάστρο, για να συζητηθούν θέματα της περιοχής που αφορούν έργα οδοποιίας, το δίκτυο ύδρευσης και την οικιστική ή επαγγελματική δραστηριότητα στην Α και Β αρχαιολογική ζώνη. Σε όσα αναφέρθηκαν εκφράστηκαν αντιδράσεις για τη στάση του δήμου. Και μάλιστα σε βαθμό τέτοιο που η «υποβόσκουσα» άποψη περί απόσχισης από το δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης και ένταξης στο δήμο Πηνειού, εκφράστηκε δυνατά σημαντικό ποσοστό παριστάμενων. Η τάση υπάρχει, το θέμα συζητείται και αρκετοί ήδη έχουν «ασπαστεί» την θέση αυτή και την υποστηρίζουν ένθερμα.

Κάτοικοι του Κάστρου δηλώνουν απογοητευμένοι από τη διοίκηση του δήμου και θεωρούν πως δεν τυγχάνουν της δέουσας προσοχής και αντιμετώπισης.

 

Το «κράτος των Λεχαινών»

 

Πολλοί δε μιλούν για το «Κράτος των Λεχαινών», φράση που χρησιμοποιούν αρκετοί «σκληροπυρηνικοί» της αυτοδιοίκησης και σε άλλες περιοχές του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Παράπονα για τη μορφή του δήμου, αλλά και τη διαχείριση των θεμάτων υπάρχουν και από την περιοχή της Ανδραβίδας, όπως και από την περιοχή της Κυλλήνης.

Ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ στο χρόνο που απομένει έως τις επόμενες εκλογές, καλείται να αντιμετωπίσει αυτά τα θέματα καθώς και αρκετά άλλα που έχουν να κάνουν με τη στάση αυτοδιοικητικών προσώπων και συνεργατών του στο δήμο, που αποτελούν αντικείμενο συζήτησης συχνά πυκνά.

Όσο για το δήμο Πηνειού, είναι γνωστό πως στοχεύει στην αναβάθμιση κυρίως της παραλιακής τουριστικής ζώνης που έχει μεγάλες προοπτικές για τον τόπο. Οπότε μια πιθανή «προσάρτηση» του τμήματος του Κάστρου, στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες δεν θα ήταν κάτι που θα αγνοούσε η δημοτική αρχή.

Όμως αλλαγές στον Καλλικράτη αν θα υπάρξουν θα είναι περιορισμένες. Αλλαγές περιοχών και ένταξή τους σε όμορους δήμους είναι πιθανό να υπάρξουν, όμως με φειδώ. Το πιο πιθανό είναι η περαιτέρω συρρίκνωση των δήμων ανά νομό με πιθανό σενάριο για την Ηλεία αυτό με τέσσερις δήμους. Έναν στον κάμπο ενιαίο, το δήμο Ήλιδας, τον δήμο Πύργου μαζί με το δήμο Ολυμπίας και ίσως κάποια τμήματα από το δεύτερο να περάσουν στο δήμο Ήλιδας και το δήμο Κρέστενας – Ανδρίτσαινας μαζί με το δήμο Ζαχάρως…

 

Φωτογραφία Χρήστος Ασημακόπουλος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος