FOLLOW US: facebook twitter

Η 25η Μαρτίου θέλει το μπακαλιάρο της

Ημερομηνία: 25-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

mpakaliaros-skordalia

Τα τηγάνια περιμένουν ετοιμοπόλεμα για το «εθνικό» φαγητό της 25ης Μαρτίου, μέρα που παρά τη νηστεία της Σαρακοστής επιτρέπεται από την εκκλησία η κατανάλωση ψαριού, και που η σκορδαλιά πάει σύννεφο. Επειδή πολλές νέες νοικοκυρές βλέπουν την διαδικασία ξαρμυρίσματος και τηγανίσματος χρονοβόρα και δύσκολη, σας δίνουμε την εναλλακτική λύση της ταβέρνας για να ευχαριστηθείτε τον πατροπαράδοτο μπακαλιάρο σκορδαλιά. Πού; Θα σας πούμε αμέσως.

Για την 25η Μαρτίου στην ταβέρνα «Ξενόφος» στα Δουνέικα αφήνουν για λίγο στην άκρη την κρεατοφαγία που είναι η ειδικότητά τους, και πιάνουν τα θαλασσινά, τιμώντας τα γευστικά έθιμα της ημέρας με κυριότερο τον μπακαλιάρο με σκορδαλιά.  Είναι όλα πρώτης ποιότητας και πραγματικά δεν θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε…

«Tα Τεντζερέδια του Ζαχαρία» προτείνουν επίσης μενού με την παράδοση στο επίκεντρο. Η κουζίνα, ειδικά για την ημέρα, φτιάχνει βακαλάο με σκορδαλιά, αλλά και μαγειρευτά, φρέσκα ψάρια, πολίτικα φαγητά, της ώρας κι ό,τι τραβάει η ψυχή σας!

Στο εστιατόριο «Εν Λευκώ» στην καρδιά του Πύργου γευόμαστε το Σάββατο το μεσημέρι μετά την παρέλαση βακαλάο σκορδαλιά (και για το σπίτι), ενώ το βράδυ οι εξαιρετικές μουσικές του Αλέκου και του Ηλία μας κρατούν συντροφιά καθώς απολαμβάνουμε το δείπνο μας.

Στο στοιχείο του ο «Jimmys» στο Κατάκολο την 25η Μαρτίου! Μπακαλιάρος με τραγανή κρούστα και ελαφριά σκορδαλιά από πατάτα που θα σας εντυπωσιάσει. Φυσικά σερβίρονται και όλα τα υπόλοιπα πιάτα της ταβέρνας, θαλασσινές νοστιμιές και κρεατικά!

Το εστιατόριο «Αίγλη» είναι ένας κλασικός προορισμός για εκείνους που θέλουν να γιορτάσουν τη μέρα παραδοσιακά. Αυτό το εστιατόριο κάθε 25η Μαρτίου εδώ και χρόνια σερβίρει εκλεκτό βακαλάο συνοδεία σκορδαλιάς, αλλά και τα εξαιρετικά του πιάτα.

Στην ψαροταβέρνα «Εν Πλω Δακουράς» θα ευφρανθεί η καρδιά σας, ειδικά σήμερα 25η Μαρτίου. Γευστικοί ψαρομεζέδες, μοναδικές ποικιλίες, καθώς και ο εξαιρετικός μπακαλιάρος με σκορδαλιά σε συνδυασμό με τη μοναδική θέα της θάλασσας στο Κατάκολο, εγγυώνται μία γευστική -και όχι μόνο- απόδραση!

Είναι αυτονόητο ποια είναι η σπεσιαλιτέ της ταβέρνας «Τα Κοτόπουλα» στη Λιναριά! Παρόλ’ αυτά για την ημέρα της 25ης Μαρτίου, πέρα από τα κλασικά πιάτα τους, έχουν ετοιμάσει τον πιο νόστιμο βακαλάο με σκορδαλιά μόνο για εσάς!

Στη δροσερή αυλή του «Xαρίλη» στο Λεβεντοχώρι θα απολαύσετε βακαλάο σκορδαλιά, νηστίσιμα πιάτα, αλλά και κρεατικά για όσους το επιθυμούν, παρέα με τις άλλες σπεσιαλιτέ του εστιατορίου που φημίζεται για την ανάρπαστη κουζίνα του!

Στη χασαποταβέρνα «Όπως Παλιά» κυριαρχεί η παρεΐστικη ατμόσφαιρα, καθαρό περιβάλλον και κρέατα… ένα κι ένα, όπως στις παλιές ταβέρνες! Ειδικά για την 25η Μαρτίου το μενού προσαρμόζεται, συμπεριλαμβάνοντας τον παραδοσιακό βακαλάο με σκορδαλιά, προκειμένου να ικανοποιηθεί και ο πιο απαιτητικός ουρανίσκος!

Η οικογενειακή ταβέρνα «Bella Luna» λειτουργεί από το 1967 και συνεχίζει δυναμικά τη γαστρονομική της πορεία στην περιοχή των Χανακίων, προσφέροντας με σεβασμό κλασικά, παραδοσιακά πιάτα που την καθιέρωσαν. Για την 25η Μαρτίου, απολαύστε αφράτο μπακαλιάρο με σκορδαλιά και άλλα -νηστίσιμα ή όχι- λαχταριστά πιάτα!

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος