FOLLOW US: facebook twitter

Η Όλγα Βενιζέλου Ρουβά στο 5ο Νηπιαγωγείο Πύργου

Ημερομηνία: 20-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

5nip-olga3

Έμαθαν για τους σπόρους

Για τους παραδοσιακούς σπόρους, για την ανακύκλωση και την κομποστοποιηση, έμαθαν χθες στην πράξη οι μικροί μαθητές του 5ου Νηπιαγωγείου Πύργου, από την ιδρύτρια της Ομάδας Παραδοσιακών Σπόρων Όλγα Βενιζέλου Ρουβά, στο πλαίσιο των ενημερώσεων που κάνει σε σχολεία της Ηλείας.

5nip-olga2

Με απλό τρόπο η κ. Ρουβά εξήγησε στους λιλιπούτειους ακροατές της την αξία των παραδοσιακών σπόρων και για ποιο λόγο πρέπει να φροντίζουμε για την διάσωσή τους, για την διατροφική αξία των προϊόντων που  προέρχονται από τα φυτά που αναπτύσσονται από τους παραδοσιακούς σπόρους και μάλιστα τους έδειξε στην πράξη πως κάνουν φυτώριο με καλαμπόκι και ποπ-κορν χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά. Παράλληλα παρουσιάζοντάς τους μικρά αρωματικά φυτά σε γλαστράκια τους ανέλυσε τις ιδιότητές τους και έμαθε στα παιδιά πόσο εύκολο είναι να υιοθετήσουν και αυτά τέτοιες πρακτικές και κυρίως ένα μικρό φυτό, να το δουν να μεγαλώνει.

5nip-olga

Τα πιτσιρίκια έδειξαν ενδιαφέρον για την ανακύκλωση, διδάχθηκαν πως και που μπορούν να χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμα υλικά και ακόμα πως γίνεται η κομποστοποίηση από παράγωγα λαχανικών και υπολείμματα φαγητών που δεν πρέπει να καταλήγουν στον κάδο απορριμμάτων. Οι μαθητές απόλαυσαν την όλη ενημέρωση και διαδικασία υλοποίησης του φυτωρίου, έκαναν πολλές ερωτήσεις, φάνηκε ότι γνωρίζουν ήδη αρκετά πράγματα παρά την ηλικία τους τουλάχιστον σε ότι αφορά την ανακύκλωση και τελικώς αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά, πως τα παιδιά είναι «σφουγγάρια» σε αυτήν την ηλικία και τέτοιες εκδηλώσεις ενημερωτικές και διαδραστικές είναι πολύ ωφέλιμες και πιάνουν τόπο…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος