FOLLOW US: facebook twitter

Η συλλογή βρόχινου νερού στην υπηρεσία της κτηνοτροφίας: Συμμετοχή του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε πρόγραμμα της ΕΕ με leader

Ημερομηνία: 18-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Η απάντηση στα προβλήματα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν ήδη οι μεσογειακές κυρίως χώρες, μπορεί να δοθεί από την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών και αυτό ακριβώς αφορά η πρόταση Πανεπιστημίου της Ιορδανίας που θα υποβληθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος (ENI CBC Med 2014-2020 ) για το νερό  και την χρήση του στην  ανάπτυξη της γεωργίας.

Ο Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης έχει προσκληθεί να συμμετάσχει ως εταίρος στην πρόταση Water Harvesting for Developing Agricultural and Pastoral areas (WH-DAP), που πρόκειται να υποβληθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος: ENI CBC Med 2014-2020 με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων 24 Ιανουαρίου 2018.

Ο επικεφαλής εταίρος της πρότασης είναι το Πανεπιστήμιο Al-Balqa (Al-Balqa Applied University) από την Ιορδανία.

Σύντομη περιγραφή του έργου

Οι περισσότερες μεσογειακές χώρες υποφέρουν από προβλήματα έλλειψης γλυκού νερού. Έλλειψη επαρκών υδάτινων πόρων και οι ξηρασίες είναι φαινόμενα που συμβαίνουν σε αρκετές χώρες σε όλο τον κόσμο, ειδικά στις μεσογειακές χώρες. Τα επιφανειακά ύδατα (δηλαδή πηγές, ρέματα) και το νερό της ατμόσφαιρας (δηλαδή βρόχινο νερό, νερό που προέρχεται από την τήξη του χιονιού και από ομίχλη), θεωρούνται σημαντική πηγή παροχής πόσιμου νερού. Το έργο αυτό θα προσπαθήσει να λύσει μερικά από αυτά τα προβλήματα μέσω διαφορετικών συστημάτων συλλογής νερού και συλλογής  ομβρίων υδάτων.

Κύριοι στόχοι – Θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν: Οι κύριοι στόχοι του έργου αυτού: – Η συλλογή του νερού από την ατμόσφαιρα – Η αναζήτηση ροών και πηγών στις συγκεκριμένες περιοχές – Η συλλογή των υδάτων που προέρχονται από πηγές και ρεύματα – Ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών (Γεωργία και βοσκότοποι)

Αναμενόμενα αποτελέσματα

Συλλογή μεγάλου όγκου νερού στις αγροτικές περιοχές – Ενθάρρυνση των εργαζομένων στην κτηνοτροφία – Μείωση της κατανάλωσης μη ανανεώσιμων υπόγειων υδάτων

Προϋπολογισμός Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης: 470.000 ευρώ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος