FOLLOW US: facebook twitter

«Η πρόληψη σώζει ζωές»

Ημερομηνία: 24-10-2016 | Συντάκτης:

imerida-mastos-pyrgos1

Ιδιαίτερα επιτυχημένη η ημερίδα στον Πύργο για τον καρκίνο του μαστού

Ο μήνας Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί παγκόσμια ως μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, που είναι ο συχνότερος καρκίνος στις γυναίκες, αφού περίπου 1 στις 9 γυναίκες θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής της. Το Λύκειον των Ελληνίδων Πύργου και η εφημερίδα «Πατρίς», συμμετέχοντας λοιπόν σε αυτήν την προσπάθεια διοργάνωσαν μια επιτυχημένη ημερίδα, το Σάββατο στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας, στέλνοντας το μήνυμα ότι «η πρόληψη σώζει ζωές». Όπως αναφέρθηκε από τις εκλεκτές γιατρούς – ομιλήτριες της ημερίδας αν ο καρκίνος διαγνωστεί έγκαιρα πριν επεκταθεί σε άλλα όργανα, το πενταετές ποσοστό επιβίωσης των γυναικών με καρκίνο του μαστού ξεπερνά το 95%.

imerida-mastos-pyrgos2

ΣΤΗΝ Ελλάδα τα νέα περιστατικα ανέρχονται δυστυχώς σε περίπου 4.500 ετησίως και οι θάνατοι από κακρίνο του μαστού σε περίπου 1.600. Το  50% περίπου των ασθενών στις οποίες δεν γίνεται έγκαιρη διάγνωση αναπτύσσουν μεταστατικό καρκίνο του μαστού και ο μέσος χρόνος επιβίωσής τους είναι 18 έως 30 μήνες. Γι αυτό το λόγο η πρόληψη εξακολουθεί να είναι η καλύτερη θεραπεία, ενώ στόχος και κίνητρο της ημερίδας ήταν η ίδια η αξία της ενημέρωσης προς ευαισθητοποίηση των γυναικών για την πρόληψη των παθήσεων του μαστού =προκειμένου να προλαβαίνεται έγκαιρα η διάγνωση και η αντιμετώπιση αυτών».

imerida-mastos-pyrgos4

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν μια εκλεκτή ομάδα ιατρών και συγκεκριμένα οι:

-Δρ.Χριστίνα Τσιώνου, Χειρουργός Μαστού (Harvard Medical School), και Διευθύντρια Α’ κλινικής μαστού “Μητέρα”.

-Δρ.Αθηνά Βούρτση, Ειδική ακτινοδιαγνώστρια μαστού και Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας απεικόνισης μαστού.

-Δρ. Θωμαϊς Οικονόμου, Πλαστικός Χειρούργος PhD, FEBOPRAS (Fellow of European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery)

-Δρ.Φωτεινή Κωνσταντίνου ND, FABNO, Naturopathic Doctor, Fellow to the American Board Of Naturopathic Oncologists.

Το συντονισμό της ημερίδας είχε η Δρ.Μπέττυ Μάρκου -Λινάρδου Αναισθησιολόγος  (University of Bologna).

imerida-mastos-pyrgos3


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος