FOLLOW US: facebook twitter

Η πρόληψη μπορεί να σώσει: Εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού στα Λεχαινά

Ημερομηνία: 04-05-2018 | Συντάκτης:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στο χώρο του ΚΑΠΗ Λεχαινών. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης έγιναν ομιλίες από επιστήμονες του χώρου αλλά και μέλη του συλλόγου “Άλμα Ζωής”, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν και εξετάσεις ψηλάφισης σε γυναίκες. Διοργανωτές ήταν ο σύλλογος “Αλμα Ζωής” το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Γενικός Χειρουργός Απόλλων Ζυγομαλάς, για την «Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού», η Ψυχολόγος – Οικογενειακή Θεραπεύτρια Γεωργία Πανίτσα,  για το «Τι μας αποτρέπει από τον απαραίτητο προληπτικό έλεγχο», και η Εκπαιδευμένη Εθελόντρια και Μέλος Δ.Σ. «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», Ν. Αχαΐας Άννα Γουρζή, για την προσωπική της εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού. Συνολικά είκοσι γυναίκες πραγματοποίησαν κλινική εξέταση για τον καρκίνο του μαστού, ενώ με προσφορά ιατρών και ιατρικών κέντρων μπορεί να γίνει δωρεάν εξέταση σε ακόμα 15 γυναίκες που το επιθυμούν.

Όπως τόνισε στο περιθώριο της εκδήλωσης ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και γιατρός Ναμπίλ Μοράντ, “… ο καρκίνος του μαστού είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του γυναικείου πληθυσμού, επειδή πολλές φορές δεν γίνεται αντιληπτός στα πρώτα στάδια και έτσι γίνεται πολύ δύσκολη η θεραπεία του στη συνέχεια. Από την άλλη όμως είναι ένα είδος καρκίνου, από τα ελάχιστα, που εάν το προλάβεις στην αρχή θεραπεύεται 100%. Άρα η ενημέρωση και η πρόληψη είναι τα βασικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Με τον κατάλληλο έλεγχο και τις κατάλληλες εξετάσεις προλαμβάνουμε τον καρκίνο του μαστού. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν για την διοργάνωση της δράσης και σύντομα θα έχουμε και νέες εκδηλώσεις από τον Κέντρο Κοινότητας, καθώς όπως γνωρίζετε το είναι πολύ δραστήριο και προσπαθούμε από την πλευρά μας να είμαστε χρήσιμοι για όλους”.

Από την πλευρά της η Κοινωνική Λειτουργός Κέντρου Κοινότητας Ελένη Παπά ανέφερε ότι “… από την πρώτη στιγμή που απευθυνθήκαμε στον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας αυτοί ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας. Σήμερα (σ.σ χθες) έγινε κλινική εξέταση μαστού σε είκοσι γυναίκες, ενώ έχουμε εξασφαλίσει και 15 δωρεάν μαστογραφίες από τους χορηγούς μας για όσες από αυτές χρειαστεί. Είμαστε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση των γυναικών και ελπίζουμε την επόμενη φορά να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή” είπε μεταξύ άλλων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος