FOLLOW US: facebook twitter

Η Ολυμπία τιμά Πρωθιέρεια, Ιέρειες και Χορογράφο

Ημερομηνία: 20-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Ξεχωριστή εκδήλωση απόψε ενόψει της Αφής της Φλόγας- Θα τιμηθούν και οι παλιοί Ολύμπιοι λαμπαδηδρόμοι

Χωρίς τη συμμετοχή τους η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα ήταν αδύνατη, έτσι ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συμβολή τους, πραγματοποιεί   σήμερα Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 7μμ εκδήλωση προς τιμήν της Πρωθιέρειας, των Ιερειών και της Χορογράφου.

Η Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου, η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου και οι Ιέρειες της τελετής Αφής, βρίσκονται εδώ και αρκετές ημέρες στην Ολυμπία και επιδίδονται καθημερινά σε πρόβες για το μεγάλο γεγονός. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας, Χάρης Σπηλιόπουλος, αυτή η ομάδα των σαράντα πέντε επίλεκτων γυναικών, περιβάλλουν ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα των Ολυμπιακών Αγώνων, την ιερή Φλόγα της Ολυμπίας και αποτελεί υποχρέωση του Δήμου να τους αποδώσει τις τιμές που τους αξίζουν. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας και θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Ταυτόχρονα, στην ίδια εκδήλωση, ο Δήμος θα τιμήσει και τους πρώτους λαμπαδηδρόμους των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων από το 1964 μέχρι και το 1988, καθώς επίσης και γηγενείς λαμπαδηδρόμους των προαναφερόμενων λαμπαδηδρομιών. Συγκεκριμένα θα τιμηθούν: Διονύσιος Καίσαρης (1964, Ίνσμπρουκ), Αναστάσιος Μπαχούρος (1968, Γκρενόμπλ), Ιωάννης Κιρκιλέσης (1972, Σαπόρο), Σπύρος Τζαβάρας (1976, Ίνσμπρουκ) Γιώργος Γκίκας (1980, Λέικ Πλάσιντ), Χαράλαμπος Καραλής – Σπήλια Σπηλιοπούλου (1984, Σαράγιεβο), Στέλιος Μπίσμπας (1988 Κάλγκαρι).

Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πιόνγκτσανγκ 2018».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος