FOLLOW US: facebook twitter

Η Ολυμπία σε ψηφιακή πλατφόρμα: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας στη Δανία

Ημερομηνία: 17-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός
Οι μετέχοντες στο εργαστήριο “2018 Strategy & Marketing Workshop” (Helsingör Δανίας) στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης “World Heritage Journeys of Europe” (WHJ).

 

Έπειτα από σχετική πρόσκληση του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO η Προϊσταμένη  της Εφ. Α. Ηλείας Δρ. Ερωφίλη – Ίρις Κόλλια συμμετείχε  στις εργασίες του Εργαστηρίου “2018 Strategy & Marketing Workshop” που έλαβε χώρα στο Helsingör της Δανίας, από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου 2018, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης “World Heritage Journeys of Europe” (WHJ).

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO σε συνεργασία με το περιοδικό National Geographic και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στόχο έχει την ανάπτυξη διευρωπαϊκών πολιτιστικών δικτύων και τη δημιουργία θεματικών πολιτιστικών διαδρομών, με επίκεντρο τα Ευρωπαϊκά μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς και την προβολή τους στο πλαίσιο ενίσχυσης του ποιοτικού τουρισμού. Το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε τέσσερις θεματικές ενότητες (Ancient Europe, Royal Europe, Romantic Europe, Underground Europe). H χώρα μας συμμετέχει με δύο αρχαιολογικούς χώρους, την Επίδαυρο και την Ολυμπία, που εντάσσονται στην πρώτη κατηγορία (Ancient Europe).

Αναμνηστική ομαδική φωτογραφία των μετεχόντων στο εργαστήριο “2018 Strategy & Marketing Workshop” στο Helsingör της Δανίας, (18 έως τις 21 Ιουνίου 2018) στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης “World Heritage Journeys of Europe” (WHJ).

 

Οι θεματικές ενότητες και τα μνημεία που έχουν επιλεχθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος θα προβάλλονται μέσω μίας εξειδικευμένης ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει εντός των επόμενων μηνών. Σε αυτήν θα παρέχονται πληροφορίες τόσο για τα επιλεγμένα μνημεία/χώρους της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, όσο και για διάφορους άλλους προορισμούς αρχαιολογικού, ιστορικού, φυσικού και εν γένει πολιτιστικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των μνημείων. Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης της πλατφόρμας με άλλους ψηφιακούς κόμβους που θα επιλέξουν οι κατά περίπτωση αρμόδιοι φορείς. Στόχος είναι η ενίσχυση του βιώσιμου πολιτιστικού τουρισμού, με ιδιαίτερο προσανατολισμό στις αγορές της Κίνας, εξασφαλίζοντας την προστασία και διαφύλαξη των μνημείων και υιοθετώντας πρακτικές που μπορούν να συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη των περιοχών στις οποίες ανήκουν τα μνημεία, π.χ. με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την κατανομή των επισκεπτών σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2017 και έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αντίστοιχα εργαστήρια, σε ένα από τα οποία είχε συμμετάσχει επίσης η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας δια της Προϊσταμένης της (9-10 Οκτωβρίου 2017 στο Pont du Gard της Γαλλίας). Οι θεματικές ενότητες του φετινού εργαστηρίου είχαν ως επίκεντρο το marketing και τις στρατηγικές και μεθόδους προώθησης και προβολής της υπό κατασκευή ψηφιακής πλατφόρμας, αλλά και των ίδιων των μνημείων/χώρων μέσα από τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την ανάπτυξη συνεργειών σε τοπικό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Λαμβάνοντας υπόψη, ότι ένας από τους ειδικούς στόχους του Προγράμματος είναι η προσέλκυση επισκεπτών από την ανερχόμενη στον τομέα του Τουρισμού χώρα της Κίνας, στη συνάντηση έγινε ειδική παρουσίαση από τον Πρόεδρο της εταιρείας Welcome Chinese, Jacobo Sertoli, για το marketing σε σχέση με τον τουρισμό που προέρχεται από την Κίνα. Η Welcome Chinese είναι μία συνεταιρική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών και είναι αποκλειστικός συνεργάτης για το Έτος Τουρισμού Ευρωπαϊκής Ένωσης – Κίνας 2018 και υπεύθυνη για την οργάνωση όλων των προωθητικών εκδηλώσεων. Είναι ο μόνος εκδότης της επίσημης πιστοποίησης προσαρμοσμένης στα χαρακτηριστικά του κινεζικού εξερχόμενου τουρισμού. Η Πιστοποίηση Welcome Chinese απευθύνεται σε επιχειρήσεις  που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την φιλοξενία και τον τουρισμό, όπως ξενοδοχεία, αεροδρόμια, σιδηροδρομικές εταιρείες, μουσεία, εμπορικά κέντρα, ψυχαγωγικά και αρχαιολογικά πάρκα, γραμμές κρουαζιέρας και πολλές άλλες δραστηριότητες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος