FOLLOW US: facebook twitter

Η Μητρόπολη παραχωρεί ξανά το οικόπεδο στη Βαρβάσαινα για το ΤΕΙ Πύργου

Ημερομηνία: 20-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Ικανοποίηση και δήλωση Σεβ. Μητροπολίτη Ηλείας  κ.  Γερμανού για την επαναλειτουργία του Τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ στο ΤΕΙ Πύργου

Την άποψή του για τις ενέργειες του  υφυπουργού Παιδείας, συμπολίτη μας κ. Δημ. Μπαξεβανάκη και του νέου προέδρου του Τμήματος  ΤΕΙ Πύργου κ. Κούγια για τα όσα γράφτηκαν αυτές τις ημέρες για την επαναλειτουργία του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ του ΤΕΙ Πύργου, κατέθεσε χθες ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ερωτηθείς από δημοσιογράφο. Μάλιστα ο κ. Γερμανός δήλωσε ότι η Μητρόπολη Ηλείας θα ξαναδώσει το οικόπεδο στην Βαρβάσιανα για να ανεγερθεί εκεί κτίριο που θα στεγάσει το ΤΕΙ. Ειδικότερα ο Μητροπολίτης δήλωσε τα εξής:

“Αγαπητέ μου, όπως κι εσύ πρέπει να γνωρίζεις και όλοι οι Πυργιώτες, η ταπεινότης μου μαζί με τον Δήμαρχο Πύργου, μαζί με τον Δήμαρχο Αμαλιάδος , τον κ. Γαβρίλη Λιατσή Πύργου και κ. Γιάννη Λυμπέρη της Αμαλιάδας, και με άλλους εκλεκτούς συμπολίτες μας και  φορείς, είχα πρωτοστατήσει για την ίδρυση του Τμήματος αυτού. Είχε γίνει σχετική μελέτη, την είχε αποδεχθεί ο πρόεδρος ΤΕΙ Πατρών, την μεταφέραμε αυτοπροσώπως  στον τότε υπουργό Παιδείας έγινε δεκτή και ιδρύθηκαν τα δύο Τμήματα στον Πύργο και δύο στην Αμαλιάδα. Επομένως όταν γράφεται ή λέγεται ή αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι  συμπολίτες μας ενδιαφέρονται τώρα για την επανίδρυση των Τμημάτων που καταργήθηκαν , όχι και πολύ παλιά, και στον Πύργο και στην Αμαλιάδα αισθάνομαι ιδιαίτερη ευχαρίστηση.

Και προσεύχομαι να ενισχύσει τους αρμοδίους ο Θεός και να τους φωτίσει  να τα ξαναϊδρύσουν τα τμήματα αυτά γιατί και του Πύργου και της Αμαλιάδος ήταν πολύ χρήσιμα για την κοινωνία μας. Ακόμη θέλω να πω ότι η Μητρόπολις τότε και εγγράφως  και παρακαλώ με συμβολαιογραφική πράξη δώρισε οικόπεδο 15 περίπου στρεμμάτων της ενορίας Αγίου Αθανασίου  Βαρβασαίνης  σε θαυμάσια τοποθεσία στη Βαρβάσαινα για να γίνει εκεί το ΤΕΙ του Πύργου για να στεγάσει τα δύο Τμήματα. Δυστυχώς η προσφορά μας αυτή δεν εγένετο δεκτή δεν πραγματοποιήθηκε, όμως τώρα ξαναεπαναλαμβάνω για να ενισχύσω τους καλούς μας συμπολίτες και το Δήμαρχο Πύργου που ενδιαφέρεται για την επαναλειτουργία του Τμήματος του Πύργου, ότι η Μητρόπολις θα ξαναδώσει αυτό το οικόπεδο γιατί ακόμη το έχουμε εκεί και περιμένουμε πότε θα έρθει η βούληση των αρμοδίων να ανεγείρει πλέον και στον Πύργο κτίρια για να στεγαστούν τα τμήματα του ΤΕΙ   Πύργου, ώστε να λειτουργήσουν καλά, να μπορούν να σπουδάσουν οι φοιτητές άριστα και να αποδώσουν   έπειτα στην κοινωνία μας.

Με αυτές μου τις σκέψεις που με προκάλεσες , εύχομαι επίσης τέτοια Χριστούγεννα να κάνουμε όλοι μας και ο Πρόεδρος ΤΕΙ Πατρών και οι Πρόεδροι των Τμημάτων των ΤΕΙ Αμαλιάδος και Πύργου και ακόμη περισσότερο όλοι οι σπουδαστές τους. Να φωτιστούμε από το Φως του Χριστού γιατί μόνον αυτό είναι δυνατόν να ενισχύσει τον άνθρωπο στη ζωή του, να του δώσει φως και δύναμη για να κατευθύνεται ο ίδιος στη χαρά και στην προκοπήκαι να προσφέρει και γύρο του χαρά. Γιατί αγαπητέ κ. Δημητρακόπουλε σήμερα άκουγα πρωί πρωί  σε ένα κανάλι της τηλεοράσεως να έχει εκεί ο κ. Παπαδάκης έναν ψυχίατρο και να τον ρωτάει γιατί ο αστυνομικός, σπουδαίος, καλός άνθρωπος με καλή θέση, σκότωσε τη γυναίκα του, το παιδί του τριών ετών και την πεθερά του και αυτοκτόνησε ο ίδιος. Και ο καλός μας ψυχίατρος έλεγε “δεν είναι μόνο αυτό, έχουμε πολλές φορές τούτες τις ημέρες κ. Παπαδάκη, έχουμε πολλές αυτοκτονίες, έχουμε πολλούς σκοτωμούς  έχουμε πολλά τέτοια συμβάντα. Κάτι ψυχολογικά θα είχαν οι άνθρωποι.”  “Εσύ είσαι ο ειδικός, τι φταίει;” ρωτάει ο δημοσιογράφος, ” “Θα το ψάξουμε” απάντησε ο ψυχίατρος.

Μη ψάχνετε κύριοι. Όταν απομακρύνεστε  από τον Χριστό και την Ορθόδοξη Εκκλησία στο θάνατο θα πορευόσαστε. Στα εγκλήματα. Λοιπόν, φως Χριστού κ. Δημητρακόπουλε να φωτίζει όλους μας και αυτό το φως να το ασπαζόμαστε και να ζούμε μέσα στο φως γιατί όταν φεύγουμε από το φως αυτό θα ζούμε στο σκοτάδι, στα εγκλήματα και στο θάνατο. Να είσαι καλά.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος