FOLLOW US: facebook twitter

Η μεγάλη κρίση στον τόπο να αναδείξει τα προβλήματα και να δημιουργήσει συνθήκες για άμεσες λύσεις

Ημερομηνία: 14-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

mpouloutas

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΜΠΟΥΛΟΥΤΑΣ

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

Το Επιμελητήριο αρωγός και συνοδοιπόρος σε ένα δύσκολο έργο

Η σημερινή κρίση που ζούμε καταδεικνύει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την δυσμενή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εκτός των άλλων και όλοι οι φορείς που εμπλέκονται με την αγορά, την επαγγελματική δραστηριότητα, τον επιχειρηματικό κόσμο και τον τουρισμό και αποτελεί σίγουρα ένα ηχηρό μήνυμα σε εκείνους που εξακολουθούν να κλείνουν τα μάτια στις επικρατούσες συνθήκες αρνούμενοι να παραδεχτούν ότι εκτός από μέτρα που οδηγούν σε ανεργία και λουκέτα χρειάζονται και κινήσεις που θα φέρουν ανασυγκρότηση αρχικά και ανάπτυξη επί της ουσίας στη συνέχεια.

Είναι αναγκαίο έξαλλου να επισημανθεί ότι η μεγάλη κρίση στον τόπο μας αναδυκνύει και τα ειδικά προβλήματα της Ηλείας που παραμένουν  «λιμνάζοντα» ως σχέδια υποσχέσεων και μόνο.

Το ζήτημα της Ολυμπίας Οδού , τα πυρόπληκτα δάνεια , το αεροδρόμιο , το λιμάνι Κατακόλου και ενώ η κρίση καλά κρατεί στη χώρα οι σοβαρές αναταραχές στη νοτιοανατολική Μεσόγειο προκαλούν προβλήματα στον Τουρισμό και στην κρουαζιέρα και εδώ θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή από όλους τους φορείς και από την πολιτεία .

Για τον ένα και μοναδικό πνεύμονα ανάπτυξης που απέμεινε στην Ηλεία.

Απαιτείται εγρήγορση και άμεση κινητοποίηση από όλους τους εμπλεκομένους για την έλευση κρουαζιερόπλοιων στο λιμένα Κατακόλου. Το Επιμελητήριο Ηλείας  μέσα στο γενικότερο κλίμα της οικονομικής ύφεσης και των πολλαπλών καθημερινών προβλημάτων δίνει τον καλύτερό του εαυτό  για να κρατηθούν ζωντανές οι ελπίδες των πολιτών και επιχειρηματιών της Ηλείας.

Θα είναι μικροψυχία να μην αναγνωρίσουμε των αγώνα που δίνεται καθημερινά σε όλους του τομείς και σε όλα τα προαναφερόμενα προβλήματα από την Διοίκηση του Επιμελητηρίου γι αυτό σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι θα είμαστε αρωγοί και συνοδοιπόροι στο δύσκολο αυτό έργο.

Η ισχυρή διεθνής προβολή του Κατακόλου, η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών, η στενή συνεργασία με τους φορείς της κρουαζιέρας (Ναυτιλιακές Εταιρείες, Πράκτορες) είναι στοιχεία απαραίτητα μαζί με τα υπολειπόμενα έργα (χερσαία ζώνη, νέα προβλήτα) για την διατήρηση της υψηλής επισκεψιμότητας σε ένα συνεχώς αυξανόμενο ανταγωνιστικό πλαίσιο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος