FOLLOW US: facebook twitter

Η Κεντροαριστερά κέρδισε το στοίχημα!: Με μεγάλη συμμετοχή και στην Ηλεία η χθεσινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής

Ημερομηνία: 13-11-2017 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ο αριθμός όσων ψήφισαν σε όλη την Επικράτεια έσπασε το φράγμα των 200.000

Η Κεντροαριστερά κέρδισε το στοίχημα της συμμετοχής στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής μεταξύ των 9 υποψηφίων, αφού ο αριθμός όλων όσων ψήφισαν, έσπασε το φράγμα των 200.000, ενώ το ίδιο μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στα  εκλογικά κέντρα της Ηλείας.  Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει έντονη αισιοδοξία για το μέλλον του εγχειρήματος, ενώ τοπικά πολιτικά στελέχη του νομού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους χαρακτηρίζοντας ως ψήφο εμπιστοσύνης την συμμετοχή των πολιτών η οποία κορυφώθηκε μεταξύ 11 το πρωί και 1 το μεσημέρι.

Εκλογικό κέντρο Αμαλιάδας

 

Οι κάλπες στην Αθήνα έκλεισαν στις 9 το βράδυ και στην επαρχία στις 8 όπου λίγο αργότερα άρχισε και η καταμέτρηση των ψήφων, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμενόταν να γίνουν γνωστά μετά τις 10.30 το βράδυ. Για την εκλογή στον πρώτο γύρο χρειάζεται το 50%+1  των έγκυρων ψήφων

Για να εκλεγεί στον πρώτο γύρο (12.11.2017), ο νικητής, σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν συμφωνηθεί, χρειάζεται να συγκεντρώσει το 50%+1  των έγκυρων ψήφων. Αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το ποσοστό αυτό, οι δυο πρώτοι σε ψήφους υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο την επόμενη Κυριακή (19.11.2017).

Νικητής θα αναδειχθεί ο υποψήφιος που συγκέντρωσε τις περισσότερες έγκυρες ψήφους, όσες και αν είναι αυτές. Η ψηφοφορία διεξήχθη  σε 982 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια , εκ των οποίων τα  9 εκλογικά κέντρα ήταν στην Ηλεία,

Ουρές στα εκλογικά κέντρα Πύργου και Αμαλιάδας

Το συνεδριακό κέντρο της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο, όπως και εκείνο της Αμαλιάδας, συγκέντρωσαν  ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων, ενώ ουρές είχαν σχηματιστεί γύρω στις 12 το μεσημέρι όπου πολύς κόσμος περίμενε υπομονετικά για να ψηφίσει στις κάλπες που είχαν στηθεί. Η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς προβλήματα και εντάσεις, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα της Ηλείας.  Στο εκλογικό κέντρο της Αμαλιάδας ψήφισε ο Ηλείος υποψήφιος επικεφαλής για την Κεντροαριστερά Απόστολος Πόντας καθώς και ο βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος, ενώ στον Πύργο ψήφισε ο  πρώην βουλευτής Γιάννης Κατρίνης οι οποίοι προχώρησαν και σε δηλώσεις. Δήλωση στην Πρωινή έκανε και ο Aνδρέας Σταματόπουλος, συντονιστής PES Activists Πύργου.

Απόστολος Πόντας

Σήμερα είναι η αρχή μιας μεγάλης πορείας για την παράταξη. Είναι το πρώτο μεγάλο βήμα από μια πορεία που πιστεύω ότι έχουμε και την ικανότητα και τη θέληση και την προοπτική να κάνουμε όλοι μαζί. Η προοδευτική παράταξη αποτελεί το πιο πλούσιο κοίτασμα πολιτικό σε ότι έχει να κάνει με το δημόσιο βίο και την πολιτική πραγματικότητα της χώρας. Το αύριο είναι υποχρεωτικά η σύνθεση. Η δημοκρατική παράταξη και ο νέος φορέας θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο της σύνθεσης αυτής. Θέλω να πιστεύω ότι οι Έλληνες πολίτες θα συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία. Και θα συμμετάσχουν με θάρρος και έχοντας καινοτόμα διάθεση. Η συμμετοχή πρέπει να είναι μεγάλη και πρέπει να είναι συνεχής, να μην εξαντληθεί στη σημερινή ημέρα. Εύχομαι ότι καλύτερο σε όλους και σήμερα μπαίνει ο σπόρος για να δρέψουμε αύριο ένα μέλλον που μας αξίζει σε όλους.

Γιάννης Κουτσούκος

Σήμερα ξαναγεννιέται η παράταξη και αναβαπτίζεται στην ψήφο του λαού. Είναι πολύ σημαντικό το ότι στο κάλεσμά μας και χάρη στις πρωτοβουλίες της Φώφης Γεννηματά ανταποκρίνονται δεκάδες χιλιάδες πολίτες και δίνουν το μήνυμα της ενότητας της Κεντροαριστεράς και την εντολή σε μας να δουλέψουμε συστηματικά την επόμενη μέρα ώστε να ανατρέψουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς και να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα στα οποία την έχει εγκλωβίσει η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να αποτρέψουμε τη συντηρητική παλινόρθωση και τα νέα αδιέξοδα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είμαι αισιόδοξος ότι με βάση την εντολή και την ψήφο του λαού θα πάμε καλά και αυτό σημαίνει ότι και η χώρα μπορεί να μπει σε άλλο δρόμο.

Μιχάλης Κατρίνης

Η σημερινή μαζική συμμετοχή σε όλη τη χώρα, συμμετοχή που πραγματικά ξεπερνά κάθε προσδοκία αποτελεί το πιο δυνατό μήνυμα για την επόμενη μέρα της παράταξης. Χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα, σηκώθηκαν, συμμετείχαν, συνδιαμορφώνουν τη νέα παράταξη γιατί αυτό έχει ανάγκη ο τόπος. Αυτό βεβαίως αποτελεί δέσμευση για όλους, για την επόμενη μέρα, για να προχωρήσουμε με ενότητα, με νέο λόγο προγραμματικό, με νέες λύσεις για τους πολίτες. Θεωρώ ότι σημερινή συγκλονιστική συμμετοχή κινητοποιεί δυνάμεις και αποτελεί εχέγγυο για το μέλλον ότι οι πολίτες συμμετέχουν, ότι οι πολίτες ενδιαφέρονται και πραγματικά αναζητούν μια πραγματική ελπίδα στο πολιτικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει η χώρα.  Ο νέος Φορέας της Κεντροαριστεράς περικλείει όλες αυτές τις ελπίδες και εδώ σήμερα στην Ηλεία, σε  όλες τις πόλεις που υπάρχουν εκλογικά κέντρα βλέπω αυτήν την πολύ μεγάλη συμμετοχή που υπάρχει και την προσδοκία του κόσμου και θεωρώ ότι όχι μόνο δεν θα διαψευστούν αυτές οι προσδοκίες αλλά κάτι καινούργιο γεννιέται.

Aνδρέας Σταματόπουλος

Η προσέλευση του κόσμου είναι πάρα πολύ μεγάλη και φαίνεται ότι ο στόχος επιτυγχάνεται. Ο κόσμος ουσιαστικά συνιδρύει τον νέο φορέα, εκλέγει τον επικεφαλής του άμεσα, και έμμεσα την κατεύθυνση στην οποία θέλει να είναι ο φορέας την επόμενη μέρα. Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία του εγχειρήματος, με το οποίο φιλοδοξούμε να αλλάξει το ψεύτικο δίπολο του πολιτικού σκηνικού. Είναι δύσκολο να πείσεις νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την πολιτική, για αυτό και καλούμε κάθε νέο να προσέλθει και να προσφέρει από κάθε μετερίζι τις ιδέες και τις προτάσεις του μέσα από τον νέο κεντροαριστερό φορέα, που είναι η μόνη προοδευτική φωνή του πολιτικού τόξου.

Φωτο: Γιάννης Σπυρούνης-Ελένη Παπαδοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
althea-apartments-ad5
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ