FOLLOW US: facebook twitter

Η Ηλεία το κρυφό επίκεντρο της εγκληματικής οργάνωσης των ναρκωτικών

Ημερομηνία: 03-10-2016 | Συντάκτης:

narkotika2

Μπορεί να βγήκε η δουλειά στην Εύβοια με την μεγάλη εγκληματική οργάνωση των ναρκωτικών, όμως ακόμα και όταν οι επισυνδέσεις φανέρωσαν τους διαλόγους δεν υπήρχε σαφή εικόνα για το τι συνέβαινε στην Ηλεία. Η αλήθεια αποκαλύφθηκε από την εμπεριστατωμένη έρευνα που έκαναν οι αστυνομικές αρχές στο νομό Ηλείας, όταν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, πήρε την εντολή ελέγχου από τις αρχές της Εύβοιας να ελεγχθεί ο 46χρονος στη Μυρσίνη. Τα τηλέφωνα είχαν μιλήσει αλλά είχαν πει ελάχιστα για το συγκεκριμένο, που όπως αποδείχθηκε από τις ποσότητες των ναρκωτικών που εντοπίστηκαν, αποτελούσε το κέντρο της παραγωγής.

narkotika4

Ουσιαστικά οι αρχές της Ηλείας έδωσαν ώθηση στην υπόθεση εντοπίζοντας 320 κιλά ακατέργαστης αποξηραμένης κάνναβης από τα συνολικά 324 που βρέθηκαν συνολικά στην υπόθεση και 343 δενδρύλλια σε μια μεγάλη φυτεία από τα συνολικά 765 δενδρύλλια που βρέθηκαν και στις τρεις φυτείες.

Ο 46χρονος που συνελήφθη είναι ένα από τα μέλη της 12μελούς εγκληματικής οργάνωσης, όλοι Έλληνες, από τους οποίους 10 άνδρες, ηλικίας από 21 έως 72 ετών και 2 γυναίκες, ηλικίας 48 και 53 ετών. Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 8 ακόμα μέλη της σπείρας, 4 ημεδαποί και 4 υπήκοοι Αλβανίας.
Στην υπόθεση ενέχονται άλλα 162 άτομα, τα οποία όπως προέκυψε από την εξέλιξη της έρευνας προμηθεύτηκαν ποσότητες ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση.

Μένει πλέον – αφού από τις τηλεφωνικές επισυνδέσεις δεν διαφάνηκε κάτι – να αποδειχθεί ο ρόλος που είχε στην εγκληματική οργάνωση ο 46χρονος από τη Μυρσίνη.

Φυσικά παρά τα όσα γράφτηκαν περί συμμετοχή των αστυνομικών της ΕΚΑΜ, ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ. και αστυνομικών σκύλων στις έρευνες, στην περίπτωση της έρευνας στην Ηλεία, τίποτα από αυτά δε συνέβη. Οι λιγοστοί αστυνομικοί έκαναν έρευνα με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν – άλλωστε είναι γνωστό πως η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας, έχει εγκαταλειφθεί από το Αρχηγείο χωρίς προσωπικό αλλά οι επιτυχίες συνεχίζουν να έρχονται από το φιλότιμο των αστυνομικών που υπηρετούν εδώ.

Τέλος εκείνο που χρήζει επιστημονικής διερεύνησης είναι το πως άντεξαν τα 343 δενδρύλλια χασίς στο πέρασμα του ανεμοστρόβιλου. Η περιοχή βρέθηκε στο επίκεντρο της πρωτόγνωρης κακοκαιρίας, όπου ισχυροί καθοδικοί άνεμοι διέλυσαν κάθε καλλιέργεια, θερμοκηπιακές και κτηνοτροφικές μονάδες. Άλλωστε και στις φωτογραφίες της καλλιέργειας διακρίνεται πως ο γύρο χώρος έχει σημάδια από τη μανία του καιρού, ενώ η φυτεία είχε βγει αλώβητη.

narkotika1

Η αποτίμηση της επιχείρισης

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν:

– (2) φυτείες κάνναβης και εκριζώθηκαν (422) δενδρύλλια, στην Εύβοια,

– (343) δενδρύλλια καννάβεως και (320) κιλά ακατέργαστης κάνναβης, στην Ηλεία καθώς και

– ποσότητες κάνναβης και οπλισμός, σε οικίες, χώρους και αυτοκίνητα των εμπλεκομένων ατόμων σε περιοχές της Εύβοιας, της Ηλείας και της Αττικής.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν

-(765) δενδρύλλια κάνναβης , με πλήρη εξοπλισμό καλλιέργειας (ποτιστικά λάστιχα, σκαπτικά εργαλεία, λιπάσματα κ.λ.π.),

– (323) κιλά και (958,5) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

– (6) ζυγαριές ακρίβειας,

– (8) τσιγαριλίκια και μικροποσότητα ηρωίνης,

– (6) οχήματα (τέσσερα αυτοκίνητα φορτηγό, και μοτοσικλέτα),

– καραμπίνα, περίστροφο και αεροβόλο πιστόλι,

– (79) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

– το χρηματικό ποσό των (520) ευρώ και

– (9) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Στην υπόθεση ενέχονται άλλα (162) άτομα, τα οποία όπως προέκυψε από την εξέλιξη της έρευνας προμηθεύτηκαν ποσότητες ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

narkotika3


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος