FOLLOW US: facebook twitter

Η Ελένη Μπούκλη στην «Ειρήνη» του Αριστοφάνη

Ημερομηνία: 15-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Στην Επίδαυρο 21 και 22 Ιουλίου από το Εθνικό θέατρο σε σκηνοθεσία Κων/νου Αρβανιτάκη και μουσική Νίκου Κυπουργού

Μια μουσική παράσταση σε σύνθεση του Νίκου Κυπουργού με τον Τζίμη Πανούση στο ρόλο του Τρυγαίου

Το Εθνικό Θέατρο ανέθεσε φέτος στον σπουδαίο συνθέτη Νίκο Κυπουργό τη μουσική σύνθεση και στον ταλαντούχο νέο συγγραφέα Δημοσθένη Παπαμάρκο το λιμπρέτο για τη δημιουργία μιας μουσικής παράστασης που βασίζεται στην Ειρήνη του Αριστοφάνη. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, ενώ τον ρόλο του Τρυγαίου ερμηνεύει ο πάντοτε απρόβλεπτος Τζίμης Πανούσης. Η Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Γιώργου Πέτρου, συνοδεύει ζωντανά την παράσταση στην Επίδαυρο.

Στην  ιδιαίτερη αυτή παράσταση που θα συζητηθεί, κυρίως με αφορμή την συμμετοχή του Τζίμη Πανούση, συμμετέχει στο Χορό και η νεαρή ηθοποιός Ελένη Μπούκλη από τον Πύργο, κόρη του Θανάση και της Έφης Μπούκλη ιδιοκτητών του εστιατορίου «Εν λευκώ». Ένα ταλαντούχο αλλά και πανέμορφο κορίτσι,  μια νεαρή ηθοποιός που έχει παίξει σε πολύ σπουδαίες παραστάσεις που έχουν ανέβει στην Επίδαυρο, ενώ σε κάποιες από αυτές την έχουμε δει και την Ηλεία, στα Φεστιβάλ Ήλιδας και Αρχαίας Ολυμπίας. Μάλιστα πέρυσι συμμετείχε στην πολυσυζητημένη παράσταση «Λυσιστράτη» του Μιχαήλ Μαρμαρινού που ανέβηκε και στο θέατρο Φλόκα στην Ολυμπία.

Η παράσταση “Ειρήνη” του Αριστοφάνη, θα κάνει πρεμιέρα στην Επίδαυρο, στο αρχαίο θέατρο στις 21 και 22 Ιουλίου, όπου αναμένεται να πάνε και πολλοί θεατρόφιλοι από την Ηλεία, αλλά και φίλοι και σαφώς η οικογένεια της Ελένης Μπούκλη για να την απολαύσουν, εκμεταλλευόμενοι και τα ειδικά πακέτα που προσφέρει το Εθνικό Θέατρο ειδικά γι αυτές τις δύο παραστάσεις. Αναλυτικές πληροφορίες στο: https://www.n-t.gr/el/news/?nid=32222#εθνικοθεατρο #εθνικόθέατρο #greeknationaltheatre #gnt #ethnikotheatro

Παίζουν: Τζίμης Πανούσης (Τρυγαίος), Τάσης Χριστογιαννόπουλος (Ερμής), Ειρήνη Καράγιαννη (Ειρήνη), Αιμιλιανός Σταματάκης (Πόλεμος). Χορός: Ασημίνα Αναστασοπούλου, Θωμάς Βελισσάρης, Δημήτρης Γεωργιάδης, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Νίκος Καρδώνης, Γιασεμί Κηλαηδόνη, Γιάννης Κλίνης, Νάντια Κοντογεώργη, Ελίτα Κουνάδη, Ηλίας Κουνέλας, Ελένη Μπούκλη, Μαρία Νίκα, Μαρίνα Σάττι, Γιωργής Τσουρής, Αντιγόνη Φρυδά.
Με αγγλικούς υπέρτιτλους.
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2017.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος