FOLLOW US: facebook twitter

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε 64χρονη ανάπηρη στο Ανεμοχώρι

Ημερομηνία: 09-11-2017 | Συντάκτης:

Ζει με το προνοιακό επίδομα συντηρώντας την άνεργη κόρη της και την εγγονή της

«Θα πρέπει να υπάρχει διαφορετική πολιτική για τους ανάπηρους και κοινωνική μέριμνα» υποστηρίζει

Χωρίς ρεύμα, ζει την τελευταία εβδομάδα, η 64χρονη, ανάπηρη μητέρα και γιαγιά, Κωστούλα Ζάγκλη από το Ανεμοχώρι, καθώς συνεργείο της ΔΕΗ, της έκοψε την ηλεκτροδότηση την προηγούμενη Πέμπτη, λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.

Η 64χρονη ανάπηρη γυναίκα, μαχήτρια μια ζωή καθώς γεννήθηκε με σοβαρή αναπηρία (εξάρθρωση αριστερού ισχίου, ανισοσκελή άκρα εκ γενετής) ζει με ένα προνοιακό επίδομα που καταβάλλεται κάθε δίμηνο και μάλιστα συντηρεί, στο μικρό λυόμενο σπιτάκι, την άνεργη κόρη της και την μικρή εγγονούλα της.

Όσο και αν προσπαθούσε να είναι συνεπής στους λογαριασμούς της καταθέτοντας έναντι 10, 20 ευρώ στην τράπεζα, το ειδοποιητήριο της ΔΕΗ διαρκώς και «φούσκωνε». 1.509 ευρώ το Σεπτέμβριο από το οποίο τα 1.467 αφορούσαν ανεξόφλητο ποσό προηγούμενων μηνών…

«Πρόκειται για υπέρογκο ποσό και οι δυνατότητες που έχω δε μου δίνουν περιθώρια εξόφλησης. Είναι δυνατόν, να κόβουν το ρεύμα σε αναπήρους;» διερωτάται και συνεχίζει «με το πενιχρό εισόδημα που έχω από το προνοιακό επίδομα κάθε δίμηνο, προσπαθώ και επιβιώνω, όμως η αναλγησία της ΔΕΗ απέναντι στους αδύναμους, όχι μόνο σε μένα αλλά και σε άλλους αναπήρους, είναι απίστευτη!

Εγώ μπορώ να ζήσω χωρίς ρεύμα, άλλωστε μου το έχουν ξανακόψει, το εγγόνι μου όμως που εδώ και μια βδομάδα διαβάζει τα μαθήματα της με το κερί, πως μπορεί; Χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς κουζίνα, χωρίς ζεστό νερό…

Θα έπρεπε να υπάρχει διαφορετική πολιτική για τους αναπήρους αλλά και κοινωνική μέριμνα. Είναι δυνατόν, να κόβουν το ρεύμα από αυτούς που πραγματικά δεν έχουν να πληρώσουν και όσους χρωστάνε εκατομμύρια να μην τους ενοχλεί κανείς;».

Με αφοπλιστική ειλικρίνεια, μας απαντά, πως δεν έχει προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών της γιατί γνωρίζει εκ των προτέρων, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσει να είναι συνεπής. «Είναι πολλά τα χρήματα και δεν τα έχω. Πως λοιπόν να κάνω ρύθμιση και να πληρώνω και το λογαριασμό και το ποσό της ρύθμισης; Αναπόφευκτα θα την χάσω…».

Η κ. Ζάγκλη, είναι αγωνίστρια. Μια γυναίκα αξιοπρεπής και επίμονη που δε ζητά ελεημοσύνη από κανέναν. Μόνο το δίκαιο θέλει. Και στην περίπτωση τη δική της όπως και σε δεκάδες άλλες, είναι με το μέρος της.

Εν έτη 2017, το να κόβεις το ρεύμα σε οικογένειες με μικρά παιδιά και ιδιαίτερα αναπήρους, που δεν έχουν βεβαιωμένα να πληρώσουν, αποτελεί όπως μας λέει «κατάφορη αδικία». Και αυτό που ζητά, είναι επανασύνδεση του ρεύματος και προσέγγιση των αδυνάτων με ευαισθησία…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος