FOLLOW US: facebook twitter

Η γνώση ξένων γλωσσών ως εφόδιο για το Μέλλον: Εκδήλωση για την πολυγλωσσία στο Καράτουλα

Ημερομηνία: 10-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Μία εξαίρετη εκδήλωση επεφύλασσε για μαθητές και γονείς το Γυμνάσιο Καράτουλα, κατά την λήξη της Σχολικής χρονιάς, στο πλαίσιο των Πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Πρόκειται για μία θεματική ενότητα με γενικό τίτλο «Πολυγλωσσία», που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου, με τον γενικό συντονισμό των καθηγητριών Ξένων Γλωσσών Ανδρομάχης Λέλλα και Σπυρούλας Ασημακοπούλου.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Μαγούλας, που αποδείχθηκε μικρό για μία τέτοιου είδους εκδήλωση, καθώς το ¨παρών¨ έδωσαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής και οι γονείς των μαθητών..

Μέσα από την δημιουργία θεατρικών και εικαστικών διαλόγων και την παρουσίαση αναλόγων κειμένων οι μαθητές πρόβαλαν την αξία της γνώσεως πολλών ξένων γλωσσών, στον σύγχρονο Κόσμο των μεγάλων και γρήγορων αλλαγών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις κυρίαρχες πληθυσμιακά γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, όπως είναι τα Αγγλικά, τα Ιταλικά, τα Γερμανικά, τα Ισπανικά και τα Γαλλικά, γλώσσες που ομιλούνται από δεκάδες εκατομμύρια ομιλητών σε όλον τον Κόσμο. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Αθανάσιος Παπαγρηγορίου, ενώ γενική εισαγωγή έγινε από την Καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας και Υποδιευθύντρια κ. Ανδρομάχη Λέλλα, που ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην διεξαγωγή του προγράμματος. Στο τέλος παρετέθη μικρή δεξίωση προς τιμήν όλων των καλεσμένων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος