FOLLOW US: facebook twitter

Η γνώμη

Ημερομηνία: 09-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

don-kixotisΘα συμφωνήσω ότι το σχέδιο «Αθηνά», η «αναδιάρθρωση» δηλαδή που επιχείρησε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ο υπουργός Παιδείας της Ν.Δ. κ. Αρβανιτόπουλος, αποτέλεσε αν όχι ταφόπλακα για το ΤΕΙ Πύργου, σίγουρα «πισώπλατη  μαχαιριά».

Κι αν αυτό είναι εκείνο που έχει προκαλέσει την έντονη απογοήτευση και το θυμό με τον οποίο εκφράζεται τον τελευταίο καιρό ο δήμαρχος για το ίδρυμα της πόλης, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί του.

Από εκεί όμως μέχρι να ζητά το οριστικό κλείσιμο της σχολής -μέσω του ιδιοκτησιακού καθεστώτος- υπάρχει μεγάλη απόσταση. Και σίγουρα η απόφαση αυτή, αφορά και προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.

Προφανώς, ο δήμαρχος είχε και έχει -αυτό άλλωστε προκύπτει από τα λεγόμενα του- ένα άλλο όραμα για το τριτοβάθμιο ίδρυμα της πρωτεύουσας του νομού. Κι αυτό βεβαίως δεν είναι εκ προοιμίου κακό.  Όμως θα πρέπει να πείσει τη κοινή γνώμη ότι αυτό το «όραμα» είναι ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο. Και ότι μπορεί να εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και ενδεχομένως και της επιστημονικής κοινότητας.

Διαφορετικά, φοβάμαι ότι θα μπούμε σε μια περιπέτεια, κυνηγώντας ανεμόμυλους. Και δεν ξέρω αν έχουμε αυτή την πολυτέλεια…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος