FOLLOW US: facebook twitter

«Η βοήθεια δεν έφτασε ποτέ στον Άγγελο Λαδά»

Ημερομηνία: 22-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η βοήθεια δεν έφτασε ποτέ στο 24χρονο παλικάρι, δηλώνει η μητέρα του – “Δεν αναιρέθηκε η προσφορά μας” λένε οι σύλλογοι που πρωτοστάτησαν στην εθελοντική δράση – “Δόθηκαν χρήματα πριν ένα χρόνο” υποστηρίζει η εταιρία.

Έτοιμη να φτάσει στον Εισαγγελέα είναι η οικογένεια του Άγγελου Λαδά, του 24χρονου παλικαριού που λόγω ηλεκτροπληξίας, έφτασε ένα βήμα πριν το θάνατο και από το Μάιο του 2015 δίνει μάχη με την οικογένειά του στο πλευρό του και χιλιάδες πολίτες να βοηθούν με όποιο τρόπο, για την αποκατάστασή του. Ο Άγγελος υπέστη βαριά εγκεφαλική βλάβη και καθημερινά στέκονται δίπλα του η μητέρα του Αλεξάνδρα και τα αδέρφια του.

Σύλλογοι και πολίτες τους τελευταίους μήνες ανέπτυξαν μια συγκινητική εθελοντική δράση για να στηριχθεί οικονομικά ο Άγγελος, συγκεντρώνοντας καπάκια. Μια πρωτοβουλία που στήριξε το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας και ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμώνων και ΑμεΑ Ήλις. Τα πλαστικά καπάκια που συγκεντρώθηκαν έφτασαν τους δέκα τόνους και παραδόθηκαν σε εταιρία ανακύκλωσης που συμμετείχε και αυτή στη δράση. Ωστόσο όπως καταγγέλει η κα Λαδά, έως τώρα δεν έχει αποδοθεί κανένα ποσό στην οικογένεια για τη βοήθεια του 24χρονου

Όπως αναφέρει η κα Λαδά σε επικοινωνία που είχε με την εταιρία, της έγινε γνωστό πως δεν της οφείλουν τίποτα, καθώς λόγω του ότι δεν ευχαρίστησε δημόσια τον κόσμο και τους συλλόγους, αυτοί επέλεξαν να πάρουν πίσω τις προσφορές τους. Η κα Λαδά επικοινώνησε και με τους συλλόγους κατόπιν τούτου για να επιβεβαιώσει τα όσα ισχυρίζεται η εταιρία. Όμως κανένας απο τους συλλόγους δεν επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο, αναφέροντας πως δεν πάρθηκε ποτέ πίσω η προσφορά που έγινε. «Επανειλημμένα έστειλα μηνύματα για το τι θα γίνει με τα χρήματα και μετά από καιρό μου έστειλε μήνυμα ότι από τη στιγμή που δεν βγήκα στην τηλεόραση να ευχαριστήσω για τα καπάκια που μαζεύτηκαν για τον Άγγελο οι δωρητές τα πήραν πίσω και θα τα διαθέσουν για άλλο σκοπό.

Συνεπώς μου είπε ότι δεν μου οφείλει τίποτα. Αυτός είναι και ο λόγος που έστειλε τις επιστολές και στους συλλόγους που με είχαν στηρίξει» ανέφερε η κα. Λαδά για την επικοινωνία που είχε με εκπρόσωπο της εταιρίας. Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας ανακύκλωσης με δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ, δήλωσε πως ο ίδιος μετέβη στη Λάρισα στις 15 Δεκεμβρίου 2016 και παρέδωσε μετρητά στη κα Λαδά, χωρίς όμως να πάρει κάποιο σχετικό αποδεικτικό. Τα καπάκια που συγκεντρώθηκαν πουλήθηκαν σε βιομηχανία της Πάτρας, με παραστατικά ως προς τις ποσότητες που παραδόθηκαν και τα χρήματα που εισπράχτηκαν.

Ο γραμματέας του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Γιώργος Παπανικολόπουλος, μιλώντας για τις δράσεις που έγιναν και τα καπάκια που συγκεντρώθηκαν, αναφέρθηκε στο ιστορικό, τόνισε πως παραδόθηκαν εκατό τσουβάλια με καπάκια στην αδερφή του ιδιοκτήτη της εταιρίας και ουδέποτε ο σύλλογος ζήτησε πίσω αυτή την προσφορά. Απο τη στιγμή δε, που η κα Λαδά ισχυρίζεται πως δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ σε βοήθεια απο τη δράση αυτή, ο κ. Παπανικολόπουλος υποστήριξε πως θα ζητήσει Εισαγγελική διερεύνηση για την υπόθεση αυτή ωστε να μην τύχουν τα άτομα με αναπηρία, εκμετάλλευσης από κανέναν.

Από την άλλη ο 24χρονος Άγγελος συνεχίζει να δίνει τη μάχη του για την αποκατάσταση, κάνει βήματα βελτίωσης έχοντας καταφέρει να επικοινωνεί με το περιβάλλον και να λέει μικρές λέξεις ή να βλέπει τηλεόραση. Όμως το κόστος της θεραπείας είναι δυσβάσταχτο και η μητέρα του δεν μπορεί να εργαστεί για να τα βγάλει πέρα, καθώς βρίσκεται συνέχεια στο πλευρό του. Για αυτό και ζητείται βοήθεια έστω και για τα απολύτως βασικά για τον 24χρονο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος