FOLLOW US: facebook twitter

Η «αστεφάνωτη» γυναίκα του Καίσαρα

Ημερομηνία: 10-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται».

Σίγουρα θα το έχετε ακούσει και εσείς σε διάφορες «βερσιόν». Η φράση ανήκει στον Ιούλιο Καίσαρα και έχει ιστορία πίσω της…

Όταν κάποια στιγμή ο «Σίζαρ» θέλησε να χωρίσει τη γυναίκα του, έβαλε έναν νέο κι όμορφο άντρα να μπει κρυφά στα γυναικεία δώματα του παλατιού για να «πλέξει» την ιστορία ότι η γυναίκα του τάχα τον απατούσε. Έπιασε λοιπόν «τυχαία» στα πράσα τον νεαρό και ο θιγμένος σύζυγος υπέβαλε αίτηση διαζυγίου. Η δίκη έγινε, η γυναίκα του Καίσαρα αρνήθηκε τα πάντα- λογικό αφού δεν ήξερε τίποτα, σκευωρία ήταν- και η έδρα απεφάνθη ότι η «γυναίκα του Καίσαρα είναι τίμια». Φυσικά ο Καίσαρας είχε τις ενστάσεις του και όταν ο δικαστής τον ρώτησε «γιατί ρε μεγάλε θέλεις να την χωρίσεις;», απάντησε σε ελεύθερη μετάφραση «Η γυναίκα μου δεν φτάνει να είναι τίμια αλλά έχω την αξίωση να μην προκαλεί ούτε υποψίες».

Αυτή με λίγα λόγια είναι η ιστορία της εν λόγω φράσης που έμεινε… στην Ιστορία.

Δυστυχώς τα ήθη άλλαξαν και στο σύγχρονο δημόσιο βίο η σύζυγος του «κάθε Καίσαρα» ενδιαφέρεται μόνο για το φαίνεσθε της τιμιότητας και όχι αν είναι όντως τίμια.

Αν τώρα αναρωτηθείτε τι γίνεται με το «τίμιο» και «ηθικό» και για την συμμετοχή τους σε paradise papers, φαίνεται ότι τουλάχιστον οι «εν διαστάσει» ενδιαφερόμενες δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Αυτό που δεν γνωρίζω να σας πω είναι τι γίνεται με τις «αστεφάνωτες»…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος