FOLLOW US: facebook twitter

Η Αμαλιάδα τίμησε τον Πολιούχο της: Πλήθος κόσμου και φορέων στον εορτασμό του Αγ. Αθανασίου παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Ημερομηνία: 19-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Με λαμπρότητα και σε κλίμα συγκίνησης η Αμαλιάδα τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο. Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες οι πολίτες προσήλθαν με ευλάβεια για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις.

Από νωρίς το πρωί ετελέστη Αρχιεριατικό συλλείτουργο τον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου στο κέντρο της Αμαλιάδας προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Ηλείας κ.κ. Γερμανού, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ του Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου και Επισκόπου Μεσαορίας κ.κ. Γρηγορίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ.κ. Δανιήλ, ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα του εορταζομένου Αγίου Αθανασίου. Στη συνέχεια εμφανώς συγκινημένος ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, αναφέρθηκε στο χρέος που έχει η Κύπρος στην Ηλεία για την φιλοξενία των παιδιών μετά την εισβολή των Τούρκων. Έκανε μια αναδρομή στις τραγικές εκείνες ημέρες και στάθηκε στην έμπνευση του Μακαριστού Μητροπολίτη Ηλείας Αθανάσιου που φιλοξένησε τα 415 Κυπριοτόπουλα, που τα υποδέχθηκαν οι Ηλείοι σαν δικά τους και τα φρόντισαν με τρόπο τέτοιο ώστε να απαλύνουν τον πόνο του πολέμου. Η επίσκεψη αυτή στην Ηλεία αποτελεί την εκπλήρωση τιμής για το χρέος αυτό για την περιοχή. «Ήρθαμε να αποδώσουμε τα οφειλόμενα, έστω και αργά» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου. «Σήμερα που γιορτάζετε τον πολιούχο σας ήρθαμε να σας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ» είπε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγ. Αθανασίου, στους κεντρικού δρόμου της πόλης, όπου συμμετείχαν μόνο ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, ο Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος και Επισκόπος Μεσαορίας κ.κ. Γρηγόριος μαζί με τους ιερείς της περιφέρειας Αμαλιάδας, λόγω αιφνίδιας αδιαθεσίας του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και του Μητροπολίτη Ηλείας.

Στη συνέχεια μετέβησαν στην Φραγκαβίλα όπου τέλεσαν τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτη Ηλείας Αθανάσιου.

Στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και οι συνεργάτες του υποδέχθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για να του απονείμουν τον ύψιστο τίτλο τιμής της πόλεως, ενώ την σχετική απόφαση του ΔΣ Ήλιδας ανέγνωσε ο πρόεδρος του ΔΣ Ανδρέας Νικολακόπουλος. Στη συνέχεια ο δήμαρχος Ήλιδας παρέθεσε επίσημο γεύμα στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και τους προσκεκλημένους στο Amalias Hotel.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος και Κώστας Τζαβάρας, ο Γ.Γ. Ναυτιλίας Διονύσης Καλαματιανός, οι αντιπεριφερειάρχες Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος και Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Θύμιος Κοτζάς με τον αντιδήμαρχο Πέτρο Γιαννακόπουλο, ο αναπληρωτής δήμαρχος Πύργου Ανδρέας Σκαρτσιάρης, ο πρόεδρος του ΔΛΤ Πύργου Λεωνίδας Βαρουξής, ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Αντώνης Παρασκευόπουλος, οι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και των τοπικών φορέων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος