FOLLOW US: facebook twitter

Η Αμαλιάδα πόλη του ντοκιμαντέρ!

Ημερομηνία: 12-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

festival-doc-amal-spyrou-xristodoulop-georgiop

Παραγωγική συνάντηση Χριστοδουλόπουλου –  Γεωργιόπουλου – Δ. Σπύρου για αυτόνομο τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Την δυνατότητα δημιουργίας αυτόνομου τμήματος φεστιβάλ κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ στην Αμαλιάδα, συζήτησαν το πρωί του Σαββάτου ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του «Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους» Δημήτρη Σπύρου και στελεχών της Δημοτικής αρχής.

Στόχος είναι να καταστεί η Αμαλιάδα πόλη του ντοκιμαντέρ, μέσα και από μια σειρά παρεμφερών δράσεων, που θα αξιοποιήσουν αφ’ ενός το σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό της πόλης και αφ’ ετέρου τις υποδομές του δήμου.

Σύμφωνα με την πρόταση που υπέβαλε –εκ μέρους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου– ο διευθυντής του κ. Δημήτρης Σπύρου, την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί στην Αμαλιάδα το Φεστιβάλ «Kids & Docs», στο οποίο θα διαγωνιστούν περί τις 20 ταινίες διεθνούς παραγωγής σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα.

Παράλληλα, θα λειτουργήσουν κινηματογραφικά εργαστήρια για τα παιδιά, ανεξάρτητη κριτική επιτροπή παιδιών πέρα από την Διεθνή Κριτική Επιτροπή, σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, θα γίνουν παράλληλες προβολές ταινιών μυθοπλασίας και animation για παιδιά και νέους διάρκειας δύο εβδομάδων και θα πραγματοποιηθούν άλλες εκδηλώσεις και δράσεις που θα έχουν στο επίκεντρο τον παιδικό και εφηβικό πληθυσμό της Ήλιδας και της ευρύτερης περιοχής.

Επίσης, ένα επιλεγμένο πρόγραμμα ταινιών θα απευθύνεται στο ενήλικο κοινό. Στη συνάντηση, την οποία ο δήμαρχος Ήλιδας χαρακτήρισε ιδιαίτερα παραγωγική και δημιουργική, συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Διοίκησης κ. Νώντας Παναγιωτόπουλος, ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Ο Ηλείος» κ. Αλέξης Μανωλόπουλος, ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Λυκούργος Πολυχρονόπουλος, ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα πολιτισμού και Ολυμπισμού κ. Δημήτρης Κωσταριάς και τα στελέχη του Φεστιβάλ Ολυμπίας κυρία Λίνα Γιαννοπούλου και κ. Χρήστος Κωνσταντόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος