FOLLOW US: facebook twitter

Ηχηρό μήνυμα ενάντια στις απολύσεις: Συμβασιούχοι στους Δήμους της Ηλείας στην μεγάλη κινητοποίηση της ΠΟΕ ΟΤΑ στην Αθήνα

Ημερομηνία: 23-06-2017 | Συντάκτης:

Την αντίθεση τους, στην απόλυση των συμβασιούχων, διατράνωσαν χθες στην μεγάλη κινητοποίηση της ΠΟΕ ΟΤΑ στην Αθήνα, περισσότεροι από 45 εργαζόμενοι της Καθαριότητας στους Δήμους της Ηλείας, οι οποίοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών ύστερα από κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως.

Στη συγκέντρωση των συμβασιούχων των δήμων, συμμετείχαν χιλιάδες άτομα και όπως τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων των Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως Χρήστος Γαρύφαλλος, σημειώθηκαν εντάσεις και επεισόδια στη διάρκεια της πορείας έξω από τη Βουλή. «Αυτό που ζητάμε, είναι νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ώστε να μην οδηγηθούν στην ανεργία μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας των παρατάσεων.

Μιλάμε για τους εργαζόμενους που απασχολούνται στις υπηρεσίες και έχουν πάρει παρατάσεις, αυτούς που προσλήφθηκαν στους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, τους εργαζόμενους στα κοινωνικά προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι», ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ κτλ αλλά και όσους απασχολούνται με προγράμματα ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς και οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Νομοθετική λύση στο θέμα των συμβασιούχων των ανταποδοτικών υπηρεσιών των δήμων ζητά η ΚΕΔΕ, που τάσσεται υπέρ της παραμονής των συμβασιούχων επισημαίνοντας ότι «οι δήμοι έχουν “αφυδατωθεί” από προσωπικό».

Αναζητά άμεση λύση το Υπ. Εσωτερικών

Λύση παραμονής των συμβασιούχων – «παρατασιούχων», έως την ενεργοποίηση της διαδικασίας πρόσληψης μόνιμου προσωπικού (η παραμονή στην υπηρεσία των εν λόγω εργαζομένων ενδέχεται, δηλαδή, είτε πριν είτε ακόμη και μετά την 31.12.2017 – πρόβλεψη άρθρου 16 Ν. 4429/2016), προς κάλυψη των αναγκών Καθαριότητας Δήμων, επεξεργάζεται το Υπουργείο Εσωτερικών, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, πηγές τού Υπουργείου Εσωτερικών επισημαίνουν ότι «Αναζητείται άμεσα λύση, που να περιλαμβάνει τους συμβασιούχους – «παρατασιούχους» υπηρεσιών Καθαριότητας Δήμων, στη βάση της επικρατούσας κατάστασης, μετά το ζήτημα που έχει προκύψει και με την αποκομιδή των απορριμμάτων».

Η ίδια πηγή τού Υπ. Εσωτερικών επισήμανε πως, η αναζητούμενη λύση αφορά σε 6.183 συμβασιούχους – «παρατασιούχους» Καθαριότητας Πρωτοβάθμιων Ο.Τ.Α., όσοι είναι δηλαδή και οι εμπλεκόμενοι με το πρόβλημα – μετά τη σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου – εργαζόμενοι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος