FOLLOW US: facebook twitter

«Ηρόδοτος, ο πατέρας της Ιστορίας» – Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργου- Ολυμπίας στο 44ο ετήσιο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων

Ημερομηνία: 22-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Πολυδύναμη αντιπροσωπεία από την Ηλεία παρακολούθησε τις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα στις 9,10 και 11 Νοεμβρίου.

Μέλη και φίλοι του Συνδέσμου Φιλολόγων Πύργου-Ολυμπίας από τον Πύργο, την Αμαλιάδα και την Αρχαία Ολυμπία συμμετείχαν στο συνέδριο με θέμα «Ηρόδοτος, ο πατέρας της Ιστορίας» που αναπτύχθηκε σε 10 συνεδρίες και εξέταζε την τεράστια προσφορά του Αλικαρνασσέα ιστορικού και τις επιδράσεις του σε διάφορους τομείς του επιστητού.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παναγιώτης Γεωργακόπουλος παρουσίασε την εισήγησή του με θέμα «Ο μύθος της ωραίας Ελένης στο δεύτερο βιβλίο του Ηροδότου», όπου συγκαταλέγεται ο αιγύπτιος λόγος του. Ο τέως πρόεδρος Γιώργος Αγγελόπουλος μίλησε για τις πηγές του ηροδότειου έργου και κατέθεσε στοιχεία για τον έλεγχο και την αξιοπιστία τους, σύμφωνα και με τα πορίσματα της σύγχρονης ιστοριογραφίας.

Παράλληλα, η αντιπρόεδρος Ευγενία Μπίθα και η γεν. γραμματέας Αγγελική Τσούρα είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και άλλα Δ.Σ Συνδέσμων Φιλολόγων-κυρίως από τη Β. Ελλάδα-και φυσικά το Δ.Σ της ΠΕΦ ανταλλάσσοντας απόψεις και καταθέτοντας προτάσεις για την ενίσχυση των φιλολογικών μαθημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε μια εποχή που οι ανθρωπιστικές σπουδές υποβαθμίζονται διαρκώς βαλλόμενες πανταχόθεν-και από την ίδια την ελληνική Πολιτεία.

Το ταξίδι στην όμορφη πόλη της Μακεδονίας περιελάμβανε και περιήγηση στο ιστορικό της κέντρο με το κάστρο να δεσπόζει στο ψηλότερο σημείο της, ξενάγηση στην αρχαία πόλη των Φιλίππων με το διάσημο θέατρο, επίσκεψη στο Βαπτιστήριο της Λυδίας στον ομώνυμο οικισμό, όπου βαπτίστηκε από τον Απόστολο Παύλο η Λυδία, η πρώτη ευρωπαία χριστιανή, καθώς και ένα σύντομο πέρασμα από την πόλη της Δράμας με το ξακουστό πάρκο και τις πηγές της Αγ.Βαρβάρας. Στην επιστροφή ήταν απαραίτητη μια στάση στην πόλη των Ιωαννίνων για φαγητό.

Τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και από την οργάνωση του ταξιδιωτικού γραφείου PyrgosTravelκαι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο συνέδριο που θα γίνει στην Αθήνα μαζί με την εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΠΕΦ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος