FOLLOW US: facebook twitter

Ημερίδα eTwinning στον Πύργο

Ημερομηνία: 12-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

eTwinning-giotopoulos2

Για εκπαιδευτικούς Α’ Βαθμιας και Β’ Βαθμιας Εκπαίδευσης στις 17/09/2016 στο 4οΓυμνάσιο Πύργου

Ημερίδα eTwinning στον Πύργο για εκπαιδευτικούς Α’ Βαθμιας και Β’ Βαθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνει η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ο πρεσβευτής του eTwinning για τη Δυτική Ελλάδα, Γιώργος Γιωτόπουλος, το ερχόμενο Σάββατο 17 Σεπτέμβρη στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου. 

Το eTwinning (www.etwinning.net) είναι μια ευρωπαϊκή δράση του προγράμματος Erasmus+,στο πλαίσιο της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), αποκομίζοντας παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση παροτρύνει τους μαθητές από τις χώρες της Ευρώπης να γνωριστούν, να έρθουν σε επαφή με ένα διαφορετικό πολιτιστικό περιβάλλον, να αναπτύξουν διαπολιτισμική συνείδηση, και παράλληλα να εξασκήσουν τις ικανότητες τους στις ΤΠΕ.

Η δράση ξεκίνησε επίσημα τον Ιανουάριο του 2005, ως επίσημη δράση του προγράμματος eLearning 2004-2006, και, μέχρι σήμερα, είναι εγγεγραμμένα περισσότερα από 144.000 ευρωπαϊκά σχολεία.

Το eTwinning υποστηρίζεται από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΚΥΥ), που εδρεύει στις Βρυξέλλες, και ένα δίκτυο από Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης (ΕΥΥ). Στην Ελλάδα η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning λειτουργεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών  και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) «Διόφαντος». (http://etwinning.sch.gr).

Η ΕΥΥ eTwinning, στο πλαίσιο των workshops που έχει προδιαγράψει για το 2016 σε όλους τους νομούς της Ελλάδας, διοργανώνει ενημερωτικές ημερίδες – workshops[1].

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.etwinning.gr/news/ambassadorsworkshops

eTwinning-giotopoulos1

Οι προσκλήσεις είναι δύο, αφορούν ημερίδα για αρχάριους και ημερίδα για προχωρημένους εκπαιδευτικούς.

Έτσι, η  Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης «eTwinning – H Κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης» και ο πρεσβευτής του eTwinningγια τη Δυτική Ελλάδα, Γιώργος Γιωτόπουλος,προσκαλούν αρχάριους και λιγότερο έμπειρους συναδέλφους εκπαιδευτικούς  στην ενημερωτική ημερίδα eTwinning, το Σάββατο στις 17 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 10:00 π.μ., στο 4οΓυμνάσιο Πύργου. Μετά το τέλος της εισήγησης θα λάβει χώρα workshop εγγραφής στην πλατφόρμα live.etwinning.net

Η δεύτερη ενημερωτική ημερίδα για προχωρημένους έχει με θέμα: «10 Βήματα Ανάπτυξης Αποτελεσματικής Επικοινωνίας σε έργα eTwinning» και πραγματοποιείται επίσης το Σάββατο στις 17 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 12:00, στο 4οΓυμνάσιο Πύργου.Μετά το τέλος της εισήγησης θα λάβει χώραworkshop σχεδιασμού με χρήση Web 2.0 εργαλείων.

Υπεύθυνος διοργάνωσης workshop: Γιωτόπουλος Γεώργιος (ggiotop@sch.gr, ggiotop@gmail.com), Πρεσβευτής Δυτικής Ελλάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος