FOLLOW US: facebook twitter

Ημερίδα των ΑΝ.ΕΛ. για την άρδευση 120.000 στρεμμάτων στη βόρεια Βουπρασία

Ημερομηνία: 21-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

anel-tsilimigkras-karamperis

Στόχος να «ξεδιψάσει» ο κάμπος

Ημερίδα για τα προβλήματα του αρδευτικού δικτύου στην περιοχή της βόρειας Βουπρασίας διοργανώνουν οι ΑΝ.ΕΛ. Ηλείας την Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 6,30 το απόγευμα στο ΣΙΝΕ Άστρον στα Λεχαινά. Στόχος είναι να ενώσουν οι φορείς του νομού τις δυνάμεις τους για να επιτευχθεί ο στόχος της επέκτασης του δικτύου στην περιοχή, από το φράγμα του Πηνείου ώστε να τρέξει και εκεί το νερό στις καλλιέργειες, σε μια «χρυσοφόρα» περιοχή της Ηλείας.

Ο συντονιστής των ΑΝΕΛ στην Ηλεία Τάκης Τσιλιμίγκρας και ο πολιτευτής Νίκος Κατσαμπέρης αναφέρθηκαν στην εκδήλωση.

Ο κ. Τσιλιμίγκρας τόνισε πως έχουν προσκληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς προκειμένου να γίνει μια σωστή ημερίδα με ανταλλαγή απόψεων και με αποτέλεσμα. «Την ημερίδα διοργανώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όμως τα εύσημα ανήκουν στον πολιτευτή μας Νίκο Κατσαμπέρη που τρέχει το θέμα, που είναι τομεάρχης αγροτικών θεμάτων.

Ο κ. Κατσαμπέρης μίλησε για τον πυλώνα της οικονομίας στην Ηλεία, που είναι ο πρωτογενής τομέας και τόνισε πως απαιτούνται ποιοτικά και ανταγωνιστικά προϊόντα. Η Ηλειακή γη παράγει αγροτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας όμως το κόστος είναι σημαντικό θέμα. Έκανε μια αναδρομή στη δημιουργία των δύο φραγμάτων και του εγγειοβελτιωτικού δικτύου και στάθηκε στο φράγμα του Πηνειού, που δημιουργήθηκε για να αρδεύσει 400.000 στρέμματα στον κάμπο της Ηλείας, αλλά έως τώρα αρδεύονται μόλις 180.000 στρέμματα. Αναφέρθηκε στην περιοχή της βόρειας Βουπρασίας σε μια έκταση καλλιεργούμενη με 120.000 στρέμματα από το Τραγανό έως τα όρια με την Αχαΐα. Χαρακτήρισε την συγκεκριμένη περιοχή «γη της επαγγελίας» και τόνισε πως βρίσκεται εκτός αρδευτικών έργων και μόνο με γεωτρήσεις, άρα με μεγάλο κόστος, εξασφαλίζεται νερό για το πότισμα.

Ο κ. Κατσαμπέρης με πρωτοβουλία του ήρθε σε επαφή με τους προέδρους των χωριών της περιοχής, συζήτησε το θέμα της άρδευσης, κατέθεσε μαζί τους υπόμνημα στο ΔΣ Ανδραβίδας – Κυλλήνης για το θέμα, που έγινε ομόφωνα αποδεκτό με πρόταση να ζητηθεί από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας να εντάξει το έργο στο πενταετές πρόγραμμα, κάτι εφικτό όπως είπε σύμφωνα και με τον αντιπεριφερειάρχη Αγρ. Ανάπτυξης κ. Μπράμο. Έπειτα απευθύνθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου είχε συνάντηση λόγω φόρτου εργασίας με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργού. Του παρέδωσε το υπόμνημα, ανέπτυξε τις απόψεις για το θέμα, που έγιναν απόλυτα κατανοητές και σεβαστές. Ο κ. Κατσαμπέρης εξήγησε πως στόχος είναι η διεκδίκηση του στόχου αυτού και τόνισε πως όσο πιο πολλοί ενώσουν τις δυνάμεις τους τόσο πιο κοντά θα είναι η επίτευξη του στόχου. Έτσι στην ημερίδα έχουν προσκληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς μαζί με τους βουλευτές του νομού και τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης μαζί και με τον πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σγουρίδη, την πρόεδρο του Ινστιτούτου Γεωπονικών Ερευνών και το δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, να καταθέσουν τις απόψεις τους και να διεκδικήσουν από κοινού το μεγάλο έργο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος