FOLLOW US: facebook twitter

Ημέρα σταδιοδρομίας από το Φροντιστήριο Άλμα και την Orientum

Ημερομηνία: 19-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον μαθητών του γυμνασίου και του λυκείου αλλά και των  γονέων τους, για τα θέματα του επαγγελματικού προσανατολισμού, στην ημερίδα που διοργάνωσε το Φροντιστήριο Άλμα στον Πύργο σε συνεργασία με την «Orientum – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας». Ο χώρος του συνεδριακού κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας φιλοξένησε την εκδήλωση που το φροντιστήριο πραγματοποιεί για 11η χρονιά στην πόλη. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο ο Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού Νίκος Παυλάκος, ο οποίος έδωσε τη δική του βοήθεια στους ενδιαφερόμενους για να επιλέξουν τη σωστή κατεύθυνση για το επαγγελματικό τους μέλλον.

Ο ιδιοκτήτης του Φροντιστηρίου «Άλμα» και μαθηματικός, Σπύρος Βρύνας, καλωσόρισε τους παριστάμενους και αναφέρθηκε στη μακρόχρονη συνεργασία με την «Orientum» για τη συνεργασία. «Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε τους μαθητές για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, καθώς η προσπάθεια που κάνουν στο γυμνάσιο και στο λύκειο θεωρώ πως έχει ως αποκλειστικό στόχο να βρουν μια δουλειά που τους αρέσει και τους εκπροσωπεί. Αυτή την ενημέρωση μας προσφέρει ο κ. Παυλάκος που μας έχει πείσει μετά από τόσα χρόνια ότι είναι σε θέση και να ενημερώσει τα παιδιά και να τους ανοίξει δρόμους σε πράγματα που δεν γνωρίζουν. Αυτός είναι και ο λόγος που για ακόμα μια φορά το στοίχημα που βάζουμε για να κάνουμε αυτή την ημερίδα, το κερδίζουμε»… είπε ο κ. Βρύνας

Ακόμα απευθυνόμενος στο κοινό αναφέρθηκε και στη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου για τέταρτη χρονιά που προσφέρει ευκαιρίες στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών με φοίτηση εξ’ αποστάσεως, όπως και στην συνεργασία με την Εταιρία Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού Unicert.

Ο σύμβουλος σταδιοδρομίας και συγγραφέας του βιβλίου «Πάμε πανεπιστήμιο 2018», Νίκος Παυλάκος από την πλευρά του μίλησε στα παιδιά και τους γονείς, για τις επιλογές που έχουν οι μαθητές σε ότι αφορά την κατεύθυνση – ομάδα επαγγελματικού προσανατολισμού και επιστημονικά πεδία που χρειάζεται να διαλέξουν στην Β’ Λυκείου πριν την Γ΄. Σχολίασε πως η Β΄ Λυκείου είναι η σημαντικότερη τάξη που χρειάζεται να κάνουν τις βασικές τους επιλογές οι μαθητές. Παράλληλα έκανε ένα σχολιασμό για τις Πανελλήνιες εξετάσεις που φτάνουν στο τέλος τους για φέτος και επισήμανε στα παιδιά τον τρόπο συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου και τις βασικές αρχές που πρέπει να γνωρίζουν.

Επίσης εξήγησε στους μαθητές και τους γονείς πως πέτυχαν τους στόχους τους μαθητές των περασμένων ετών, σε σχέση με τα παιδιά που δεν τα κατάφεραν. «Μέσα από όλα αυτά τα χρόνια της εμπειρίας μας και της ενασχόλησής μας με τον επαγγελματικό προσανατολισμό έχουμε διαπιστώσει πως υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές συμπεριφοράς, οι οποίες καθορίζουν αν θα πετύχει ένας μαθητής του στόχους του και όχι μόνο να μπει στη σχολή που θέλει, αλλά και στη συνέχεια τελειώνοντας τη σχολή που θα έχει σπουδάσει να μπει στην αγορά εργασίας και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να βρει δουλειά» σχολίασε μεταξύ άλλων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος