FOLLOW US: facebook twitter

Ηλεκτρονικό σύστημα στις πόρτες εισόδου των ΤΕΠ για ελεγχόμενη πρόσβαση: Επείγοντα μόνο για τους… ασθενείς

Ημερομηνία: 23-06-2017 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία

Το ΤΕΠ διαθέτει πλέον υπερηχοτομογράφο για την άμεση αντιμετώπιση καρδιολογικών περιστατικών, επισήμαναν ο Διοικητής κ. Διαμαντόπουλος και η Συντονίστρια Δ/ντρια των ΤΕΠ κ. Βασιλείου.

 

Στη λογική του αυτόνομου ΤΕΠ οι παρεμβάσεις της Διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας

Μια άλλη εικόνα, εντελώς καινούργια, αντικρίζουν πλέον οι ασθενείς και οι συνοδοί τους εισερχόμενοι στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Πύργου μετά την τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος στις πόρτες εισόδου προσφέροντας ελεγχόμενη πρόσβαση στους χώρους των ΤΕΠ.

Στο τμήμα Επειγόντων, εισέρχονται μόνον οι ασθενείς ενώ έξω από αυτό, διαμορφώθηκε χώρος αναμονής για τους συνοδούς που παύουν πλέον να συνωστίζονται στους χώρους που οι γιατροί παρέχουν επείγουσα ιατρική φροντίδα στους ασθενείς. Η παρέμβαση αυτή εντάσσεται στο σχεδιασμό της Διοίκησης για το «νοικοκύρεμα» και την αναδιοργάνωση του ΤΕΠ.

Ελεγχόμενη πρόσβαση στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών προσφέρει η τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος στις πόρτες εισόδου στα ΤΕΠ.

 

«Η αναδιοργάνωση του ΤΕΠ είναι στρατηγική επιλογή της Διοίκησης του ΓΝ Ηλείας. Οι παρεμβάσεις είναι στοχευμένες και αφορούν τη στελέχωση του Τμήματος σε προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, την ανανέωση του εξοπλισμού του και τη βελτίωση των κτιριακών υποδομών του. Με μικρά σταθερά και σίγουρα βήματα το ΤΕΠ… αλλάζει.

Με στόχο τη μείωση του χρόνου αναμονής και την ασφαλή διαχείριση των περιστατικών» επισήμανε ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας κ. Κώστας Διαμαντόπουλος και πρόσθεσε ότι με τις παρεμβάσεις που έγιναν ο χώρος πλέον είναι ενιαίος και αποφεύγεται ο συνωστισμός στην «γκρίζα ζώνη» μεταξύ Χειρουργικού και Παθολογικού ΤΕΠ. «Το Τμήμα  Επειγόντων Περιστατικών είναι χώρος παροχής επείγουσας ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας δεν είναι χώρος διέλευσης επισκεπτών και συνοδών χωρίς αιτία. Το προσωπικό εκτελεί απερίσπαστο τα καθήκοντα του και οι ασθενείς εξετάζονται σε συνθήκες ηρεμίας.

Παράλληλα στην αίθουσα αναμονής προστέθηκαν καθίσματα και τοποθετήθηκε τηλεόραση».

Στόχος το αυτόνομο ΤΕΠ

Το μέτρο της ελεγχόμενης πρόσβασης εφαρμόζεται στο πρωινό ωράριο από Δευτέρα ως Παρασκευή. Αργίες και Σαββατοκύριακα εφαρμόζεται το απογευματινό όταν υπάρχουν δύο  (2) φύλακες.

Αυτή τη στιγμή σε μόνιμη βάση, χωρίς δηλαδή να απασχολούνται σε άλλα τμήματα, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μια (1) Πνευμονολόγος – Συντονίστρια Δ/ντρια ΤΕΠ, μία επικουρική ιατρός και μία ειδικευόμενη. Ήδη χθες ανέλαβε και ένας (1) ακόμη επικουρικός γιατρός με ειδικότητα ορθοπεδικού. Παράλληλα εξελίσσεται η διαδικασία για την πρόσληψη ενός (1) μονίμου για το ΤΕΠ.

«Μπορεί το όνειρο του αυτόνομου ΤΕΠ να φαντάζει μακρινό, οι παρεμβάσεις μας διαπνέονται απ’ αυτή τη λογική. Κινούμαστε μεθοδικά και με συνέπεια προς αυτή την κατεύθυνση. Θα ήταν σοβαρή παράλειψη να μην αναφερθεί η συνδρομή ειδικευμένων  Γενικής Ιατρικής της ΝΜ Κρεστένων και των ΚΥ Γαστούνης, Ζαχάρως, Ανδρίτσαινας  και Αρχαίας Ολυμπίας ( 1-2 σε καθημερινή βάση)

Το επόμενο βήμα είναι η λειτουργία ιατρείου διαλογής με στόχο τη γρήγορη διακίνηση περιστατικών και τη μείωση των χρόνων αναμονής. Στο πεδίο του εξοπλισμού, Ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού, οι παρεμβάσεις είναι στοχευμένες. Το ΤΕΠ διαθέτει πλέον υπερηχοτομογράφο για καρδιολογική χρήση. Αντί να ανεβαίνει ο ασθενής, κατεβαίνει ο γιατρός.

Μία βασική αρχή λειτουργίας του ΤΕΠ είναι ότι ο γιατρός κινείται προς τον ασθενή και όχι το αντίθετο. Παράλληλα στον εξοπλισμό του ΤΕΠ προστέθηκε κι ένα ξεχασμένο μηχάνημα Η/Υ υψηλών δυνατοτήτων στο οποίο οι γιατροί βλέπουν τις αξονικές τομογραφίες σε οθόνη υπολογιστή» σημείωσε ο κ. Διαμαντόπουλος.

«Σημαντικό βήμα»

Η Συντονίστρια Δ/ντρια των ΤΕΠ κ. Αναστασία Βασιλείου, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικά τα βήματα που έχουν γίνει στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών από την Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας τονίζοντας ότι το κλείσιμο των θυρών με ηλεκτρονικό τρόπο δημιούργησε μια άποψη κατάσταση λειτουργίας στα ΤΕΠ. «Αφενός οι ασθενείς εξυπηρετούνται σε συνθήκες πιο ανθρώπινες, πιο γρήγορα και σίγουρα καλύτερα, και αφετέρου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εργάζεται με περισσότερη ησυχία. Ελπίζουμε και σε άλλες παρεμβάσεις που θα γίνουν στο μέλλον».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
althea-apartments-ad5
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ