FOLLOW US: facebook twitter

“ΗΛΕΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ”: Το μέλι που σάρωσε τα βραβεία γεύσης

Ημερομηνία: 14-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Κυκλοφόρησε η νέα σειρά προϊόντων από την ΗΛΕΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ Στεφανόπουλος- με τίτλο Olybeea Fine Honey Products)

Για την ΗΛΕΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ Στεφανόπουλος, το μέλι δεν είναι απλά άλλο ένα προϊόν ανάμεσα σε μια πληθώρα αξιόλογων προϊόντων που προσφέρει ο ευλογημένος τόπος της Ηλείας,  αλλά ο τρόπος ζωής τον οποίο η επιχείρηση έχει συνειδητά επιλέξει για να πορευτεί.  Τα παράγωγα αυτού του τρόπου φιλοδοξούν  να φέρουν στο τραπέζι μας ελπίζοντας πως μέσω της γεύσης θα μας μεταφέρουν  συνάμα εικόνες και αισθήσεις της γης του τόπου μας και της παράδοσής μας.

Η ΗΛΕΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με ιστορία μισού και πλέον αιώνα που χαράσσει μια εξελικτική πορεία καθώς τη σκυτάλη έχει αναλάβει πλέον από τον Αναστάσιο Στεφανόπουλο η νέα γενιά,  η τρίτη κατά σειρά, ο Γιάννης και ο Γιώργος Στεφανόπουλος. Δύο νέοι επιστήμονες που καθοδηγούνται από τις εξελίξεις ακολουθώντας τις νέες τάσεις στους κανόνες της αγοράς και που προσπαθούν να εναρμονίσουν την παράδοση με τις σύγχρονες καταναλωτικές συνήθειες αξιοποιώντας παράλληλα την εμπειρία της επιχείρησης, την αξιοπιστία της, την τεχνολογία και τις νέες μορφές επικοινωνίας.

Όπλο τους, το μέλι άριστης ποιότητας με πολύ υψηλά στάνταρ που παράγει η επιχείρηση, εγκαινιάζοντας εδώ και λίγο καιρό την νέα σειρά προϊόντων της με εξαγωγικό προσανατολισμό με τον τίτλο Olybeea Fine honey products. Μια σειρά που μάλιστα σάρωσε και τα βραβεία σε διεθνείς και ελληνικούς διαγωνισμούς γεύσης, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Το γιατί «Olybeea» το εξηγούν οι ίδιοι: 

Olybeea και μέλι ανώτερης ποιότητας

«Olybeea: Ο δικός μας τρόπος παιγνιδιού με τις λέξεις, τους ήχους και τη φύση. Ένα λογοπαίγνιο εμπνευσμένο από τη διάθεση μας για δημιουργία, σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Ο προσωπικός μας τρόπος να πούμε «ευχαριστώ» στα στοιχεία της φύσης και της αέναης συνέχειας. Η δική μας προσέγγιση στη μελισσοκομία.

Οι απόψεις μας για το μέλι ήταν αγνές πολύ πριν καταστήσουμε τα προϊόντα μας αγνά. Απόλυτα προσηλωμένοι στην αντίληψη περί Ελληνικής φιλοξενίας, θέτουμε τον καταναλωτή στο επίκεντρο των προσπαθειών μας. Δεν φειδώμεθα ούτε ενέργειας, αλλά ούτε και απόστασης προκειμένου να διασφαλίσουμε την ποιότητα των προϊόντων μας, η οποία υπακούει σε ύψιστες προδιαγραφές παρασκευής και γεύσης Η δική μας αντίληψη περί γεύσης στοχεύει σε πολλαπλά κέντρα αποδοχής: Στη γεύση σας, την υγεία σας, την διάθεση σας και την εν γένει ευημερία σας. Με αυτή τη διάθεση δημιουργήσαμε τη σειρά μελιών OLYBEEA.»

Η νέα σειρά μελιών της Olybeea

Μέλι Ανθέων

Πρόκειται για ένα μέλι ανάμεικτο με εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά και με ξεχωριστές ιδιότητες. Προέρχεται από την πληθώρα της φυσικής και αρωματικής χλωρίδας (λυγαριά, αγκάθι, θυμάρι, τριφύλλι, ευκάλυπτο, πορτοκαλιά) της ορεινής Ηλείας και του Ηλειακού κάμπου (αρχαία Ολυμπία). Διαθέτει εξαιρετικό άρωμα και γεύση με υψηλή θρεπτική αξία, λόγω του πλούτου σε ιχνοστοιχεία, κάλιο μαγνήσιο, φώσφορο και σίδηρο. Αποτελεί τροφή ιδιαίτερα πολύτιμη και θρεπτική για τον ανθρώπινο οργανισμό με ευεργετικές ιδιότητες κατά των καρδιοπαθειών, της αναιμίας, της κόπωσης αλλά και των παθήσεων του στομάχου.

Διατίθεται σε βάζα των 250g και 450g

Μέλι Πεύκου

Πρόκειται για ένα μέλι εξαιρετικής ποιότητας που προέρχεται από μελιτώδεις εκκρίσεις και παράγεται στα πευκοδάση της Βόρειας Εύβοιας. Έχει μεστή γεύση χωρίς να είναι ιδιαίτερα γλυκό, κάτι που το καθιστά προτιμητέο στη επιλογή πολλών καταναλωτών. Είναι μέλι που κρυσταλλώνει δύσκολα. Πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, πρωτεΐνες και αμινοξέα. Διαθέτει λιγότερες θερμίδες σε σύγκριση με τα ανθόμελα. Ο χρωματισμός του ποικίλει από ανοιχτόχρωμος, όταν παράγεται την περίοδο της άνοιξης-καλοκαιριού έως σκουρόχρωμος όταν παράγεται το φθινόπωρο.Tο μέλι πεύκου θεωρείται μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας λόγω των διαφορετικών ουσιών που το συνθέτουν, κάτι πού αποδεικνύεται και από την υψηλή περιεκτικότητα του σε τέφρα. Από τις πολλές ουσίες της σύνθεσης του επικρατέστερα είναι τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία (το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, ο χαλκός κλπ.), που συνιστά κοινό γνώρισμα των περισσοτέρων Ελληνικών πευκόμελων. Διαθέτει ένα μοναδικό πλεονέκτημα που το καθιστά θαυμάσιο φάρμακο για παθήσεις του λαιμού.

Διατίθεται σε βάζα των 250g και 450g

Μέλι Βελανιδιάς

Πρόκειται για ένα μέλι με τόπο προέλευσης το δάσος των Κενταύρων στην Φολόη Ηλείας στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Ένα εξαιρετικό μέλι σκούρου χρώματος με ιδιαίτερη γεύση. Περιέχει και λίγη καστανιά. Θεωρείται από τα πιο θρεπτικά μέλια με αυξημένο αριθμό ιχνοστοιχείων και σπουδαία αντιοξειδωτική δράση λόγω της περιεκτικότητας του μεταξύ άλλων σε κάλιο και μαγνήσιο.

Διατίθεται σε βάζα των 250g και 450g

1 χρυσό Αστέρι  στο διαγωνισμό  GREAT TASTE 2017

Για πρώτη φορά συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό γεύσης Great taste 2017 στην Αγγλία και κέρδισε ένα χρυσό αστέρι για το μέλι πεύκου.

Τα Great Taste Awards  διοργανώνονται κάθε χρόνο στην Αγγλία και αποτελούν τον πλέον αναγνωρισμένο διαγωνισμό στο χώρο των τροφίμων, απονέμοντας τα «Όσκαρ της γεύσης». Το 2017, περισσότεροι από 500 κριτες, συμπεριλαμβανομένων των ειδικευμένων συγγραφέων τροφίμων προεβησαν σε τυφλη δοκιμη των προιοντων για 62 μέρες αναμεσα σε  12000+ προιοντα με μονο  το 35% αυτων ναδιακρινεται  για τα ποιοτικα καιγευστικα χαρακτηριστικα που διαθετουν)

Τρία χρυσά βραβεία γεύσης το 2017 (στο διαγωνισμό OLYMP AWARDS)

Η νέα σειρά Olybeea της ΗΛΕΙΑΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ Στεφανόπουλος, συμμετείχε στον διαγωνισμό Olymbawards 2017(ΟLYMP AWARDS 2017)  που έγινε στο ξενοδοχείο Caravel Στην Αθήνα, όπου επέστρεψε με 4 βραβεία.  Ήτοι, 3 χρυσά  βραβεία  γεύσης – ένα για τον καθένα από τους τρεις τύπους μελιού,  ανθέων, πεύκου και βελανιδιάς και άλλο 1 για τα ευφάνταστα δημιουργικά χαρακτηριστικά στο κομμάτι της συσκευασίας, ΤOP 20 DESIGN PRODUCTS)

Δικαιολογημένα θα πρέπει λοιπόν η οικογένεια Στεφανόπουλου να νοιώθουν υπερήφανοι καθως οι σημαντικές αυτές διακρίσεις αποτελούν και επιβράβευση των μέχρι τώρα κόπων τους. Παράλληλα  αντλούν  την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσουν  το ποιοτικό τους έργο, να παρεχουν υψηλης  διατροφικης αξιας προιοντα με βάση την πρώτη ύλη που παρέχει η ίδια η φύση,το μέλι, υπηρετωντας με πάθος και συνέπεια τον χώρο της μελισσοκομίας, )

 

Εξαγωγική δραστηριότητα

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΛΙΣΣΑ-PLAN BEE-

Η νέα γενιά της ΗΛΕΙΑΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ Στεφανόπουλος, δεν θα μπορούσε να μην εναρμονίζεται και με την νέα πραγματικότητα της αγοράς, Όπως τονίζουν «Με την κωδική ονομασία  ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΛΙΣΣΑ(PLAN BEE) περιβάλλαμε την φιλοδοξία μας για επιχειρηματική ανάπτυξη μέσω των εξαγωγών. Ανταποκρινόμενοι στα σημεία των καιρών, καθώς και στις τρέχουσες εξελίξεις στο παγκόσμιο εμπόριο τολμούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα διεκδικώντας την αναλογική συμμετοχή μας στο μέλλον των πραγμάτων, συνεχίζοντας με υπερηφάνεια την βαριά κληρονομιά της ιστορία μας η οποία μας επιβάλλει να λειτουργούμε σε πλήρη αρμονία με τη φύση.

Ο εξαγωγικός προσανατολισμός βρίσκεται στην κορυφή της αναπτυξιακής μας ατζέντας και αδημονούμε να σας προσκαλέσουμε σε ένα ταξίδι γευσιγνωσίας και αισθήσεων με πρωταγωνιστές τα ανωτέρας ποιότητας μέλια μας.»

ΗΛΕΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ Στεφανόπουλος- τρεις γενιές

Αφετηρία για την Ηλειακή Μελισσοκομία Στεφανόπουλος αποτέλεσε το έτος 1936, όταν ο Σεβαστιανός Νικόλαος Στεφανόπουλος, μετέπειτα Αρχιμανδρίτης Καστοριάς, επένδυσε, ως σπουδαστής ακόμα στη Μελισσοκομική σχολή του Αμαρουσίου, το λιγοστό του κομπόδεμα στην αγορά μερικών κοφινίων και κουβελίων. Με συνεχείς προσπάθειες, υπομονή και αφοσίωση από τα λίγα αυτά κοφίνια προέκυψε μια παραδοσιακή μελισσοκομική επιχείρηση, η οποία έκτοτε πραγματοποιεί σταθερά βήματα ανάπτυξης.

Το 1946 αποτελεί σ’ αυτή την αναπτυξιακή πορεία ένα ακόμα έτος-ορόσημο. Η επιχείρηση περνάει στα χέρια του Γεώργιου Στεφανόπουλου, αδελφού του Σεβαστιανού. Προσανατολισμένος σ’αυτές τις κεντρικές αρχές αναλαμβάνει το 1970 τα ηνία της επιχείρησης ο Αναστάσιος Στεφανόπουλος, ανιψιός του εμπνευστή της. Ο Αναστάσιος Στεφανόπουλος κατόρθωσε με σκληρή εργασία, αγάπη και μεράκι να μετατρέψει την οικογενειακή επιχείρηση σε μια σύγχρονη οικονομική μονάδα πανελλαδικής εμβέλειας στο χώρο της μελισσοκομίας.

Σήμερα τη σκυτάλη παίρνει η τρίτη γενιά της οικογένειας, Ιωάννης Στεφανόπουλος, πτυχιούχος Γεωπονικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Γεώργιος Στεφανόπουλος, πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών(του τμήματος ιστορίας και αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Aθηνών). Η οικογενειακή επιχείρηση Στεφανοπούλου αποκτά επωνυμία και πλέον ως «ΗΛΕΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ» διαθέτοντας το προνόμιο πολυετούς πείρας στο μελισσοκομικό χώρο καθώς και ένα προηγμένο τεχνολογικό μελισσοκομικό εξοπλισμό εναρμονίζει την παράδοση με τις σύγχρονες καταναλωτικές απαιτήσεις.

Την νέα ιστοσελίδα της καινούργιας σειράς προϊόντων Olybeea μπορείτε να την βρείτε στη διεύθυνση  www. Olybeea.gr  και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

ΗΛΕΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ Στεφανόπουλος – Μ. Ιατρίδου 30, Πύργος Ηλείας, (για περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα μας και τα σημεία πώλησης  μπορείτε να απευθυνθείτε στο εμαιλ info@olybeea.com ή στο τηλ 2621025290, ,6979865329 –  6947780355

https://www.instagram.com/olybeea.gr/

https://www.facebook.com/olybeea/


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος