FOLLOW US: facebook twitter

«Ζωντανεύει» και πάλι το ΚΕΦΙΑΠ!

Ημερομηνία: 05-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα, Υγεία

kefiap5

Ξεκινούν νέα προγράμματα λειτουργικής αποκατάστασης και ψυχοκοινωνικής στήριξης

Επίσκεψη του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Κ. Διαμαντόπουλου χθες στο Κέντρο

«Ανοίγει» και πάλι, το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ, πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ),  στον Πύργο καθώς μετά από χρόνια υπολειτουργίας, η Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας, στην οποία και ανήκει η κοινωνική αυτή δομή, κατάφερε μια πρώτη ενίσχυση με προσωπικό και ταυτόχρονα την πραγματοποίηση προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής στήριξης και ειδικής αγωγής για τα άτομα με αναπηρίες και γενικότερα όλους τους ωφελούμενους.

Έτσι, στο πλαίσιο της λειτουργικής αποκατάστασης και της ψυχοκοινωνικής στήριξης  των ατόμων με αναπηρία, το ΚΕΦΙΑΠ  του Γενικού Νοσοκομείου  Ηλείας  ξεκινά και πάλι, το αμέσως επόμενο διάστημα προγράμματα λειτουργικής αποκατάστασης και ψυχοκοινωνικής στήριξης για τους ωφελούμενους του.

kefiap4

Μετά την έναρξη των προγραμμάτων λογοθεραπείας τα οποία ξεκίνησαν το Σεπτέμβρη, από χθες ενισχύθηκε το πρόγραμμα φυσικοθεραπείας με δεύτερο φυσικοθεραπευτή, ενώ μέσα στο μήνα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του και το πρόγραμμα υδροθεραπείας με παράλληλη λειτουργία της πισίνας και του δινόλουτρου.

Σε ότι αφορά τα προγράμματα ψυχοκοινωνικής στήριξης, ξεκινάει άμεσα η ομάδα ραδιοφώνου με τη στήριξη και τη συνεργασία της ΕΡΑ Πύργου, με ραδιοφωνική εκπομπή κάθε Σάββατο και ώρα 11 με 12, συνεχίζοντας με την ονομασία  «ΜΕ ΤΟ ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ», αφού με την ονομασία αυτή εξέπεμπαν από το 2007 κάνοντας αυτό το διάλλειμα των δύο ετών λόγω εξωγενών παραγόντων.

kefiap2

Επίσης άμεσα ξεκινούν και προγράμματα ψυχοκοινωνικής στήριξης και ειδικής αγωγής τα οποία έχουν ήδη εγκριθεί και είναι προγράμματα ζωγραφικής, Μουσικοκινητικής-Θεατρικής αγωγής και διακόσμησης εσωτερικών χώρων και τα οποία απευθύνονται κυρίως σε παιδιά με αναπηρία, χωρίς όμως να αποκλείονται από αυτά και ενήλικες με αναπηρία.

diamantopoulos-kostas2

Μάλιστα, για τη διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών, πριν την έναρξη των νέων προγραμμάτων, το ΚΕΦΙΑΠ επισκέφθηκε χθες ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος συνοδευόμενος από κλιμάκιο του Νοσοκομείου.

Όπως τόνισε, απώτερος στόχος για τη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ δεν είναι μόνο να  παρέχουν  το καλύτερο που μπορούν στους ωφελούμενους, αλλά κυρίως να συνεχίζονται απρόσκοπτα και να μην διακόπτονται τα  προγράμματα, τα οποία πρέπει  να τα εφαρμόζει προσωπικό που έχει εμπειρία και γνώση σχετικά με τις εξειδικευμένες ανάγκες των ατόμων με αναπηρία. «Πιστεύω ότι με επιπλέον ενέργειες που σχεδιάζονται αυτό το διάστημα από την πλευρά μας,  και εξασφαλίζοντας τα  οικονομικά κονδύλια που απαιτούνται, θα  βελτιωθούν  ακόμα περισσότερο οι  υπηρεσίες που παρέχονται σήμερα, ώστε να  μπορούμε σύντομα να μιλάμε για ακόμα ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών στα άτομα με αναπηρία. Το νέο προσωπικό  που αναλαμβάνει καθήκοντα στο ΚΕΦΙΑΠ θα  βοηθήσει ώστε να ανταποκριθούμε στα αιτήματα των ενδιαφερομένων και να καλυφθούν ανάγκες στο πεδίο της λειτουργικής αποκατάστασης που για μεγάλο διάστημα έμεναν ακάλυπτες,  όπως το δινόλουτρο και η πισίνα. Επιπλέον, πέραν της λειτουργικής αποκατάστασης θα πρέπει να δοθεί η απαραίτητη σημασία και στα προγράμματα που αφορούν στην ψυχοκοινωνική στήριξη των ατόμων με αναπηρία, όχι μόνο για να αξιοποιούν δημιουργικά το χρόνο τους αλλά κυρίως για να μπορούν να αναπτύσσουν προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες, μέσα σε ένα περιβάλλον επικοινωνίας, ανταλλαγής και έκφρασης συναισθημάτων στο οποίο όμως θα υπογραμμίζεται η σημασία της δημιουργίας και της αυτοέκφρασης».

kefiap3

Τα προγράμματα υλοποιούνται στις  εξειδικευμένες αίθουσες του ΚΕΦΙΑΠ καθημερινά κατά τις πρωινές ώρες και όσοι ενδιαφερόμενοι  επιθυμούν να ενημερωθούν εκτενέστερα για τη λειτουργία και τις υπηρεσίες του ΚΕΦΙΑΠ  ή να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να απευθύνονται καθημερινά από 7:30 έως 14:00 στα τηλέφωνα 26213-60824 & 26213-60818.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος