FOLLOW US: facebook twitter

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2018 στον Πύργο: Συναυλία, Καντάδες & Livestreaming η επίσημη Τελετή Έναρξης

Ημερομηνία: 20-06-2018 | Συντάκτης:

O Πύργος συμμετέχει ενεργά για τρίτη συνεχή χρονιά στις εκδηλώσεις εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής με ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα, εμπνευσμένο από τους καλλιτέχνες της περιοχής μας. Το μουσικό τετραήμερο ξεκινά απόψε, Πέμπτη 21 Ιουνίου, σε διάφορα σημεία στην πόλη και οι διοργανωτές -Collectiva Artenativa, Πλανώδειο, Μικρή Ακαδημία και ΗλειοΤέχνες- φιλοδοξούν να αποτελέσει μια ανάσα για την πόλη που τόσο έχει ανάγκη από καλλιτεχνικές προτάσεις. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Πύργου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Δήμου Πύργου. Τι θα δούμε λοιπόν απόψε;

Ζωντανή αναμετάδοση της Τελετής Έναρξης της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στο «Bistro Ο Πύργος»

Στο Μουσείο Μαστίχας στη Χίο, θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια συναυλία και η επίσημη τελετή έναρξης του εθνικού δικτύου της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής την Πέμπτη 21 Ιουνίου, στις 8.30 μ.μ. Η εκδήλωση θα μαγνητοσκοπηθεί και θα μεταδοθεί ζωντανά στην επίσημη σελίδα του ΕΟΤ στο facebook (VisitGreece). Επτά πόλεις θα αναμεταδώσουν ζωντανά την Τελετή Έναρξης, ανάμεσά τους είναι και ο Πύργος, σε συνεργασία με το «Bistro Ο Πύργος» (Χαρίλαου Τρικούπη 7, τηλ: 2621103392).

Η εκδήλωση που πραγματοποιούν το Εθνικό Δίκτυο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείο Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Δήμου Χίου, θα γίνει φέτος για πρώτη φορά στη Χίο, σε έναν τόπο ζωντανό και χαρούμενο, με σπουδαία μουσική παράδοση, την οποία πρώτος κατέγραψε και ηχογράφησε ο Γάλλος γλωσσολόγος και ελληνιστής Ιμπέρ Περνό στα τέλη του 19ου αιώνα.

Οι σπουδαίοι μουσικοί των Reggetiko Project καλούνται, μαζί με τον διεθνή Έλληνα παραγωγό Serafim Tsotsonis, να συνομιλήσουν με το κλασικό, δημιουργώντας επί σκηνής τον ήχο του σήμερα. Οργανικά και ηλεκτρονικά στοιχεία, φυσικά όργανα και υπολογιστές ενώνονται και συνομιλούν σε μια διαχρονική και παγκόσμια γλώσσα που δεν είναι άλλη από την μουσική.

Οι Reggetiko Project ξεχώρισαν μέσα από την συμμετοχή τους στη μουσική συνάντηση «Οι νέοι για τη Δόμνα Σαμίου» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, προς τιμήν της σπουδαίας ερμηνεύτριας και ερευνήτριας της παραδοσιακής μουσικής Δόμνας Σαμίου. Είναι ένα ταλαντούχο νέο σχήμα που μεταφέρει την παραδοσιακή μουσική και τις αξίες της στο σήμερα σε ένα πολυδιάστατο μωσαϊκό.

Ο Σεραφείμ Τσοτσώνης είναι ένας από τους περιζήτητους παραγωγούς της ηλεκτρονικής σκηνής. Δεν είναι τυχαίο ότι το Ocean Hope, το πρόσφατο side project που δημιούργησε με την αδερφή του Αγγελική, στεγάστηκε σε αμερικανική δισκογραφική εταιρεία. Μαζί του επί σκηνής θα είναι ο μάστερ των κρουστών, δάσκαλος, μουσικός εκτελεστής, συνθέτης και δημιουργός Ιάκωβος Παυλόπουλος.

Σε ό,τι αφορά στην επιλογή του Μουσείου Μαστίχας, επισημαίνεται «ότι αυτό ανήκει στο Δίκτυο θεματικών Μουσείων του ΠΙΟΠ, όπου αποτυπώνεται η σύνδεση του πολιτισμού με το περιβάλλον, του ανθρώπου και της φύσης, της παράδοσης με το σήμερα.

Στο ιδανικό αυτό τοπίο, όπου παράγεται ένα παγκόσμια μοναδικό προϊόν, η μαστίχα, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής επιλέγει να σηματοδοτήσει την αξία της μουσικής και του πολιτισμού, στο ελληνικό αλλά και το διεθνές τοπίο, με μία πρωτότυπη σύμπραξη στην οποία Έλληνες καλλιτέχνες από ένα ευρύ μουσικό φάσμα, θα παρουσιάσουν αποκλειστικά για την βραδιά, μία μουσική εκδήλωση απόλυτα εναρμονισμένη στο φυσικό τοπίο.

Μουσικοί:

Reggetiko Project: Σωκράτης Βότσκος (πνευστά), Θεόδωρος Κουμαρτζής (μπαγλαμάς, μελόντικα), Λίνος Τζέλος (κιθάρα), Μάριος Ποδάρας (βιολί) και Νίκος Βαρελάς (cajon).

Serafim Tsotsonis: Σεραφείμ Τσοτσώνης πλήκτρα, φωνή, Ιάκωβος Παυλόπουλος ντραμς / κρουστά.

Καντάδες στα στενά της πόλης από τη Μικτή Χορωδία Πύργου

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την 21η Ιουνίου τα μέλη της Μικτής Χορωδίας Πύργου τραγουδούν καντάδες στα στενά της πόλης και ζωντανεύουν και την πιο.. σιωπηλή γειτονιά! Βγαίνουμε στα μπαλκόνια, κατεβαίνουμε τι σκάλες και πάμε την πιο μελωδική βόλτα μαζί τους!

Η τετράφωνη ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΥΡΓΟΥ ιδρύθηκε το 2000 ως Δημοτική, αλλά το 2003  μετατράπηκε  σε σωματείο αυτοδιοικούμενο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με εθελοντή καλλιτεχνικό Διευθυντή και μαέστρο, τον μουσικό Θεόδωρο Παναγόπουλο και πιανίστρια την Κα Τζένη Λάγιου.

Από τότε μέχρι σήμερα με συνέπεια και επιμονή έχει φτάσει σε αρκετά υψηλό επίπεδο και κατέχει ένα ευρύ ρεπερτόριο, που περιλαμβάνει τους κλασσικούς μας Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Λοΐζο, Ανδριόπουλο, Κουγιουμτζή, Μαυρουδή, πολλούς νεότερους, αλλά και τους ρεμπέτες μας. Έχει πολλές εμφανίσεις σε φεστιβάλ σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Συμμετείχε  στην τελετή έναρξης και λήξης των Παρολυμπιακών Αγώνων, το Σεπτέμβριο του 2004 στην Αθήνα. Το 2013 συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Γιάννης Τζουανόπουλος στο Ηρώδειο για τους  «Έλληνες του κόσμου».

Στο 7ο Διεθνές  Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης» 2-3 /5/2014 (διαγωνιστικό φεστιβάλ)  η Μικτή Χορωδία  Πύργου κατέλαβε την 6η θέση σε 13 χορωδίες και συμμετείχε στη διοργάνωση της χορωδίας  Ναυπάκτου  για το βιβλίο Γκίνιες «7 τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη  για τα 7 χρόνια του φεστιβάλ από 777 χορωδούς».

Επισκέφτηκε την πόλη Boulogne-Sur-Mer στη Γαλλία ως προσκεκλημένη της χορωδίας “Chante joie” σε ανταπόδοση της φιλοξενίας της Γαλλικής Χορωδίας στον Πύργο και τραγούδησε μαζί με τη διακεκριμένη  σολίστ “Lucile Bayard”  στην πόλη BoulognesurMer  12-7-2014.

Διοργανώνει χορωδιακές Συναντήσεις στον Πύργο και  από το 2016 πραγματοποιεί στην Ολυμπία  το Φεστιβάλ Χορωδιών Αρχαίας Ολυμπίας που από φέτος  θα γίνει Διεθνές.

Συναυλία στο υπαίθριο θέατρο, πλάι από το θέατρο Απόλλων, ώρα έναρξης: 21:30

Πολίτικη πνοή

Το κουαρτέτο «Πολίτικη πνοή» αντλεί το ρεπερτόριό του από τη μουσική της Πόλης, της Μ. Ασίας αλλά και της ευρύτερης Ελλάδας. Δύο κανονάκια (Μαρία Παπαγεωργίου – Μαρία Ασμή) και δύο πολίτικες λύρες (Ειρήνη & Στεφανία Παπαγεωργίου) θα μας ανοίξουν ένα παράθυρο σ ένα κόσμο παλιό και νοσταλγικό.

Harmic

Μια νεοσύστατη μπάντα αποτελούμενη από μαθητές λυκείων της περιοχής. Το ρεπερτόριό τους κυμαίνεται σε ποπ-έντεχο-λαϊκό. Πρώτη τους εμφάνιση ήταν στο Πάρκο ΣΠΚ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2017, με μερικές άλλες εμφανίσεις να διαδέχονται το live αυτό επιτυχημένα. Σκοπός τους είναι να μεταδώσουν στον κόσμο την αγάπη τους για την μουσική και μέσα απ’ τις εμφανίσεις τους να αποκτούν εμπειρία παρέχοντας στο κοινό όμορφες μουσικές στιγμές. Το συγκρότημα αποτελείται από τους: Βασιλική Τσαμπά (φωνή), Κωνσταντίνος Γιαννάτος (κιθάρα-φωνητικα), Μαριάννα Μενύχτα, (πλήκτρα), Παναγιώτης Φωτόπουλος (μπάσο), Ανδρέας Παπαπετρόπουλος (μπουζούκι), Αλέξανδρος Τσαπάρας (ντραμς).

 

Three and the Kompo Band

Οι «Three and the Kompo Band» καταφτάνουν από την Αμαλιάδα στον Πύργο για την πρώτη τους ροκ εμφάνιση στο Πυργιώτικο κοινό. Αποτελούνται από τους: Δημήτρη Κομποστιώτη (κιθάρα – φωνή), Γιάννη Καββαδία (μπάσο), Νίκο Μυλωνά (κιθάρα) και Νίκο Χαραλαμπάκη (τύμπανα).

 

ΚΑΙ…

*Παιχνίδια δημιουργικής απασχόλησης από την Πρότυπη Προσχολική Αγωγή «ΡΗΓΑΣ»
**Παιχνίδι με το μουσικό φράχτη από το Εργαστήρι κατασκευής μουσικών οργάνων Γιώργος Αγαλιανός & τον blacksmither Κωστας Διονυσοπουλος
*** Έκθεση χειροποίητων δημιουργιών από τους ΗλειοΤέχνες – Πολιτιστικός & Καλλιτεχνικός Σύλλογος Ν.Ηλείας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος