FOLLOW US: facebook twitter

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στον Πύργο 2017: Πλημμυρίζουμε την πόλη με μελωδίες!

Ημερομηνία: 17-06-2017 | Συντάκτης:

Το πρόγραμμα

O Πύργος συμμετέχει ενεργά για δεύτερη συνεχή χρονιά στις εκδηλώσεις εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής με ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα, εμπνευσμένο από τους καλλιτέχνες της περιοχής μας.

Το μουσικό διήμερο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 Ιουνίου στον Πεζόδρομο της Παλιάς Αγοράς και στο Πάρκο Σ.Π.Κ. αντίστοιχα και οι διοργανωτές φιλοδοξούν να αποτελέσει μια ανάσα για την πόλη που τόσο έχει ανάγκη από καλλιτεχνικές προτάσεις.

Το μουσικό πρόγραμμα της Δευτέρας 19 Ιουνίου στον πεζόδρομο της Παλιάς Αγοράς έχει καθαρές αναφορές στην παράδοση, στο ρεμπέτικο τραγούδι από τους μαθητές του καθηγητή κιθάρας Γιάννη Κακολύρη, σε ήχους από την Πόλη από τις «Kanun Due» αλλά και τα νησιά μας από τις λύρες του Γιώργου Αγαλιανού και το λαούτο και το νέι του Άγγελου Πύσχινα, ενώ καταλήγει με το εξαιρετικό αφιέρωμα των «Τρίτσα Κάτσα» στη ρεμπέτισσα του Πύργου, Ιωάννα Γεωργακοπούλου.

Οι μαθητές της σχολής χορού «Χοροκίνηση» της Πόπης Παναγοπούλου παίρνουν μέρος στην όμορφη βραδιά, έτοιμοι να παρασύρουν με χορευτικά και αυτοσχεδιασμούς όποιον παρευρισκόμενο το επιθυμεί σε χορό. Στο χώρο θα βρίσκεται και ο «μουσικός φράχτης» που κατασκεύασε για τη Γιορτή ο blacksmither Κώστας Διονυσόπουλος, βασισμένος σε μια ιδέα του καταστήματος μουσικών οργάνων «Πλανώδειο» και του Εργαστηρίου Κατασκευής Μουσικών Οργάνων Γιώργος Αγαλιανός.

Η συναυλία της Τρίτης 20 Ιουνίου στο Πάρκο Σ.Π.Κ. μας μεταφέρει σε ένα πιο σύγχρονο μουσικό τοπίο, όπου συγκροτήματα και djs από την περιοχή μας παρουσιάζουν διαφορετικά μουσικά είδη. «JAG» και «Granites» ροκάρουν, τα «Λεκτικά Θαύματα» ραπάρουν, οι «Φουαγιέ Band» μας ταξιδέυουν στην Jazz, ενώ οι «Ηarmic» μαγνητίζουν με πιο έντεχνο-ποπ στυλ.

Παράλληλα, οι μαθητές της «Dance LifeSteps Academy» μας αποκαλύπτουν τις χορευτικές τους ικανότητες, η μουσικοπαιδαγωγός Κανέλλα Πολιτοπούλου καθοδηγεί μικρά και μεγάλα παιδιά σε ένα μουσικό εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης και ο «μουσικός φράχτης» θα είναι εκεί για να μας δώσει την ευκαιρία να πειραματιστούμε με τους ήχους, και πού ξέρετε, ίσως και να μας εμπνεύσει…

Αναλυτικά το Πρόγραμμα:
Δευτέρα 19 Ιουνίου, 20:30 – Πεζόδρομος Παλιάς Αγοράς
Μουσικό Πρόγραμμα: Ρεμπέτικο/Παραδοσιακό/Νησιώτικο/ Ήχοι της Πόλης

Τρίτσα Κάτσα – Πύργος (Αφιέρωμα στη ρεμπέτισσα του Πύργου, Ιωάννα Γεωργακοπούλου)
Γιώργος Αγαλιανός & Άγγελος Πύσχινας – Αθήνα
Ρεμπέτικες Πένες – Πύργος
Kanun due – Πύργος

*Χορός από τη Σχολή χορού «Χοροκίνηση»
**Παιχνίδι με τον μουσικό φράχτη που κατασκεύασε για τη Γιορτή ο blacksmither Κώστας Διονυσόπουλος, βασισμένο σε μια ιδέα του καταστήματος μουσικών οργάνων «Πλανώδειο» και του Εργαστηρίου Κατασκευής Μουσικών Οργάνων Γιώργος Αγαλιανός

&

Τρίτη 20 Ιουνίου, 20:30 – Πάρκο Σ.Π.Κ.
Μουσικό Πρόγραμμα: Rock/Jazz/Έντεχνο/Hip Hop

JAG– Πύργος
The Granites – Πύργος
Φουαγιέ Band – Πύργος
Harmic – Πύργος
Λεκτικά Θαύματα Crew – Πύργος

*Dj set από τον Panos Kallahan Karahalios
**Χορός από την «Dance LifeSteps Academy»
***Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης για μικρά και μεγάλα παιδιά με την μουσικοπαιδαγωγό Κανέλλα Πολιτοπούλου
**** Παιχνίδι με τον μουσικό φράχτη που κατασκεύασε για τη Γιορτή ο blacksmither Κώστας Διονυσόπουλος, βασισμένο σε μια ιδέα του καταστήματος μουσικών οργάνων «Πλανώδειο» και του Εργαστηρίου Κατασκευής Μουσικών Οργάνων Γιώργος Αγαλιανός

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Συλλόγου Πύργος Όλοι Μαζί και τη στήριξη του Δήμου Πύργου.
Υγειονομική Κάλυψη: Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Αμαλιάδας

Xρυσοί Χορηγοί
Εδέατρος, Coq au Vin, Μαριέττα Παιδικός Σταθμός, Orizontes View Hotel

Χορηγοί
Εργαστήρι κατασκευής μουσικών οργάνων Γιώργος Αγαλιανός, Μπύρα ΑΛΦΑ, Althea apartments, Ανοδος Φροντιστηριο Μ.ε., Βασιλόπουλος χαρτικά, Bertsatos digital IMAGE/Θοδωρής Μπερτσάτος, Μεταλλοτεχνία Κωστας Διονυσοπουλος, Hashtag_cafe, Kladi Maria-Olga Γάμος-Βάπτιση-Γραφ. Τέχνες, Βιβλιοπωλείο Κορκολής, La Tour Cafe, Παναγιώτης Μαλλιόπουλος Κρεοπωλείο, Υιοί χρήστου Μανδαράκη ο.ε, Mercouri Estate / Κτήμα Μερκούρη, Μιχαλόπουλος έπιπλο – φωτιστικό, Μουστακάκης, My Fashion, Παναγιωτόπουλος Κεραμοτουβλοποιία ΑΒΕΕ, Πλανώδειο, Pit’s fitili, Χαραλαμπος Σασσαλος Ψυκτικός, Σταράτες Γεύσεις φούρνος, Stirixis Sa, Τάσος Κομμωτήριο, Giorgos Terzis Οπτικά, Τσακαλίδης Φυτά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος