FOLLOW US: facebook twitter

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στον Πύργο 2017: Με μελωδίες «ανθίζει» απόψε το Πάρκο Σ.Π.Κ.

Ημερομηνία: 20-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Με 6 μουσικά σχήματα, djs και mcs, χορό, εργαστήρια και διαδραστικά παιχνίδια ολοκληρώνονται απόψε στις 8:30μ.μ. στο Πάρκο Σ.Π.Κ. οι εκδηλώσεις εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στον Πύργο.

«Με αμείωτη όρεξη και διάθεση για έκφραση οι καλλιτέχνες της πόλης μας δίνουν το τέμπο από το κέντρο της πόλης και γίνονται η αφορμή να γιορτάσουμε και να εκφραστούμε μέσα από τη μουσική, κάτι που μας είναι μεν απαραίτητο, αλλά δυστυχώς το στερούμαστε καθημερινά.

Η συναυλία αυτή επιθυμούμε να αποτελέσει το έναυσμα για την επαναχρησιμοποίηση του μοναδικού πάρκου της πόλης και διάθεσής του για το κοινό και για πολιτιστικούς σκοπούς», αναφέρουν οι ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση και καλούν τον κόσμο να υποστηρίξει αυτήν την κίνηση.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

Λεκτικά Θαύματα

Το hip hop σχήμα «Λεκτικά Θαύματα» από τον Πύργο «ανοίγει» δυναμικά το μουσικό πρόγραμμα της δεύτερης μέρας εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στον Πύργο. Το crew αποτελείται από τους: Σίγμα Γάμα, Vindi, Λεκτικό Ραψωδό και τον Σταυρό 3 MC’s. Συμμετέχει ο Μονοστέκης.

Harmic

Οι «Harmic» είναι μια μαθητική μπάντα από τον Πύργο, την οποία χαρακτηρίζει το πάθος για την μουσική τέχνη. Στον ελεύθερο χρόνο τους συγκεντρώνονται και τραγουδούν τα αγαπημένα τους τραγούδια κι έτσι δημιουργήθηκε το σχήμα, το οποίο αποτελεί τη διέξοδό τους. Οι «Harmic» είναι οι: Μαριάννα Μενύχτα (πλήκτρα-φωνή), Ελένη Αργυροπούλου (φωνή), Πάνος Φωτόπουλος (κιθάρα-φωνή), Αλεξάνδρος Τσαπάρας (πλήκτρα-φωνή), Κωνσταντίνος Γιαννάτος (κιθάρα-φωνή).

Φουαγιέ Band

Η «Foyer Band» είναι από τον Πύργο Ηλείας και αποτελεί το απόσταγμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια, όταν τα τρία ιδρυτικά μέλη βρέθηκαν στον ίδιο χώρο, χωρίς κανένα σκοπό αρχικά, παρά μόνο την ανταλλαγή μουσικών απόψεων παίζοντας μουσική… Το πείραμα πήρε σάρκα και οστά με αποτέλεσμα να προσελκύσει κι άλλους δύο μουσικούς που ήθελαν να κινηθούν μέσα από διαφορετικά ηχοχρώματα. Έτσι τόσο στον ήχο, όσο και μελωδικά η μπάντα ταλαντεύεται από την ακατέργαστη μελαγχολία  της Λατινικής Αμερικής, στον ανέμελο Παριζιάνικο ρομαντισμό μέχρι τις παρυφές των Βαλκανικών χάλκινων πνευστών και από την Ολλανδική ποπ μέχρι τους διονυσιακούς ρυθμούς της Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, πάντα όμως μέσα από το πρίσμα μιας jazz-funk αισθητικής. Είναι μια fusion μπάντα που θέλει στις εμφανίσεις της να σε κάνει να χορέψεις, αλλά και να ταξιδέψεις.. Η Foyer Band είναι οι: Εύη Αναστασοπούλου (φωνή), Γιώργος Αντωνόπουλος (πνευστά), Γιάννης Βόλλαρης (μπάσο), Κώστας Διαμαντόπουλος (Κιθάρα) και Θανάσης Καραμπέτσος (κρουστά). {photo credits: Papaioannou Dimitris}

The Granites

Με νέες δυνάμεις οι «Granites» συνεχίζουν την πορεία τους στο χώρο του blues – rock ‘n roll. Η «Γρανίτες» είναι οι: Κώστας Λεμπέσης (φωνή), Λεωνίδας Βασιλόπουλος (κιθάρα), Θοδωρής Βένδρας (μπάσο), Παντελής Αρβανιτόπουλος (τύμπανα)

JAG

JAG: FUNK, ROCK, FUSION, BLUES, SOUL MUSIC – ALL OF THEM COMBINED! Έτος αρχικής σύνθεσης 2013 με Γιάννη Κοντούλη σε κιθάρα-φωνή, Κώστα Αηδόνη στην κιθάρα και Αποστόλη Κακκαβά στα τύμπανα. Το 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο τους cd με τίτλο «Ιt’s coming at you» και λίγο αργότερα το single με τιτλο «Οpen blues». Την μπάντα ήρθε να πλαισιώσει ο Γιώργος Μαρουφίδης στο μπάσο το φθινόπωρο του 2016 και αργότερα η πάστα έδεσε με την άφιξη του Νίκου Βαμβακά στα φωνητικά…

Παράλληλες Δράσεις

Οι μαθητές-τριες της «Dance Lifesteps Academy» που πρόσφατα απέσπασαν πολλά βραβεία και διακρίσεις σε μεγάλο διαγωνισμό χορού, παίρνουν μέρος στην όμορφη βραδιά, παρουσιάζοντας εξαιρετικές χορογραφίες. Στο χώρο θα βρίσκεται και ο «μουσικός φράχτης» που κατασκεύασε για τη Γιορτή ο blacksmither Κώστας Διονυσόπουλος, βασισμένος σε μια ιδέα του καταστήματος μουσικών οργάνων «Πλανώδειο» και του Εργαστηρίου Κατασκευής Μουσικών Οργάνων Γιώργος Αγαλιανός. Τέλος η μουσικοπαιδαγωγός Κανέλλα Πολιτοπούλου κρατά δημιουργική μουσική συντροφιά στους μικρούς επισκέπτες της Γιορτής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος