FOLLOW US: facebook twitter

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στον Πύργο 2017: «Ταξίδι» στους ήχους της παράδοσης

Ημερομηνία: 18-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Δευτέρα 19 Ιουνίου, 8:30 μ.μ., στον Πεζόδρομο της Παλιάς Αγοράς

Σε ένα «ταξίδι» στους ήχους, τις μελωδίες και τους ρυθμούς της παράδοσης έρχεται να μας μεταφέρει η αποψινή εναρκτήρια εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στον Πύργο, που πραγματοποιείται στον πεζόδρομο της Παλιάς Αγοράς (πίσω από το Μουσείο). Η βραδιά ξεκινά στις 8:30 και περιλαμβάνει 5 μουσικά σχήματα, χορό και μουσικά παιχνίδια για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Πιο συγκεκριμένα το μουσικό πρόγραμμα έχει καθαρές αναφορές σε ήχους από την Πόλη και την Ανατολή από τις «Kanun Duet», στο ρεμπέτικο τραγούδι από τους μαθητές του καθηγητή κιθάρας Γιάννη Κακολύρη, αλλά και τα νησιά από τις λύρες του Γιώργου Αγαλιανού και το λαούτο και το νέι του Άγγελου Πύσχινα, ενώ καταλήγει με το εξαιρετικό αφιέρωμα των «Τρίτσα Κάτσα» στη ρεμπέτισσα του Πύργου, Ιωάννα Γεωργακοπούλου.

Οι μαθητές-τριες της σχολής χορού «Χοροκίνηση» της Πόπης Παναγοπούλου παίρνουν μέρος στην όμορφη βραδιά, έτοιμοι-ες να παρασύρουν με χορευτικά και αυτοσχεδιασμούς όποιον παρευρισκόμενο το επιθυμεί σε χορό. Στο χώρο θα βρίσκεται και ο «μουσικός φράχτης» που κατασκεύασε για τη Γιορτή ο blacksmither Κώστας Διονυσόπουλος, βασισμένος σε μια ιδέα του καταστήματος μουσικών οργάνων «Πλανώδειο» και του Εργαστηρίου Κατασκευής Μουσικών Οργάνων Γιώργος Αγαλιανός.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

Κanun duet

Το δίδυμο «Κanun duet» μελετά τη μουσική της Πόλης και ταξιδεύει με τα ηχοχρώματα του κανονιού – kanun σε ανατολίτικους αλλά και σε μαγικούς «κόσμους». Η Μαρία Παπαγεωργίου και η Μαρία Ασμή εμπνέονται, εκφράζονται και επικοινωνούν μέσα απ’ το κανονάκι…

ΒΙΝΤΕΟ:

Kanun Duet

Το δίδυμο «Κanun duet» μελετά τη μουσική της Πόλης και ταξιδεύει με τα ηχοχρώματα του κανονιού – kanun σε ανατολίτικους αλλά και σε μαγικούς «κόσμους». Η Μαρία Παπαγεωργίου και η Μαρία Ασμή εμπνέονται, εκφράζονται και επικοινωνούν μέσα απ’ το κανονάκι…Λίγο πριν βραδιάσει τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, στον πεζόδρομο της Παλιάς Αγοράς (πίσω από το Μουσείο Πύργου) οι "Kanun Duet", Maria Asmi & Maria Tatli, "ανοίγουν" τις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2017 στον Πύργο!#EuropeanMusicDay #Pyrgos #EMD2017 #bands #kanunduet

Gepostet von Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στον Πύργο am Sonntag, 18. Juni 2017

 

Ρεμπέτικες Πένες

Οι «Ρεμπέτικες Πένες» αποτελούνται από δύο μουσικά σύνολα μαθητών του καθηγητή κλασικής κιθάρας Γιάννη Κακολύρη. Τα αδέρφια Χρήστος και Διονύσης Νικολόπουλος είναι ίσως οι πιο νεαροί μουσικοί που παίζουν ρεμπέτικο στην πόλη μας (πηγαίνουν Δημοτικό!). Οι Γιώργος Γεωργόπουλος (μπουζούκι), Ανδρέας Γεωργόπουλος (κιθάρα), Βασιλική Παπαπετροπούλου (φωνή) και Ασημίνα Χριστακοπούλου (φωνή) ερμηνεύουν ρεμπέτικα αλλά και Χιώτη.

Γιώργος Αγαλιανός & Άγγελος Πύσχινας

Ο Γιώργος Αγαλιανός (λύρες-λαούτο) –ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τον Πύργο- και ο Άγγελος Πύσχινας (λαούτο – νέι) έρχονται από την Αθήνα για να μας ταξιδέψουν με παραδοσιακές μουσικές από τη Θράκη ως τα Δωδεκάνησα κι από τις Κυκλάδες ως την Κρήτη!

ΒΙΝΤΕΟ:

εμπεριστατωμένα(?)..

Gepostet von Giwrgos Agalianos am Dienstag, 13. Juni 2017

 

Τρίτσα Κάτσα

Ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στην Ιωάννα Γεωργακοπούλου, τη ρεμπέτισσα από τη συνοικία Χαλικιάτικα στον Πύργο, παρουσιάζουν οι «Τρίτσα Κάτσα» που αποτελούνται από τους: Κανέλλα Πολιτοπούλου (φωνή, ακορντεόν), Γιώργος Καφεντζής (μπουζούκι), Κων/νος Μπαφατάκης (μπουζούκι) και Τάκης Δόξας (κιθάρα). Φιλική συμμετοχή: Αννίτα Μαυρίκη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος