FOLLOW US: facebook twitter

Εργοστάσιο Ξυστρή, δρόμος Πάτρα- Πύργος και πολεοδομικό γραφείο Πύργου

Ημερομηνία: 27-10-2016 | Συντάκτης:

georgakopoulos

Ενημέρωση από την ΝΕ Ηλείας του ΤΕΕ για τρία σημαντικά θέματα

Η ΝΕ Ηλείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου με το παρακάτω δελτίο τύπου, ενημερώνει τα μέλη του ΤΕΕ Ν. Ηλείας και τους συναδέλφους του διπλωματούχους μηχανικούς για τις θέσεις του πάνω σε τρία σημαντικά θέματα.

1.Θέσεις του ΤΕΕ Ν.Ηλείας για το ζήτημα της κατεδάφισης του εργοστασίου Ξυστρή

2.Σύσκεψη φορέων του νομού Ηλείας με θέμα τις εξελίξεις στη διαγωνιστική  διαδικασία της Ολυμπίας Οδού.

3.Μετακόμιση πολεοδομικού γραφείου Πύργου (ΥΔΟΜ)

 Ειδικότερα αναφέρει τα εξής:

ΘΕΜΑ 1ο – Εργοστάσιο Ξυστρή    

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΤΕΕ Ν.Ηλείας την Δευτέρα 17/10/2016 ενημερώθηκε από τα τοπικά ΜΜΕ ότι καθορίστηκε δημοτικό συμβούλιο του Δ.Πύργου με θέμα την έγκριση για κατεδάφιση των παλαιών κτιρίων του εργοστασίου Ξυστρή στον Πύργο. Θεωρήσαμε δε υποχρέωσή μας να καταθέσουμε τις προτάσεις μας πάνω σε αυτό το σημαντικό ζήτημα που έχει  απασχολήσει την τοπική κοινωνία πάρα πολλές φορές κατά το παρελθόν.Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά του τον μελετητή του έργου και Διευθυντή Προγραμματισμού του Δ.Πύργου κ.Άρη Φιλιππόπουλο ο οποίος μας απέστειλε τη μελέτη και κατόπιν αυτοψίας μας στο χώρο μας βοήθησε να κατανοήσουμε επακριβώς το αντικείμενο. Σημειώνουμε ότι το έργο το οποίο είναι σε εξέλιξη και έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 80-90%, είναι αρτιότατο ως προς την λειτουργικότητα και την αισθητική του , άλλωστε έχει περάσει από την επίπονη διαδικασία πολλαπλών αδειοδοτήσεων (αρχιτεκτονικών και λοιπών) και σήμερα λίγο πριν την ολοκλήρωσή του είχε να αντιμετωπίσει το κρίσιμο ζήτημα της κατεδάφισης επικίνδυνων τμημάτων τα οποία απαιτούνται από την Διαχειριστική Αρχή προκειμένου να μην απενταχθεί από το ΕΣΠΑ. Σε αυτή την κατεύθυνση εμείς ως Νομαρχιακή Επιτροπή ΤΕΕ Ν.Ηλείας καταθέσαμε τις προτάσεις μας οι οποίες δημοσιεύθηκαν αποσπασματικά στον Τύπο αλλά μπορεί κανείς να τις βρεί στην κάτωθι ηλεκτρονική διεύθυνση https://ufile.io/e5f6  ή επικοινωνώντας μαζί μας στο tee.n.ilias@gmail.com.

ΘΕΜΑ 2ο – Σύσκεψη φορέων του νομού με θέμα την Ολυμπία Οδό

 Εξαιτίας του ότι δημοσιεύθηκε σε μερίδα του τύπου τμήμα της επιστολής που αποστείλαμε (μία πρόταση συγκεκριμένα) στον κ.Αντιπεριφερειάρχη με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν λάθος εντυπώσεις , η απουσία μας από τη σχετική σύσκεψη της Δευτέρας ήταν εξαιτίας πραγματικής αδυναμίας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων όλων των μελών του Δ.Σ. και όχι για κάποιο άλλο λόγο. Παρότι ήταν παρόν και μίλησε ο πρώην πρόεδρός μας κ.Βασίλης Κανελλόπουλος, προκειμένου να μην υπάρχουν παρερμηνείες του ρόλου μας , σας παραθέτουμε επακριβώς την επιστολή που στείλαμε στον κ.Αντιπεριφερειάρχη με αρ.πρωτ.8/23.10.2016.

«Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,καθώς δεν είναι εφικτό να παραστούμε στην σύσκεψη των φορέων τη Δευτέρα 10.00π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Διοίκησης την οποία συγκαλέσατε λόγω των τελευταίων εξελίξεων στη διαγωνιστική διαδικασία του αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού, σας θέτουμε υπόψη τις θέσεις μας και ζητάμε ειλικρινά συγνώμη που δεν θα μπορέσουμε να συμμετάσχουμε απευθείας στην τόσο κρίσιμη συζήτηση.

 Η πρόσφατη αναβολή της 4ης δημοπράτησης και ο τρόπος που αυτό συνέβη δεν τιμάει κανέναν  και σίγουρα δημιούργησε μια σαφώς ιλαρή εικόνα. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ηλείας δεν θέλει και δεν πρέπει να εμπλακεί σε πολιτικές σκοπιμότητες ή κομματικές ίντριγκες.Η κατασκευή του έργου αυτού είναι τόσο κρίσιμη για το νομό μας που στην παρούσα φάση οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε για την ολοκλήρωση του έργου στο σύνολο του τεχνικού και φυσικού του αντικειμένου.

Για να συμβεί αυτό πρέπει να ασκηθούν πιέσεις ώστε:

  • να δωθούν συγκεκριμένες ημερομηνίες διεξαγωγής του συνόλου των διαγωνισμών
  • να προωθηθεί το συντομότερο ο φάκελος του έργου προς έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Οποιαδήποτε άλλη κουβέντα είναι περιττή και αποσκοπεί στο να καθυστερήσει και άλλο το  έργο.  Ως Τεχνικό Επιμελητήριο έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας εκτενέστερα μέσω του  Προέδρου του Τμήματος Δυτικής Ελλάδας στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο.Η Νομαρχιακή Επιτροπή είναι διαθέσιμη και προσφέρεται να συμμετάσχει με όποιον  επιλεγεί από την Περιφερειακή Διοίκηση Ηλείας. η οποία οφείλει και είναι η μόνη που μπορεί να συντονίσει τις προσπάθειες όλων των φορέων του νομού για την επίτευξη του στόχου μας.»

ΘΕΜΑ 3ο – Μεταφορά Πολεοδομικού Γραφείου Δ.Πύργου – ΥΔΟΜ Δ.Πύργου

  Κατόπιν δημοσιευμάτων στον τύπο αλλά και από πληροφορίες που λάβαμε από συναδέλφους περί επικείμενης μετακίνησης του Πολεοδομικού Γραφείου του Δ.Πύργου (Υπηρεσίας Δόμησης) σε άλλο χώρο από τον υφιστάμενο στο κτίριο της Περιφερειακής Διοίκησης ,  απευθυνθήκαμε εγγράφως (με το 6/10.10.2016) στο Δήμαρχο Πύργου κ.Λιατσή προκειμένου να μας ενημερώσει για τις προθέσεις του , εκφράζοντας την έντονη ανησυχία μας για το θέμα.Ευχαριστούμε θερμά τον αντιδήμαρχο , μέλος μας και συνάδελφο μηχανικό κ. Διονύσιο Μπέλτσο, ο οποίος γνωρίζοντας το πρόβλημα που θα δημιουργούσε η μετακίνηση της υπηρεσίας χωρίς να συνοδευθεί από το ογκοδέστατο αρχείο , μας δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η σκέψη για μεταφορά της υπηρεσίας σε άλλο χώρο. Ταυτόχρονα δεσμεύθηκε ότι εφόσον αυτό στο μέλλον συμβεί, σε κάθε περίπτωση θα μεταφερθεί και το αρχείο της υπηρεσίας σε όμορο λειτουργικά χώρο ώστε να εξακολουθήσουν οι επαγγελματίες και οι πολίτες να εξυπηρετούνται άμεσα όπως συμβαίνει σήμερα.

Το Δ.Σ.

Ν.Ε. ΤΕΕ Ν.Ηλείας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος