FOLLOW US: facebook twitter

Εργαζόμενοι στο Γ.Ν. Αμαλιάδας: Ξανά στα κάγκελα για τις μετακινήσεις

Ημερομηνία: 06-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία

Ξεσηκώθηκαν οι εργαζόμενοι στο Γ.Ν. Αμαλιάδας – Ματαίωσαν μετακίνηση νοσηλεύτριας

Τις αντοχές τους δοκιμάζουν οι εργαζόμενοι στο Γ.Ν. Αμαλιάδας με τις εντολές της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ περί μετακινήσεων και αποσπάσεων προσωπικού. Χθες ένα νέο επεισόδιο ήρθε να προστεθεί με την εντολή μετακίνησης νοσηλεύτριας από την Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου στο Κέντρο Υγείας Βάρδας. Με παρέμβασή του ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου και μαζί με τις νοσηλεύτριες της κλινικής, «φρέναραν» αυτή την κίνηση.

Χθες το πρωί υπεβλήθη και η μηνυτήρια αναφορά του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. Αμαλιάδας Βασίλη Μιχαλόπουλου στην Εισαγγελία Αμαλιάδας σε βάρος του υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ και του διοικητή της Ν.Μ. Πύργου, σχετικά με τη μετακίνηση ιατρού – παθολόγου από την Αμαλιάδα στον Πύργο, αλλά και της νοσηλεύτριας από την Αμαλιάδα στη Βάρδα.

«Δεν αντέχουν άλλο…»

Μόλις έγινε χθες γνωστή η εντολή της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, να μετακινηθεί νοσηλεύτρια από την παθολογική κλινική του νοσοκομείου Αμαλιάδας, στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, το κλίμα έγινε πολεμικό…

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου μαζί με τις νοσηλεύτριες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή Γιάννη Λέντζα. Εκεί έθεσαν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν με το προσωπικό της κλινικής. «Οι τελευταίες μετακινήσεις προς άλλες υπηρεσίες έχουν αποψιλώσει την κλινική που έχει μείνει με πέντε νοσηλεύτριες οι οποίες καλούνται να καλύψουν καθημερινά τα προγράμματα της κλινικής. Φτάνει πια. Η επίθεση που δεχόμαστε είναι συνεχής και ανηλεής.

Φτάνει πια τα ρουσφέτια από το νοσοκομείο της Αμαλιάδας προς άλλες υπηρεσίες, που αποσκοπούν στην αποψίλωση του νοσοκομείου για να φτάσει στο σημείο να μη μπορεί να λειτουργήσει ούτε στοιχειωδώς» είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων Βασίλης Μιχαλόπουλος που επισήμανε πως η μετακίνηση της νοσηλεύτριας αποφασίστηκε  χωρίς να ερωτηθεί και να συναινέσει η υπηρεσία.

«Δεν αντέχουν οι εργαζόμενοι. Το νοσοκομείο δουλεύει χάρη στο φιλότιμο τους. Καταστρατηγούνται τα ωράρια εργασίας για να βγει το πρόγραμμα εφημεριών. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε τέτοιες πρακτικές από την 6η ΥΠΕ που γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τις ανάγκες και τις αγωνίες των εργαζομένων του ΓΝ Αμαλιάδας κάνοντας μετακινήσεις ρουσφετολογικού χαρακτήρα και μόνο» επισήμανε ο κ. Μιχαλόπουλος. Ο πρόεδρος των εργαζομένων συμπλήρωσε πως ο αγώνας συνεχίζεται και την ερχόμενη Τετάρτη θα υπάρξει εκπροσώπηση στην μεγάλη κινητοποίηση της Αθήνας.

Λέντζας: Αναστέλλεται η μετακίνηση

Ο διοικητής του ΓΝ Αμαλιάδας Γιάννης Λέντζας τόνισε από την πλευρά του πως υπήρξε επικοινωνία με τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Κωστακιώτη όπου επισημάνθηκε πως είναι στη διακριτική ευχέρεια της διοίκησης του Γ.Ν. Αμαλιάδας να γίνει ή όχι η μετακίνηση προς το Κ.Υ. Βάρδας.

Έτσι ξεκαθάρισε πως αναστέλλεται η συγκεκριμένη μετακίνηση και θα ζητηθεί νοσηλευτικό προσωπικό για να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν. Τόνισε δε, πως μετακινήσεις μπορεί να γίνουν όταν το νοσοκομείο θα έχει επαρκή αριθμό προσωπικού.

Σε ότι αφορά την πρόσφατη μετακίνηση παθολόγου ο διοικητής του Γ.Ν. Αμαλιάδας επισήμανε πως υπάρχει συνεννόηση για να καλύπτει ανάγκες στο Γ.Ν. Πύργου και από την άλλη πλευρά το Γ.Ν. Πύργου προσφέρει έναν καρδιολόγο για να καλύψει τις ανάγκες του Γ.Ν. Αμαλιάδας σε καθημερινή βάση. Αυτό αποφασίστηκε από τη στιγμή που ο αριθμός των επιμελητών παθολόγων στο Γ.Ν. Αμαλιάδας επαρκεί για την κάλυψη των εφημεριών.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος