FOLLOW US: facebook twitter

Επιτυχημένη η εκδήλωση στα Λεχαινά για το σχολικό εκφοβισμό: Το bullying μέσα από τα μάτια των μαθητών

Ημερομηνία: 28-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Επιτυχής ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Λεχαινά, την Τρίτη 27 Μαρτίου ,  για το Σχολικό Εκφοβισμό με συμμετέχοντες μαθητές από τα δύο Λύκεια των Λεχαινών , το Επαγγελματικό και το  Γενικό Λύκειο. Την εκδήλωση υποστήριξαν  δύο ομιλήτριες με πολυετή εμπειρία στο σχολικό περιβάλλον , η κα Λεφα Νίκη (Δασκάλα – Μaster στην Επιστήμες της Αγωγής) και η κα Κουρή Ηρα (φιλόλογος ) ενώ την εκδήλωση συντόνισε η Ροΐδη Ελένη (Ψυχολόγος Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου).

Οι τοποθετήσεις των ομιλητριών  αφορούσαν την συστημική όψη του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού και τα περιστατικά βίας που σημειώνονται στην σχολική κοινότητα. Εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν στους διαφορετικούς ρόλους που μπορεί να πάρει ένας έφηβος απέναντι στον εκφοβισμό(θύτης , θύμα , παρατηρητής ) ,στον ενεργητικό ρόλο των γονέων και στις παρεμβάσεις των εκπαιδευτικών προκειμένου να μειωθούν τέτοια περιστατικά. Η εκδήλωση έκλεισε με βιωματική άσκηση όπου οι μαθητές πήραν συμμετοχικό ρόλο σε μια διαδικασία αλληλεπίδρασης και ανάδειξης του προβλήματος μέσα από την δική τους ματιά.

Η εκδήλωση έκλεισε με την προτροπή και την ενθάρρυνση του επιστημονικού προσωπικού του ΚΕΜ και  του Αντιδημάρχου Δ. Ανδραβίδας Κυλλήνης και Υπεύθυνου του Κέντρου Κοινότητας , κου Μιγκου Ανδρέα  να μην αποσιωπούνται άλλο πια φαινόμενα βίας και εκφοβισμού που όλοι παρατηρούμε  και δεν μιλάμε για αυτά . Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Κεντρου κοινοτητας και του κεντρου μεταναστων του Δημου  με σκοπό να στηρίξει την εκπαιδευτική κοινότητα σε ένα βαθιά κοινωνικό φαινόμενο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος