FOLLOW US: facebook twitter

Επιτέλους δώστε λύση! – Ζητείται στέγη για το Ειδικό Γυμνάσιο!

Ημερομηνία: 11-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

eeeek-kastro

Ακατάλληλη για την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρίες η συστέγαση των δυο σχολείων

  • Στον Εισαγγελέα ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ «Ήλις» αν δεν δοθεί λύση μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Στον αέρα, εξακολουθεί να παραμένει η αναγκαία μεταστέγαση του Ειδικού Γυμνασίου Πύργου, που χρόνια τώρα, «φιλοξενείται» στα λυόμενα που λειτουργεί το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. στα Βυτινείκα. Μια συστέγαση, σε εντελώς ακατάλληλες συνθήκες καθώς παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αναγκάζονται να συμβιώνουν σε τέσσερις μικρές αίθουσες «κλουβιά» με συνομήλικους ή και μεγαλύτερους μαθητές με βαριές αναπηρίες.

Οι προσπάθειες του προηγούμενου διαστήματος για τη μεταφορά του Ειδικού Γυμνασίου σε άλλο κτίριο, δεν απέδωσαν και έναν μόλις μήνα πριν το πρώτο κουδούνι για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η αγωνία γονέων και παιδιών έχει χτυπήσει «κόκκινο».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μάλιστα, ο Νομαρχιακός Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και ΑμεΑ «Ηλις», σύμφωνα με τον πρόεδρο του, Γιάννη Παπαδάτο, είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι και την πόρτα του Εισαγγελέα Ηλείας σε μια προσπάθεια να δώσει λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που στερεί από τα παιδιά με αναπηρίες τη γνώση και τη σωστή εκπαίδευση. «Ως σύλλογος, βρισκόμαστε στη διαδικασία συγκέντρωσης όλων των απαιτούμενων εγγράφων που αποδεικνύουν ότι ο χώρος στα Βυτινέικα είναι ακατάλληλος και δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών του Ειδικού Γυμνασίου.  Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Είμαστε αποφασισμένοι και θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, αν την πρώτη ημέρα έναρξης του σχολείου τον Σεπτέμβρη, δεν έχει δοθεί λύση.  Οι τέσσερις λυόμενες αίθουσες που ανήκουν στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.  έχουν μετατραπεί από σχολικές τάξεις σε χώρους φύλαξης! Αν αυτό δεν είναι αδικία για τα παιδιά αυτά, τότε τι είναι;».

eeeek-aithousa

Ο κ. Παπαδάτος, πρόσθεσε ακόμα, ότι η ίδρυση Λυκειακών Τάξεων,  βρίσκεται στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Υπουργείου και αναμένεται η δημοσίευση τους στο ΦΕΚ, γεγονός που όταν ολοκληρωθεί, το πρόβλημα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν θα είναι τεράστιο. «Τι θα κάνουμε τότε που θα πρέπει άμεσα να λειτουργήσουν οι Λυκειακές τάξεις; Θα τις στριμώξουμε και αυτές στα Βυτινείκα; Πως είναι δυνατόν;».

eeeek-pyrgou

«Από… «άστεγο» προτιμότερο σε λυόμενα»

Στο σημείο αυτό, επανέλαβε για ακόμα μια φορά τη θέση του Νομαρχιακού Συλλόγου που είναι η μεταστέγαση του Ειδικού Γυμνασίου στα λυόμενα που λειτουργούσε πριν δυο χρόνια το 1ο Γυμνάσιο της πόλης που μεταφέρθηκε στο νέο κτίριο υποστηρίζοντας ότι ο ισχυρισμός της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ότι δε μπορεί να μεταφέρουν ένα σχολείο «από λυόμενα σε λυόμενα» δεν ευσταθεί. «Αυτό δεν ισχύει γιατί πολύ απλά, το Ειδικό Γυμνάσιο δεν έχει δική του στέγη. Φιλοξενείται στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.! Οπότε για ένα … «άστεγο» σχολείο, και τα λυόμενα μια χαρά είναι… Και στο κάτω- κάτω από το να είναι στοιβαγμένοι 80 μαθητές σε 4 αίθουσες, είναι προτιμότερο να πάνε εκεί να κάνουν μάθημα σε ανθρώπινες συνθήκες… Η αδιαφορία απέναντι στα παιδιά με αναπηρίες, του Δήμου, της Δευτεροβάθμιας και της πολιτείας, πρέπει να σταματήσει».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος