FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή του Δ.Σ Συλλόγου Εργαζομένων δήμου Πύργου στον δήμαρχο Γ. Λιατσή

Ημερομηνία: 13-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

garifallos-xristos

Ζητούν να τους προστατεύσει από διαμάχες και πολιτικές αντιπαραθέσεις

– Διαμαρτυρία για τις συνεχείς αναφορές του ΓΓ του δήμου Πύργου στις διωκτικές αρχές

Να προστατεύσει τους υπαλλήλους των υπηρεσιών του δήμου Πύργου από πολιτικές διαμάχες και αντιπαραθέσεις, καθώς όπως τονίζουν προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους σε κλίμα ανασφάλειας και εκφοβισμού μετά τις συνεχείς καταγγελίες και τους εξονυχιστικούς ελέγχους που διενεργούνται, ζητά από τον δήμαρχο Πύργου με επιστολή του, το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων δήμου Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως. Παράλληλα επισημαίνουν  ότι σε αυτό το κλίμα της συνεχούν ανασφάλειας που βιώνουν, έρχονται να προστεθούν και τα συνεχή υπομνήματα του Γ.Γ του δήμου Πύργου προς τον Εισαγγελέα και τις διωκτικές αρχές προκειμένου όπως αναφέρει να «να καταλογιστούν ποσά και αξιόποινες πράξεις»  πρωτίστως σε υπαλλήλους και στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Ειδικότερα στην επιστολή των δημοτικών υπαλλήλων που υπογράφεται από τον πρόεδρο Χρήστο Γαρύφαλλο και πέραν του δημάρχου κοινοποιείται σε όλους τους αντιδημάρχους και διευθυντές των υπηρεσιών, αναφέρονται τα εξής:

“Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε

Ο Δήμος μας έχει κατά καιρούς υποβληθεί σε εξονυχιστικούς ελέγχους, τακτικούς ή έκτακτους, πιο πολύ πιστεύουμε από κάθε άλλο Δήμο στην Ελλάδα.

Κατά την διάρκεια του τελευταίου έτους όμως, οι έλεγχοι πολλαπλασιάστηκαν λόγω καταγγελιών είτε της αντιπολίτευσης, είτε διαφόρων «δημοτών», με αποτέλεσμα να χρειαζόμαστε μια νέα υπηρεσία μέσα στις Υπηρεσίες του Δήμου, η οποία να μην παρέχει άλλο έργο, παρά συνεχώς να ψάχνει και να δίνει στοιχεία σε διάφορους ελεγκτικούς μηχανισμούς, από όλα τα Υπουργεία και τα Δικαστήρια.

Στο κλίμα αυτό της συνεχούς ανασφάλειας και εκφοβισμού, έρχονται να προστεθούν και τα συνεχή υπομνήματα του Γενικού μας Γραμματέα προς τον Εισαγγελέα και τις Ελεγκτικές Αρχές, προκειμένου όπως αναφέρει στο τελευταίο του:  «να καταλογιστούν ποσά και αξιόποινες πράξεις»  πρωτίστως σε υπαλλήλους και στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Οι επιτροπές αδυνατούν να υπογράφουν, φοβούμενοι από όσα γίνονται και ακούγονται,

Οι υπάλληλοι έχουν αφήσει  (ειδικά της Οικονομικής Υπηρεσίας), σοβαρά θέματα να διεκπεραιώσουν και ασχολούνται με τις εκθέσεις και τα πορίσματα (αυτή την στιγμή υπάρχουν επτά ελεγκτικοί μηχανισμοί που ζητούν να δίνουμε φωτοτυπίες και δικαιολογητικά (Διαχειριστικός έλεγχος έτους 2000 – Διαχειριστικός έλεγχος έτους 2011 – έλεγχος από οικονομικούς επιθεωρητές έτους 2015 – Ορκωτός για έλεγχο έτους 2015 – προγράμματα ΕΣΠΑ – Διαχείριση Αστικών Στερεών Αποβλήτων – Έλεγχος για κοινόχρηστους χώρους).

Σας γνωρίζουμε ότι με όλα αυτά που γίνονται, ο σύλλογος στην προχθεσινή Γενική Συνέλευση αποφάσισε να παρακρατείται ένα ποσό μηνιαίως από τον κάθε υπάλληλο για να έχουμε νομική προστασία και μόνιμη υπεράσπιση στα Δικαστήρια.

Κύριε Δήμαρχε,

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι υπάλληλοι του Δήμου Πύργου προσπαθούν πάντα να εργαστούν μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και αν διαπιστώνετε το αντίθετο, εφαρμόστε το πειθαρχικό δίκαιο.

Σας ζητούμε όμως να μας προστατεύσετε από πολιτικές διαμάχες και αντιπαραθέσεις, διότι αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά και ψυχικά και εμείς και οι οικογένειές μας.

Και πέρα από την εμπλοκή μας σε δικαστικούς αγώνες, η δημοσιοποίηση δήθεν αξιόποινων πράξεων, διασύρει την Υπηρεσία και δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη ούτε την δική σας θητεία.

Είμαστε δίπλα σας, ούτως ώστε ο Δήμος μας να μην ζημιωθεί ούτε ένα ευρώ.    Αφήστε μας όμως έξω από πολιτικές σκοπιμότητες και επιδιώξεις.

Πάντα στην διάθεσή σας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Χρήστος Γαρύφαλλος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος