FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή Π. Πλατανιά στον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας: «Κατεπειγόντως συντήρηση των στραγγιστικών και αποχετευτικών δικτύων»

Ημερομηνία: 09-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Την ανάγκη συντήρησης των στραγγιστικών και αποχετευτικών δικτύων που εκβάλουν στον υδροβιότοπο του Κοτυχίου, πριν φθάσει το Φθινόπωρο,  εκφράζει με επιστολή του στον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Πλατανιάς. Συγκεκριμένα αναφέρει: « Ύστερα από αίτημα παραγωγών της περιοχής Καπελέτου, προκειμένου να δω τα προβλήματα του αποχετευτικού και στραγγιστικού Δικτύου κατάντι της Εθνικής οδού Πύργου- Πάτρας και  ανάντι του υδροβιοτόπου του «Κοτυχίου» επισκέφτηκα την περιοχή στις 4/6/2018.

Πρέπει εδώ να γνωρίσω ότι τα στραγγιστικά και αποχετευτικά δίκτυα που εξυπηρετούν την περιοχή είναι οι πρωτεύουσες τάφροι 24 Τ και 23 Τ και ο χείμαρρος Κλιματσίδης.

Τα τρία αυτά δίκτυα συγκλίνουν και τα τρία σε ένα ενιαίο στραγγιστικό δίκτυο και εκβάλει στον υδροβιότοπο του Κοτυχίου.

Εδώ εστιάζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα στην κακή στράγγιση της περιοχής για τους έξης λόγους.

Τόσο η 24 Τ  όσο και η 23 Τ  είναι πρωτεύουσες τάφροι και ο ρόλος τους είναι να εξυπηρετούν τις δευτερεύουσες και τριτεύουσες τάφρους μος υδρολογικής λεκάνης και η συνολική παροχή να εκβάλλει στη θάλασσα και στη λίμνη όπως είναι στη περίπτωση μας.

Το ίδιο πρέπει να συμβεί και με το χείμαρρο «Κλιματσίδη» δηλαδή και αυτός πρέπει να καταλήγει στη λίμνη άμεσα και όχι έμμεσα από άλλη τάφρο.

Θα πρέπει εδώ να αναφέρω ότι η συγκεκριμένη λεκάνη απορροής δεν έχει συντηρηθεί από τον ΓΟΕΒ, που είναι και ο αρμόδιος, περισσότερο ίσως από 10 χρόνια.

Η συντήρηση και η τροποποίηση του έργου όπως την ανέφερα πρέπει να γίνει το συντομότερο και κατεπειγόντως, διότι το φθινόπωρο δεν μπορεί να προβλέψει κανείς τι θα γίνει.

Τα μηχανήματα που θα χρησιμοποιηθούν επιβάλλεται  να είναι TRAG LINE και όχι τσάπα.

Οι τσάπες δεν είναι κατάλληλες για αυτές τις περιπτώσεις.

Κε Αντιπεριφερειάρχη

πήγα προσωπικά στην περιοχή με τον τέως συνάδελφό μου Μάκη Βαγγελάκο και ντράπηκα για τον εαυτό μου.

Πρέπει λοιπόν να οργανωθούμε, το Φθινόπωρο όπου να είναι φθάνει.

Καλά είναι τα πολιτιστικά και τα συνέδρια της Πάτρας, όμως πρέπει να δούμε και τα μέγιστα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος