FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή Βαλιανάτου σε Αποστόλου: Ανεβαίνουν οι τόνοι στο αγροτικό μέτωπο

Ημερομηνία: 10-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Δύο μήνες μετά τη συνάντηση του προέδρου της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστου Βαλιανάτου, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και τα όσα δεσμεύτηκε ο υπουργός είναι στον «αέρα». Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών, επανέρχεται με επιστολή του αυτή τη φορά που κοινοποιείται στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας και τους βουλευτές του νομού.

Ο κ. Βαλιανάτος θέτει εκ νέου τα προβλήματα των αγροτών της Ηλείας. Στην επιστολή του ενδεικτικά αναφέρει την αναδιάρθρωση της Κορινθιακής σταφίδας, επισημαίνοντας πως σε δύο χρόνια αν δεν υλοποιηθεί σχετικό πρόγραμμα, οι αγρότες θα βλέπουν τη σταφίδα μόνο σε φωτογραφίες. Επισημαίνει την αναγκαιότητα τροποποιήσης του κανονισμού του ΕΛΓΑ, την ενδυνάμωση των οργανώσεων παραγωγών για να μπορούν να παρεμβαίνουν στη διακίνηση εφοδίων και αγροτικών προϊόντων. Ζητά την αξιοποίηση του Ινστιτούτου Κοροίβου.

Στο θέμα των αποζημιώσεων τονίζει πως ούτε το 20% των ζημιών του 2016 δεν καταβλήθηκε έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ούτε επισπεύσθηκαν οι διαδικασίες των ΠΣΕΑ με αλλαγή του κανονισμού για να καλυφθούν οι πληγέντες.

Ο κ. Βαλιανάτος έθεσε ακόμα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα όπως οι εκτάσεις κοντά σε λίμνες, οι αποζημιώσεις για το 2017, οι αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και δεν έχουν τροφές για τα ζώα τους, η καταβολή του αγροτικού πετρελαίου και το πρόγραμμα νέων αγροτών.

«… τα προβλήματα των αγροτών θέλουν άμεσες λύσεις» γράφει στον επίλογο ο κ. Βαλιανάτος και ζητά εκ νέου συνάντηση με τον υπουργό για να συζητήσουν τα ζητήματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος