FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή Απ. Κατσιφάρα στη Θεανώ Φωτίου: «Δεν λάβατε υπόψη σας τις προτάσεις που εσείς μας ζητήσατε»

Ημερομηνία: 04-10-2016 | Συντάκτης:

katsifaras

Να λάβει υπόψη τις προτάσεις που έχουν στείλει οι Περιφέρειες από τον μήνα Ιούνιο ζήτησε από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας  όσον αφορά την έναρξη της δημόσιας ηλεκτρονικής για το σχέδιο νόμου «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής και άλλες διατάξεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη».

Σε διαφορετική περίπτωση, η διαβούλευση που έγινε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ήταν προσχηματική.

Και αυτό όπως τονίζει ο κ. Κατσιφάρας γίνεται κατόπιν των προτάσεων (γραπτών και προφορικών) που είχαν ζητηθεί από την αρμόδια αναπλ. Υπουργό πριν από τέσσερις μήνες και οι οποίες –όπως φαίνεται– δε λαμβάνονται υπόψιν.

Σε επιστολή του ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας προς την κυρία Φωτίου και με κοινοποίηση στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή και στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), ζητά να αποσυρθούν αυτές οι διατάξεις, να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει και το Υπουργείο να μην παρεμβαίνει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας και κυρίως αυτή της διαμόρφωσης του οργανογράμματος.

Ολόκληρη η επιστολή του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα έχει ως εξής:

«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Με έκπληξη διαβάσαμε στον τύπο ότι “Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, θέτει από σήμερα, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016, και ώρα 10.00, σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, το σχέδιο νόμου «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής και άλλες διατάξεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη» και καλεί τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να λάβουν μέρος, καταθέτοντας προτάσεις και παρατηρήσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του παρόντος νομοσχεδίου.

Στις 28 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκε  στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναφορικά με τη λειτουργία του Εθνικού Μηχανισμού Παρακολούθησης  της ΕΣΚΕ και τη δημιουργία των Περιφερειακών Παρατηρητήριων.

Στις 4 Ιουλίου 2016,  λάβαμε το υπ’ αριθμ. οικ.118/4-7-2016 έγγραφό σας που αναφερόταν στα Περιφερειακά Παρατηρητήρια, με την παράκληση να ενημερώσουμε για τις ανάγκες  λειτουργίας του Παρατηρητηρίου στην ΠΔΕ σε στελέχωση, εξοπλισμό και άλλα.

Στις 7 Ιουλίου 2016, με έγγραφό σας  ζητούσατε ενημέρωση σχετικά  με τη διαθεσιμότητα χρηματοδοτικών πόρων ΠΕΠ για την ίδρυση και λειτουργία των Περιφερειακών Παρατηρητηρίων Κοινωνικής Ένταξης και Συνοχής.

Σε όλα αυτά συμμετείχαμε και δώσαμε γραπτές και προφορικές απαντήσεις.

Και ενώ για όλα αυτά έχουμε δώσει γραπτά τις προτάσεις μας, ξαφνικά, ενημερωνόμαστε από τον τύπο για έναρξη διαβούλευσης με νομοθετική ρύθμιση που δεν λαμβάνει υπόψη την μέχρι σήμερα αλληλογραφία, τις προτάσεις μας, αλλά και την σαφή, καθαρή αυτοδιοικητική αρμοδιότητα της Περιφέρειας για αλλαγή του οργανογράμματός της.

Θεωρούμε ότι η παρέμβαση αυτή πρέπει να αποσυρθεί, να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει και το Υπουργείο να μην παρεμβαίνει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας και κυρίως αυτή της διαμόρφωσης του οργανογράμματος».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος