FOLLOW US: facebook twitter

Επιδοτούμενο πρόγραμμα «Βαλκανικής-Μεσογείου» με τη συμμετοχή του ΕΒΕ Ηλείας

Ημερομηνία: 16-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η εναρκτήρια συνάντηση του Διακρατικού Επιδοτούμενου Προγράμματος «Βαλκανικής – Μεσογείου» (Balkan-Mediterranean) με το ακρωνύμιο «BALKANET» διάρκειας 24 μηνών, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Επιμελητήριο Ηλείας και αφορά κατά κύριο λόγο την εφαρμογή καινότομων επιχειρηματικών μοντέλων στον τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής.

Το εταιρικό σχήμα, περιλαμβάνει το Επιμελητήριο Ηλείας, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, το CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY OF TIRANA, CCIT – Αλβανία, το Agricultural University of Tirana – Αλβανία, το Chamber of Commerce and Industry Vratsa – Βουλγαρία και το Agency for Regional and Economic Development Vratsa – Ared, Βουλγαρία. Ο γενικός στόχος του έργου είναι  να ευνοήσει το δυναμικό καινοτομίας, να  προωθήσει την εφαρμοσμένη έρευνα και να υποστηρίξει τη βιώσιμη ικανότητα προσαρμογής των ΜΜΕ.

Η προστιθέμενη αξία του έργου είναι να καλύψει στρατηγικούς τομείς των γεωργικών προϊόντων διατροφής, να προωθήσει τις βέλτιστες πρακτικές και μεθόδους στις τεχνικές Γεωργίας, κτηνοτροφίας,  μεταποίηση προϊόντων, τη Συσκευασία και το μάρκετινγκ και τη δικτύωση των επιχειρήσεων. Επιδίωξη του έργου είναι η Αναγνώριση, ανάλυση και ανταλλαγή των υφιστάμενων γεωργικών προϊόντων διατροφής, των βέλτιστων πρακτικών και καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων αξιοποίησης στην περιοχή.

Η διαμόρφωση ενός διεθνές Δικτύου συνεργασίας μεταξύ των δημόσιων / ιδιωτικών ερευνητικών κέντρων και των τοπικών επιχειρήσεων, προκειμένου να βελτιωθεί η ικανότητα προσαρμογής των Μμε, με ιδιαίτερη αναφορά στην εφαρμογή των νέων καινοτόμων δεξιοτήτων και επιχειρηματικών ικανοτήτων. Η ευαισθητοποίηση, και η μεταφορά γνώσεων και η ενίσχυση της κοινής αντίληψης για τη σημασία για τις βιώσιμες επιχειρηματικές καινοτομίες στον τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής της περιοχής παρέμβασης .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος