FOLLOW US: facebook twitter

Επιδείξεις χαρτοτεχνίας origami στα Δημοτικά σχολεία Αρχ. Ολυμπίας και Πελοπίου

Ημερομηνία: 18-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

xartotexnia-origami3

Επιδείξεις της ιαπωνικής χαρτοτεχνίας origami, από την κα. Fujii Sonoko, παρουσία της μορφωτικής ακολούθου της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κας. Shimizu Mao, πραγματοποιήθηκαν στις 13-14 Οκτωβρίου (Πέμπτη, Παρασκευή αντίστοιχα) στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας και στο Δημοτικό Σχολείο Πελοπίου, μια επίδειξη που εντυπωσίασε μαθητές και δασκάλους

xartotexnia-origami1

Πρόκειται για μια χαρτοτεχνία όπου  οι ρίζες της χάνονται στα βάθη της Ασίας, και εντοπίζονται στην Ιαπωνία της δυναστείας Edo του 6ου αιώνα.

xartotexnia-origami2

Το origami, που σημαίνει στα ιαπωνικά «χαρτοδίπλωμα» από τις λέξεις ori (δίπλωμα) και kari (χαρτί) είναι η τέχνη του να φτιάχνεις σχήματα, σχέδια, ζώα, στολίδια, σπίτια, αντικείμενα και οτιδήποτε άλλο σου κατέβει στο μυαλό από ένα οποιοδήποτε, τυχαίο, τετράγωνο κομμάτι χαρτί. Η διαφορά είναι όμως, ότι δεν μπορείς να κόψεις ούτε να κολλήσεις οποιοδήποτε σημείο του χαρτιού, σε κανένα στάδιο της κατασκευής. Το origami γίνεται με το χαρτί ως μοναδικό υλικό, και τα χέρια ως μοναδικό εργαλείο –αλλιώς είναι kirigami, και αποτελεί ένα άλλο, ολόκληρο κεφάλαιο της χειροτεχνίας.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος