FOLLOW US: facebook twitter

Επετειακό υπερθέαμα την Κυριακή στην Ανδραβίδα

Ημερομηνία: 22-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

andravida2

Ο Σύλλογος ΕΣΤΙΑ Ανδραβίδας παρουσιάσει και φέτος την μεγάλη του εκδήλωση για το 1821 με την συμμετοχή 400 και πλέον χορευτών με πολλά δρώμενα

Με τίτλο «Στιγμές της Επανάστασης του 1821», για μια ακόμα χρονιά, χρονιά, ο  Σύλλογος Φίλων Πολιτισμού της πεδινής Ηλείας ΕΣΤΙΑ Ανδραβίδας, διοργανώνει την καθιερωμένη πλέον μεγάλη του επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου την προσεχή Κυριακή, 26 του μήνα, στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Αγίας Σοφίας στην Ανδραβίδα.  Περίπου 400 χορευτές από διάφορους χορευτικούς και πολιτιστικούς Συλλόγους της Ηλείας, θα μετέχουν στα δρώμενα που θα παρουσιαστούν και ο κόσμος θα δει να ζωντανεύουν μπροστά του τα σημαντικότερα γεγονότα και οι στιγμές της Επανάστασης του ’21, με πρωταγωνιστές τους ήρωες της Επανάστασης των Ελλήνων.

andravida5

Τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, τον Θόδωρο Κολοκοτρώνη και τους οπλαρχηγούς του Αγώνα που θα μπουν μέσα στο χώρο της εκδήλωσης πάνω σε άλογα, καθώς συμμετέχει  και ο Ιππικός Όμιλος Ανδραβίδας «ΟΙ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» και εν συνεχεία όλα τα χορευτικά θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς που θα συνδέονται όμως χρονικά με την αφήγηση στιγμών της Επανάστασης του ’21 από έναν αφηγητή που θα μιλά για το χρονικό το οποίος όμως θα ξεκινά από παλιά, από τις ήσυχες μέρες στο Βυζάντιο πριν την Άλωση.  Μάλιστα θα στηθεί και μια σκηνή όπου θα πυρποληθούν συμβολικά δύο σπίτια από τους Τούρκους , ενώ στα δρώμενα θα παρακολουθήσουμε ακόμα τον χορό του Ζαλόγγου, αλλά και τον όρκο της Φιλικής Εταιρίας και των αγωνιστών του ΄21 που θα δώσουν όλοι μαζί οι 400 και πλέον χορευτές που θα πλαισιώνουν την εκδήλωση.

andravida1

Στα δρώμενα θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων πέρα από τα χορευτικά τμήματα της «Εστίας» Ανδραβίδας, όλοι οι σχεδόν οι Πολιτιστικοί σύλλογοι της γύρω περιοχής, από Στρούσι, Λεχαινά, Μυρσίνη, Τραγανό, Αγία Μαύρα κλπ, για πρώτη φορά θα συμμετέχει και χορευτικό από την Γαστούνη, επίσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ωλένης, ο Σύλλογος Φίλων Παραδοσιακού τραγουδιού Αμαλιάδας «Ο Μοριάς», η χορευτική ομάδα Λαμπείας κ.α που αναφέρονται αναλυτικά στο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε.

andravida6

Όπως τόνισε μιλώντας στην Πρωινή ο πρόεδρος της «Εστίας» Ανδραβίδας κ. Διονύσης Μαράκας η επετειακή αυτή εκδήλωση είναι η μεγαλύτερη σε όλη την Ηλεία, φέτος οι συμμετοχές των χορευτικών και πολιτιστικών συλλόγων από όλον τον νομό έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και κάλεσε όλους τους Ηλείους να μην χάσουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εκδήλωση γιατί θα εντυπωσιαστούν πραγματικά.

Το «τείχος» των… 30 μέτρων!

Μια ακόμα καινοτομία της φετινής διοργάνωσης, είναι η υλοποίηση της ιδέας του προέδρου του Συλλόγου, του κ. Μαράκα, από την εικαστικό Ελένη Σταθοπούλου για την δημιουργία ενός «τείχους», ένα ζωγραφισμένο με το χέρι σκηνικό  με το οποίο θα επενδύσουν την βάση της εξέδρας της εκδήλωσης , για να ταιριάζει με τον Φράγκικο Ναό της Αγίας Σοφίας. Όπως μας εξήγησε μιλώντας στην Πρωινή η Ελένη Σταροπούλου, μαζί με την πολύτιμη βοήθεια των μαθητριών της Κωνσταντίνας  Παναγιωτοπουλου, Νανσυς Κουτσουρά και Δήμητρας Σταθοπουλου και μαζί με τις φίλες της  Ηρώ Μουχτούρη και Κωνσταντίνα Θεοδωρόπουλου, ζωγράφισαν ένα «τείχος» συνολικού μήκους… 30 μέτρων το οποίο διαιρείται σε 4 κομμάτια και έχει ύψος 2,40 μέτρα!

andravida3

Το «τείχος» των 30 μέτρων  από την εικαστικό Ελένη Σταθοπούλου και τις μαθήτριές της, είναι έτοιμο για να ντύσει την εξέδρα   

andravida4

Να σημειώσουμε ότι το σκηνικό σχεδιάστηκε και ολοκληρώθηκε στο χώρο των εικαστικών δραστηριοτήτων του συλλόγου και χρειάστηκε χρόνος πολλών ημερών  για να πάρει την τελική του μορφή! Με το σκηνικό αυτό θα ντυθεί όλη η βάση της εξέδρας. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό, φαίνεται και στα φωτογραφικά στιγμιότυπα της Ελένης Σταθοπούλου και αξίζουν συγχαρητήρια στην εικαστική ομάδα.

Ραντεβού λοιπόν στις 26 Μαρτίου στην Ανδραβίδα, για να παρακολουθήσουμε αυτό το επετειακό υπερθέαμα του Συλλόγου ΕΣΤΙΑ Ανδραβίδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος